Kategori: Panduan

Bagaimana Pemimpin Dapat Memperoleh & Kehilangan Kuasa Dalam Organisasi Mereka?

Pemimpin korporat dapat memperoleh kedudukan dan kuasa dengan meletakkan kejayaan syarikat di hadapan kejayaan mereka sendiri. Mereka sentiasa menggunakan kekuatan dan idea mereka ke arah masa depan organisasi. Kekuatan, bagaimanapun, dapat memberikan yang terbaik atau terburuk dalam pemimpin. Apabila seseorang mula membuat keputusan bodoh atau mementingkan diri sendiri yang merugikan intinya kuasa mereka akan hilang dengan cepat.

Read More

Cara Menyimpan Tema di PowerPoint 2008 untuk Mac

Microsoft PowerPoint 2008 untuk Mac memperkenalkan pengguna Mac kepada banyak antara muka pengguna dan ciri-ciri fungsional yang dipelopori pada Windows dengan Microsoft Office 2007. Bersama dengan Ribbon - jalur kawalan bersatu, sensitif konteks di bahagian atas skrin dalam semua aplikasi Office - PowerPoint 2008 untuk Mac menandakan kali pertama pengguna Mac dapat membuat dan menyimpan tema PowerPoint.

Read More

Konsep Perakaunan Pusat Kos

Mengetahui di mana syarikat anda membelanjakan wang memberi anda kawalan yang lebih baik terhadap masa depannya. Perakaunan pusat kos mengenal pasti bagaimana bidang syarikat yang tidak menjana keuntungan tetapi diperlukan untuk menyokong bidang yang menambah kos menjalankan perniagaan anda. Alat pengurusan ini memandang aktiviti sokongan ini sebagai pusat perbelanjaan atau kos.

Read More

Kesamaan ketara dalam Undang-Undang Hak Cipta

Undang-undang hak cipta melindungi ekspresi idea kreatif, seperti karya sastera, muzik, filem, gambar dan karya seni. Undang-undang Amerika Syarikat melindungi pemegang hak cipta daripada pengeluaran semula atau paparan karya yang dilindungi secara tidak sah. Semasa menentukan sama ada karya yang disyaki merupakan pelanggaran hak cipta, pengadilan dapat memeriksa apakah karya tersebut serupa.

Read More

Cara Mengemas kini Penyimpan Kata Laluan BlackBerry pada Komputer

BlackBerry Password Keeper adalah aplikasi yang dipasang secara lalai pada banyak model BlackBerry. Sebilangan model, bagaimanapun, seperti BlackBerry Z10, tidak menyertakan aplikasi yang telah dipasang sebelumnya. Anda boleh mendapatkan aplikasi Password Keeper dari BlackBerry AppWorld dan memasangnya terus ke peranti anda.

Read More

Cara Memadam Item dalam Persediaan QuickBooks

QuickBooks Intuit telah menjadi salah satu program de facto untuk perakaunan dalam dunia perniagaan. Bersama dengan ciri perakaunan, program ini juga menawarkan pelaporan dan kos inventori asas. Sekiranya anda mendapati bahawa anda tidak lagi perlu menyimpan item, item tersebut dapat dikeluarkan dari inventori di QuickBooks.

Read More

Cara Menulis Rancangan Perniagaan Kelab Golf

Kelab golf, awam dan swasta, adalah sebahagian daripada industri rekreasi dan rekreasi. Kejayaan bergantung pada mengekalkan tahap tinggi perkhidmatan pelanggan yang diharapkan oleh pemain golf. Pengekalan pelanggan sangat penting untuk garis bawah kelab golf. Sekiranya pemain golf berpuas hati dengan pengalaman mereka di kemudahan golf, mereka akan terus kembali.

Read More

Bagaimana Mengira Jualan untuk Perniagaan Bakeri Baru

Mengira potensi penjualan dan margin keuntungan kedai roti baru membolehkan pemilik perniagaan membuat pilihan yang bijak mengenai berapa banyak pekerja yang akan diambil, berapa banyak yang perlu dibelanjakan untuk pengiklanan dan bagaimana untuk meningkatkan keuntungan. Menambah anggaran juga dapat membantu mengawal kos makanan.

Read More

Perjanjian Perkhidmatan Pemasaran

Perniagaan boleh menjual perkhidmatan pemasaran atau membeli perkhidmatan dari vendor. Perjanjian perkhidmatan pemasaran biasanya berfungsi sebagai kontrak antara dua organisasi, di mana satu bersetuju untuk menangani aspek tertentu dari aktiviti pemasaran yang lain. Beberapa aktiviti tersebut mungkin termasuk membangun kehadiran dalam talian, membentuk rencana pemasaran atau menulis dan merancang kempen iklan untuk barisan produk baru.

Read More

Cara Membina Pangkalan Data Daftar Mel Dengan MySQL

Pangkalan Data MySQL boleh digunakan untuk membuat senarai mel dalam talian atau luar talian percuma. Pangkalan data senarai mel asas mengandungi dua jadual. Satu jadual mengandungi nama, alamat e-mel, alamat jalan dan poskod setiap anggota senarai. Jadual yang lain mengandungi kod zip (pos) dan bandar serta negeri yang sesuai.

Read More

Bagaimana Memulakan Perniagaan Pengairan Kolon

Pengairan kolon membersihkan usus besar dan membantu membuang toksin berbahaya dari badan. Prosedur dilakukan di kemudahan seperti spa. Ini biasanya melibatkan seorang pengamal yang menjalankan enema untuk membuang usus besar. Sekiranya anda memikirkan kerjaya dalam terapi usus besar, anda boleh melamar pekerjaan dengan kemudahan perubatan atau spa, atau membuka perniagaan pengairan kolon anda sendiri.

Read More

Asas Rangkaian Tanpa Wayar untuk Perniagaan

Menetapkan rangkaian tanpa wayar boleh menjadi kaedah yang baik untuk meningkatkan produktiviti pekerja anda dengan memberi mereka kebebasan untuk bekerja di mana saja di kemudahan tersebut. Namun, rangkaian tanpa wayar juga dapat menjadi sumber kekecewaan ketika datang ke perkakasan yang tidak sesuai, dan dapat mewakili kerentanan keselamatan utama.

Read More

Apakah Strategi Pemasaran untuk Perniagaan Dalam Talian?

Memasarkan perniagaan dalam talian, dalam beberapa hal, serupa dengan memasarkan perniagaan lain kerana anda mesti memahami pelanggan anda dan apa yang dicari oleh pelanggan yang dapat disediakan oleh perniagaan dalam talian anda. Di samping itu, anda mesti menghargai cara terbaik untuk menjangkau pelanggan itu dan "bercakap bahasa mereka" Perniagaan dalam talian yang berjaya cenderung menggunakan pelbagai strategi pemasaran, masing-masing memanfaatkan teknologi maya sambil menyeimbangkan teknologi dengan fokus tradisional pada keperluan pelanggan.

Read More

Mengapa Kursor Saya Terus Berkedip di Firefox?

Sekiranya anda membuka penyemak imbas Web Firefox anda dan kursor tetikus anda mula berkelip, ini tidak bermaksud ada sesuatu yang tidak kena dengan penyemak imbas atau komputer anda. Cukup sederhana, ini bermakna anda telah mengaktifkan ciri penyemak imbas karet Firefox. Ciri ini disertakan dengan setiap versi Firefox dan anda boleh mematikan atau mengaktifkannya dengan beberapa cara.

Read More

Kelemahan Pembiayaan Syarikat dalam Stok Pilihan

Tiga cara biasa syarikat meningkatkan modal adalah dengan menerbitkan saham biasa, saham pilihan dan bon korporat. Masing-masing dari tiga proses tersebut mempunyai kelebihan dan kekurangan, tetapi dari ketiga proses tersebut, penerbitan saham pilihan mempunyai kelemahan yang lebih jelas. Sedikit syarikat menggunakan proses untuk mengumpulkan lebih dari sedikit peratusan keseluruhan modal.

Read More

Cara Berurusan dengan Pekerja yang Tidak Jujur

Memeriksa latar belakang dengan teliti sebelum mengambil pekerja akan membantu anda mengelakkan pekerja yang tidak jujur; namun, orang pintar yang tidak jujur ​​dalam pekerjaan sebelumnya mungkin tidak terperangkap. Masa ekonomi yang buruk juga boleh menyebabkan pekerja berbohong untuk maju, kata OC Ferrell et al. dal

Read More

Apakah Penghapusan Cukai untuk Menyewa Kereta untuk Perniagaan Anda?

Dua keadaan umum berlaku ketika kereta sewa digunakan untuk perniagaan. Pertama, anda boleh menyewa kereta sebagai sebahagian daripada perjalanan perniagaan. Kedua, anda juga boleh menyewa kereta sebagai sebahagian daripada operasi perniagaan sehari-hari, bukan sebagai sebahagian daripada perjalanan perniagaan, menurut "Cukai Perniagaan Kecil JK Lasser: Panduan Lengkap Anda ke Garis Bawah yang Lebih Baik" oleh Barbara Weltman.

Read More

Cara Menulis Skrip Pemasaran Jualan

Menyediakan wakil penjualan anda dengan skrip diperlukan untuk menjaga kawalan kitaran penjualan. Merancang, menguji dan menyempurnakan skrip adalah proses yang berterusan. Semasa anda membina skrip dan memasukkan soalan untuk menanyakan prospek, menangani keberatan dan teknik penutupan, anda akan mengekalkan kawalan yang lebih baik dari pasukan penjualan anda dan akhirnya menutup lebih banyak penjualan.

Read More

Mengapa Saya Mahukan Google Chrome?

Dilancarkan pada bulan Disember 2008, Google Chrome telah berkembang dengan pesat, menjadi penyemak imbas Web ketiga yang paling popular dari segi pangsa pasar AS pada bulan Julai 2011, dan yang kedua di United Kingdom. Kejayaan Chrome berasal dari sejumlah ciri inovatif dan kitaran pengembangan yang pesat, dengan kemas kini berkala.

Read More

Cara Membuat eBook Nook

Pembaca elektronik Barnes & Noble Nook menyokong dokumen peribadi dalam bentuk EPUB dan PDF. Format ini mudah dibuat di mana-mana sistem operasi, dengan banyak alat bebas digunakan. Dengan membuat fail anda secara manual menggunakan program pengurusan e-book seperti Caliber, anda tidak perlu melalui perkhidmatan untuk mengedarkan buku anda; Pemilik sudut boleh menambahkan fail secara peribadi ke peranti.

Read More

Bagaimana Memindahkan Buku Kenalan dari Samsung Intensity ke PC

Walaupun di zaman telefon pintar, Samsung dan syarikat telefon bimbit lain terus melayani pelanggan yang lebih gemar menggunakan telefon bimbit mereka. Telefon bimbit Samsung, Intensity, mempunyai papan kekunci QWERTY penuh yang terletak di bawah skrin dan pad nombor. Telefon ini berkemampuan Web dan telefon mempunyai e-mel mudah alih (pada rangkaian 3G), yang bermaksud anda boleh membina senarai kenalan yang cukup.

Read More

Teknologi untuk Menyelesaikan Masalah

Teknologi telah membantu banyak perniagaan menjadi berjaya dan menjimatkan masa, wang dan tenaga. Sebilangan besar kemajuan teknologi telah berfungsi untuk menjadikan hidup lebih selesa dan menyeronokkan dan meningkatkan kualiti perkhidmatan kepada pelanggan. Ini semua adalah alasan yang baik untuk teknologi dan perkembangannya yang berterusan.

Read More

Cara Menggunakan JetDirect 300x dengan Mac OS X

HP Jetdirect 300x menghubungkan satu pencetak ke rangkaian kawasan setempat. Pelayan cetak membolehkan stesen kerja di LAN mengakses dan menghantar permintaan cetak ke pencetak dari jauh; Jetdirect bertindak sebagai orang tengah antara pencetak dan komputer, memberikan pekerjaan cetak ke pencetak jika diperlukan.

Read More

Cara Menambah Dasar Privasi untuk Blogger

Dasar Privasi adalah halaman di laman web yang mendedahkan maklumat tentang bagaimana laman web mengumpulkan data pelawat. Sekiranya anda menjalankan iklan Adsense dari Google di laman web Blogger anda, anda mesti menambahkan Dasar Privasi ke blog anda agar tetap dalam Syarat dan Ketentuan penerbit. Anda boleh membuat Dasar Privasi sendiri, menggunakan Dasar Privasi generik yang terdapat dalam talian atau menggunakan salah satu daripada beberapa penjana Dasar Privasi dalam talian untuk membuat kandungan halaman.

Read More

Cara Menjalankan Francais

Francais adalah struktur perniagaan yang membolehkan pelabur membeli perniagaan yang mapan dan memperoleh hak penggunaan model perniagaan syarikat itu, termasuk papan tanda, produk dan standard operasi. Francais hampir merupakan perniagaan utama dan menyediakan pengusaha untuk membuat pelaburan sekecil $ 10,000, menurut Best Franchise Amerika.

Read More

Strategi Pengurangan Kos dalam Pengurusan Rantaian Bekalan

Strategi pengurangan kos dalam pengurusan rantaian bekalan memberi tumpuan kepada mencari cara yang paling cekap dan berpatutan untuk mendapatkan dan menyimpan produk, mengangkutnya dari titik A ke titik B, dan memastikan kepuasan pelanggan. Walau bagaimanapun, mengurangkan kos pengurusan rantaian bekalan lebih daripada sekadar memilih bahan dan pembawa yang paling murah.

Read More

Cara Menjawab Panggilan Masuk Secara Automatik pada iPhone

Anda dapat menjawab panggilan masuk secara automatik di iPhone menggunakan aplikasi bernama AutoAnswer, yang tersedia di Cydia, setara dengan App Store untuk iPhone jailbroken. Untuk menggunakan Cydia dan AutoAnswer, anda mesti mempunyai iPhone yang rosak. Sebaik sahaja anda memuat turun AutoAnswer, anda dapat menjawab panggilan suara dan panggilan FaceTime secara automatik tanpa perlu menggunakan fungsi gelangsar atau butang jawapan di telefon.

Read More

Kelebihan Teknologi Baru untuk Perniagaan

Teknologi canggih dapat menghasilkan faedah tinggi bagi perniagaan yang bersedia menjadi pengguna awal. Walau bagaimanapun, strategi ini memerlukan perniagaan untuk meninggalkan teknologi yang tidak pernah matang sepenuhnya atau yang dijatuhkan oleh syarikat induknya. Strategi pelaksanaan yang pantas membolehkan usahawan untuk menyedari manfaat teknologi baru sambil mengelakkan masalah aliran kerja perniagaan apabila teknologi tidak dapat bertahan di pasaran.

Read More

Cara Mengira Nisbah Perolehan Saham

Nisbah perolehan stok adalah istilah lain untuk nisbah perolehan inventori. Nisbah perolehan saham mengukur kelajuan penjualan inventori anda setelah anda memperolehnya. Dengan kata lain, nisbah perolehan saham memberitahu anda berapa lama inventori berada di rak sebelum pelanggan membelinya. Anda memerlukan inventori yang mencukupi untuk memenuhi permintaan pelanggan tanpa kehabisan produk.

Read More

Kepentingan Perwatakan di Tempat Kerja

Mengendalikan perniagaan kecil secara beretika, berintegriti dan jujur, merupakan komponen utama dalam menarik pelanggan baru dan mengekalkan hubungan perniagaan yang positif. Memerlukan watak yang tinggi dari semua pekerja dan rakan niaga dapat membantu membezakan perniagaan anda daripada yang lain dan membawa kepada pengembangan kepercayaan dalam komuniti.

Read More

Menyerlahkan Kalimat di PowerPoint

Menyoroti adalah alat yang hebat yang boleh anda gunakan untuk menarik perhatian ayat dalam persembahan PowerPoint. Walaupun PowerPoint mempunyai sejumlah ciri untuk membuat persembahan yang menarik perhatian khalayak anda, kemampuan untuk menonjolkan teks tidak tersedia dalam aplikasi versi terbaru.

Read More

Petunjuk Prestasi Utama untuk Pembantu Peribadi

Pembantu peribadi, juga dipanggil pembantu tadbir, menyokong bos mereka dengan memastikan mereka tetap teratur, mengikut jadual dan berkesan. Tugas khusus berbeza-beza bergantung pada bos tetapi biasanya termasuk berkomunikasi dengan orang lain atas nama bos; mengekalkan kalendar janji temu dan membuat perjalanan dan tempahan lain; menyediakan agenda mesyuarat, dokumen kewangan dan persembahan; mengurus dan memantau belanjawan dan mengawasi setiausaha.

Read More

Cara Merangka Grafik E-mel

E-mel yang ditulis dalam HTML boleh merangkumi grafik, dan merancang grafik ini memerlukan perhatian khusus. Anda mungkin mahu grafik menggambarkan rupa laman web anda dan rasa jenama anda, tetapi anda juga memerlukan grafik untuk dipaparkan dengan betul dalam pelbagai pembaca e-mel. Grafik yang besar menjadikan e-mel anda lambat dimuat, dan beberapa pengguna e-mel tidak membenarkan klien e-mel mereka untuk menampilkan grafik sama sekali.

Read More

Keperluan Pemerbadanan

Keperluan penggabungan perniagaan boleh sedikit berbeza mengikut negeri kerana pemfailan penggabungan adalah dengan setiausaha negara untuk negeri di mana perniagaan itu beroperasi. Walau bagaimanapun, syarat penggabungan adalah serupa dari negeri ke negeri. Untuk mengetahui keperluan maklumat khusus untuk negeri anda, hubungi pejabat setiausaha negara untuk negeri di mana perniagaan tersebut diperbadankan.

Read More

Cara Menyelenggara Gudang Data

Kedua-dua pangkalan data dan gudang data terdiri daripada jadual, indeks dan kunci, tetapi tidak seperti yang sebelumnya, gudang direka terutamanya untuk menjawab pertanyaan analisis kritikal. Oleh itu, penyelenggaraan gudang data memerlukan sedikit lebih banyak kerja, termasuk menyimpan data dengan teratur, mengemas kini gudang agar sesuai dengan keperluan perniagaan yang sentiasa berubah dan mengkaji semua kemas kini dengan seluruh kakitangan anda.

Read More

Cara Memperbaiki Senarai Kenalan pada iPhone

Aplikasi Kenalan terbina dalam iPhone menyimpan maklumat rakan, keluarga, rakan sekerja dan kenalan anda, yang menyediakan pangkalan data pusat untuk berhubung dengan orang. Dengan menyediakan aplikasi Kenalan sebanyak mungkin maklumat mengenai orang, anda meningkatkan kesederhanaan dan kemudahan untuk menghubungi mereka.

Read More

Kelebihan & Kekurangan Siling Harga

Dasar siling harga dirancang untuk mengelakkan harga naik melebihi had yang telah ditentukan pada sebilangan produk yang tidak ditentukan dalam ekonomi. Dasar siling harga dan dasar kawalan harga pada dasarnya adalah dua nama untuk fenomena yang sama. Sebilangan besar ahli ekonomi tidak menyukai siling harga dan percaya mereka memutarbelitkan pasaran dengan hasil yang tidak dapat diramalkan.

Read More

Nilai Taksiran Cukai Vs. Nilai Penilaian

Penilaian perniagaan kecil berlaku dengan alasan yang berbeza. Untuk tujuan membayar cukai harta tanah, pemilik perniagaan mementingkan nilai taksiran cukai dan nilai penilaian, yang digunakan untuk menentukan nilai aset perniagaan atau perniagaan. Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda hanya akan bertanggungjawab membayar cukai harta tanah jika anda memiliki bangunan tempat anda menjalankan perniagaan.

Read More

Cara Menghubungkan TV untuk Monitor ke Acer TravelMate

Walaupun banyak pemilik komputer riba Acer TravelMate mendapati ukuran skrin TravelMate cukup, ada yang memilih untuk memperluas ruang skrin mereka dengan memasang TV untuk monitor ke TravelMate. Dengan menyambungkan TV ke komputer riba TravelMate anda, anda boleh menduplikasi layar komputer riba ke TV atau mempunyai persediaan dua skrin di mana anda mempunyai ruang tambahan untuk memaparkan sesuatu.

Read More

Cara Membeli Rakan Perniagaan

Satu rakan boleh meninggalkan perniagaan kecil dan dibeli oleh rakan lain dengan alasan seperti bersara, hilang upaya, perceraian, perselisihan, ketegangan dalam perkongsian atau hanya untuk mencari peluang lain. Terlepas dari alasannya, ada beberapa langkah dasar dalam transaksi pembelian perkongsian yang harus diketahui oleh pasangan keluar dan pasangan yang masih hidup untuk memudahkan peralihan pemilikan.

Read More

Cara Membuat Spreadsheet Dengan Tarikh di Seluruh Bahagian Atas

Perancangan kewangan dan pemprosesan data adalah suatu keharusan bagi perniagaan, dan kebanyakan organisasi menggunakan spreadsheet untuk memantau pendapatan, perbelanjaan, harga produk, pesanan yang diproses dan perincian lain. Anda boleh membuat spreadsheet di Excel yang mengesan pendapatan, stok, pesanan atau data lain setiap hari dalam seminggu, bulan atau tahun.

Read More

Cara Memulakan Perniagaan Pembersihan Permaidani

Dengan semua kekacauan yang masuk ke rumah kita, banyak orang sanggup membayar untuk membersihkan karpet mereka. Namun, menjadi pembersih karpet profesional boleh menelan belanja $ 20,000 atau lebih untuk membersihkan peralatan dan perbelanjaan lain. Rancang perniagaan anda dengan berhati-hati agar anda tidak membuang wang anda.

Read More

Kaedah Terbaik untuk Membangun Pelanggan Rambut

Sebagai pendandan rambut, sama ada anda bekerja sendiri atau menyewa ruang gerai di salun, terserah kepada anda untuk mencari cara untuk membina pelanggan anda. Anda tidak perlu memecahkan bank untuk mempromosikan perkhidmatan penyelenggaraan dan penggayaan rambut anda; pelbagai pilihan dalam talian dan luar talian dapat membantu anda menarik dan mengekalkan pelanggan untuk perniagaan pendandan rambut anda.

Read More

Kod NAICS Vs. Kod SIC

Sejak tahun 1997, kod enam digit Sistem Pengelasan Industri Amerika Utara (NAICS) telah digunakan untuk mengklasifikasikan syarikat perniagaan ketika agensi persekutuan menganalisis maklumat statistik. Kod Klasifikasi Perindustrian Standard (SIC) empat digit telah digunakan sebelum penggunaan nombor NAICS.

Read More

Menyelaraskan Kalendar Dengan Windows 8.1

Menyelaraskan data jadual menjadikan aplikasi kalendar anda terkini pada banyak sistem dan peranti yang berbeza. Windows 8.1 dihantar dengan aplikasi kalendar yang dapat anda gunakan untuk menyegerakkan data jadwal pada PC tempatan anda dari Internet, antara aplikasi klien e-mel atau bahkan ke telefon pintar anda.

Read More

Cara Menambah Kapsyen di Flickr

Sekiranya anda mendapat sedikit foto di Flickr dan ingin menambahkan maklumat tambahan kepada mereka menggunakan kapsyen foto, anda mempunyai tiga pilihan. Anda boleh menambahkan kapsyen ke satu foto, yang berguna jika anda hanya mempunyai beberapa gambar di akaun anda. Anda juga dapat mengedit sekumpulan foto secara berkumpulan - ini sangat berguna untuk foto yang diambil di lokasi yang sama atau gambar dengan subjek yang serupa.

Read More

Cara Meminda Penyata Cukai Syarikat Persekutuan

Sekiranya terdapat kesalahan atau peninggalan dalam maklumat yang mereka berikan kepada IRS, pemilik perniagaan kecil mempunyai pilihan untuk mengemukakan penyata cukai korporat yang telah diubah. Sekiranya masalahnya adalah kesalahan matematik sederhana, pengembalian yang diubah tidak diperlukan - IRS akan mengira semula pulangan dan memperbaiki kesilapan yang dijumpainya.

Read More

Komunikasi Perniagaan antara budaya

Komunikasi perniagaan yang berkesan yang ditujukan kepada khalayak antara budaya biasanya merangkumi proses tinjauan untuk mengurangkan salah faham kerana perbezaan bahasa dan budaya. Kestabilan budaya, kerumitan, komposisi dan sikap semuanya mempengaruhi komunikasi. Mesej anda mungkin memerlukan penyesuaian untuk kumpulan orang yang berbeza.

Read More

Kepentingan Mempromosikan Acara Jualan Anda Sendiri

Acara penjualan khas bertujuan menarik pelanggan tambahan untuk meningkatkan jumlah penjualan yang anda buat di perniagaan kecil anda. Anda boleh menggunakan acara tersebut untuk meningkatkan penjualan semasa penurunan atau membersihkan inventori lama untuk memberi ruang kepada produk baru anda. Tidak kira apa tujuan anda untuk acara penjualan, mempromosikannya melalui iklan dan mulut ke mulut adalah kunci kejayaannya.

Read More

Pemberian untuk Jurugambar Hitam

Walaupun hanya sebilangan kecil sumber pemberian wang yang menawarkan wang untuk seniman minoriti, banyak program menyediakan dana yang mungkin layak diambil oleh jurugambar hitam. Kerajaan negeri dan persekutuan, syarikat fotografi, syarikat dan organisasi fotografi menawarkan geran untuk jurugambar, tetapi biasanya hanya untuk menyokong projek.

Read More

Bagaimana Etika Menjadikan Anda Orang yang Lebih Baik di Tempat Kerja?

Pekerja yang beretika adalah mereka yang membuat keputusan demi kepentingan terbaik majikan, rakan sekerja dan pihak berkepentingan luar sebagai tambahan kepada diri mereka sendiri. Etika tempat kerja berpusat pada pelbagai isu seperti diskriminasi, penipuan, kecurian dan politik peribadi. Walaupun semua orang secara intrinsik berharga, pekerja yang beretika sebenarnya dapat menjadi lebih berharga secara kewangan bagi majikan mereka, dan lebih dihargai oleh rakan sekerja dan rakan sebaya.

Read More

Contoh Bagaimana Pelunasan Mempengaruhi Penyata Kewangan

Pelunasan aset tidak ketara syarikat boleh memakan masa selama 40 tahun, bergantung pada jenis aset yang dinyatakan pada penyata kewangan syarikat. Bagaimana aset ini mempengaruhi pendedahan kewangan, termasuk penyata pendapatan, sangat bergantung pada harga yang dibayar oleh perniagaan untuk memperoleh item ini.

Read More

Bagaimana saya Membiayai Pertumbuhan Perniagaan?

Apabila tiba masanya untuk membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya, anda akan memerlukan beberapa poket besar untuk melakukannya. Nasib baik, lebih mudah mendapatkan pembiayaan sebagai perniagaan yang mapan. Anda tidak mempunyai banyak risiko kepada pemberi pinjaman kerana anda sudah mempunyai sejumlah pendapatan.

Read More

Perbezaan Antara Media Utama & Alternatif

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda harus mengetahui jalan mana yang harus dipilih untuk menyebarkan mesej anda: media arus perdana atau alternatif. Sama ada anda meletakkan iklan atau mengeluarkan siaran akhbar dan publisiti, pelajari cara menilai kedua pilihan ini untuk menentukan forum yang paling sesuai.

Read More

Cara Memulakan Perniagaan T-Shirt Berlian Imitasi

T-shirt adalah barang pakaian ruji di banyak almari dan memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang mempunyai pemikiran perniagaan untuk memperoleh sejumlah wang. Pereka sentiasa memperkenalkan elemen untuk menjadikan T-shirt asas kelihatan baru dan menarik, termasuk rhinestones. Rhinestones kelihatan seperti permata berharga dan boleh menjadikan kemeja-T biasa kelihatan glamor.

Read More

Cara Memulakan Mesyuarat

Mesyuarat kadang-kadang dilihat sebagai kejahatan yang diperlukan dalam perniagaan. Mesyuarat yang baik adalah bermaklumat dan menarik, tetapi pertemuan yang buruk terus berlanjutan tanpa cahaya yang jelas di hujung terowong. Untuk menjalankan perjumpaan yang berjaya yang menarik dan menarik perhatian, tetapkan nada yang betul sejak awal.

Read More

Idea Promosi Perniagaan Ulang Tahun Lima Tahun

Meraikan ulang tahun perniagaan anda selama lima tahun adalah cara yang baik untuk mendapatkan pengiktirafan dan menunjukkan penghargaan kepada pelanggan anda. Ulang tahun boleh menjadi masa yang tepat untuk melancarkan kempen pengiklanan baru, termasuk promosi untuk menjadikan hubungan yang ada lebih kuat dan membentuk yang baru.

Read More

Perakaunan & Pelaporan Pembezaan

Perakaunan berbeza membantu pengurusan memilih tindakan terbaik apabila terdapat banyak pilihan. Ini sangat membantu perniagaan kecil yang perlu memantau anggaran kecil. Perakaunan berbeza membentangkan maklumat syarikat dengan cara yang dapat difahami oleh eksekutif bukan kewangan. Istilah utama yang perlu anda fahami adalah "pendapatan berbeza," "kos berbeza" dan "pendapatan operasi bersih berbeza.

Read More

Alat Penukaran Buku Pantas

Buku Pantas dianggap sebagai salah satu pakej perakaunan yang paling popular untuk pemilik perniagaan kecil. Namun, salah satu cabaran terbesar yang dihadapi oleh mereka yang ingin menggunakan perisian ini adalah menukar data terkini mereka ke Buku Pantas tanpa kehilangan atau harus memasukkan maklumat dengan tangan.

Read More

Cara Melihat Dua E-mel pada Masa yang Sama di Outlook

Mengatasi masalah kelebihan e-mel menjadi lebih mudah apabila anda dapat melihat dua mesej e-mel sekaligus. Satu mesej e-mel, misalnya, mungkin mempunyai jadwal acara untuk pertemuan perniagaan yang akan datang. Yang lain mungkin mengandungi petunjuk arah ke mesyuarat itu. Menukar pandangan anda secara berterusan antara dua e-mel membuang masa dan membosankan.

Read More

Cara Memfailkan Cukai Hak Milik Tunggal di Texas

Tempoh cukai sering menjadi kebingungan bagi banyak pihak, terutama pemilik perniagaan. Nasib baik, proses pemfailan dipermudahkan untuk anda sekiranya anda mengendalikan perniagaan hak milik tunggal di Texas. Texas tidak mengenakan cukai pendapatan negara, yang menghilangkan keperluan untuk pemfailan negara.

Read More

Sumber Kewangan untuk Pemilik Tunggal

Banyak perniagaan kecil memilih untuk beroperasi sebagai pemilik tunggal kerana ia adalah kaedah terpantas dan termudah untuk memulakan perniagaan. Walau bagaimanapun, mencari wang yang anda perlukan untuk membeli peralatan dan menguruskan operasi harian anda mungkin tidak begitu cepat dan mudah . Hak milik tunggal bukan syarikat - anda tidak boleh menjual saham kepada pelabur untuk mengumpulkan modal.

Read More

Rancangan Pemasaran untuk Perniagaan Kecil Baru

Rancangan pemasaran adalah elemen perancangan penting untuk perniagaan kecil baru. Rancangan pemasaran menerangkan produk dan perkhidmatan perniagaan, mengenal pasti pelanggan dan membuat strategi untuk memasarkan perniagaan. Rancangan pemasaran pada umumnya meliputi perniagaan satu tahun pada satu masa, walaupun merupakan dokumen yang selalu berubah yang berubah seiring dengan keadaan industri.

Read More

Kelebihan Perniagaan Keluarga

Ahli keluarga sejarah panjang antara satu sama lain melengkapkan mereka untuk menentukan kekuatan dan kelemahan setiap ahli dengan betul ketika memulakan perniagaan keluarga. Keluarga lebih cenderung menyerahkan setiap orang ke peranan perniagaan yang sesuai, yang memberikan kelebihan daya saing kepada perniagaan daripada jenis syarikat lain di mana bakat sebenar pekerja mungkin tidak dikenali.

Read More

Cara Menyulitkan CD Muzik

Sekiranya perniagaan kecil anda menghasilkan CD audio, enkripsi dengan menambahkan perlindungan salinan. Ini dapat mengelakkan orang lain menyalin CD audio anda dan menggunakan salinan tersebut tanpa membayarnya. Kaedah tahap rendah untuk mengenkripsi CD membiarkannya dimainkan, sedangkan proses enkripsi yang lebih tradisional dari keseluruhan CD audio membiarkan CD tidak dapat dimainkan kecuali pada peranti di mana pengguna dapat memasukkan kata laluan, yang membatasi penggunaan CD.

Read More

Mengenai Syarikat Hiasan Dalaman

Membuka perniagaan menghias dalaman menawarkan cara untuk menggunakan kemahiran dan keghairahan anda untuk mengatur perabot agar bilik pelanggan anda selesa dan menarik. Walaupun syarikat hiasan dalaman menyediakan beberapa perkhidmatan yang sama dengan firma reka bentuk dalaman, ia tidak menilai ruang atau memberikan idea teknikal untuk menjadikan ruang berfungsi.

Read More

Ekonomi Penentuan Skala Gelongsor

Harga skala gelincir merujuk kepada perbezaan harga produk atau perkhidmatan berdasarkan kemampuan pengguna untuk membayar. Perbezaan ini mungkin berdasarkan pendapatan individu atau pendapatan rata-rata untuk pasaran tertentu. Pada pandangan pertama, menawarkan potongan kepada pelanggan berpendapatan rendah mungkin kelihatan tidak menguntungkan, tetapi harga skala geser sebenarnya cukup menjimatkan.

Read More

Cara Membuat Komputer Sony Vaio Lebih Cepat

Komputer Sony Vaio dilengkapi dengan perisian khas yang disebut Vaio Care yang membolehkan anda menjadikannya berfungsi lebih pantas. Program ini memantau prestasi Vaio anda dan dapat memberi anda laporan yang menunjukkan sama ada komputer anda memerlukan penyelenggaraan. Sekiranya perlu, program Vaio Care juga dapat membantu anda menyelesaikan masalah dan memberikan bantuan dalam talian.

Read More

Akses ke Alamat Webmail Disekat

Akaun e-mel Web percuma membolehkan anda memeriksa surat anda dari komputer mana pun dengan sambungan Internet, kerana anda tidak terikat dengan klien desktop. Namun, anda mungkin menghadapi situasi di mana akses ke akaun anda disekat. Ini mungkin disebabkan oleh langkah-langkah keamanan jaringan yang Anda gunakan untuk mengakses akun atau karena tetapan penyemak imbas anda.

Read More

Cara Menggunakan Interlocking di Illustrator

Menggabungkan teks dalam projek Adobe Illustrator membolehkan anda menarik perhatian pada bahagian tertentu dari projek atau dapat berfungsi sebagai elemen reka bentuk. Gunakan huruf berlainan warna dan corak saling berkait untuk menghasilkan kesan yang unik. Untuk membuat teks yang saling berkait, anda mesti membuat objek dari huruf yang membentuk teks terlebih dahulu.

Read More

Cara Menolak Tuntutan Komponen Pekerja

Insurans pampasan pekerja, yang diwajibkan oleh undang-undang di semua negeri kecuali Texas, memberikan faedah kepada pekerja yang cedera di tempat kerja. Apabila penipuan pekerja meningkat, kedua-dua majikan dan pekerja yang cedera sah menderita. Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mungkin merasakan bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan tuntutan kecederaan pekerja; anda mahu mempertikaikan tuntutan itu tetapi tidak tahu apa yang harus dilakukan.

Read More

Cara Menganalisis Kadar Pusing Ganti Pekerja

Kadar perolehan pekerja menunjukkan kadar di mana perniagaan anda mengambil dan memecat pekerja. Kadar perolehan pekerja yang rendah menunjukkan bahawa anda mempunyai persekitaran kerja yang baik yang membolehkan anda mengekalkan pekerja anda. Kadar perolehan pekerja yang tinggi bukan sahaja menandakan kemungkinan timbulnya masalah di pejabat, tetapi juga boleh membebankan perniagaan anda secara kewangan.

Read More

Kepentingan Penggajian

Setiap pemilik perniagaan kecil menjalankan lebih daripada satu peranan untuk syarikatnya. Salah satu tugas terpenting dalam menjalankan perniagaan kecil adalah menyelesaikan pembayaran gaji. Pekerja perlu dapat bergantung pada pembayaran secara konsisten tanpa kelewatan. Penggajian mempengaruhi setiap aspek perniagaan kecil dari semangat pekerja hingga kestabilan kewangan syarikat.

Read More

Apakah Kelebihan & Kekurangan Menggunakan Kaedah Inventori Runcit?

Inventori membantu memastikan bahawa organisasi akan mempunyai produk yang tepat pada waktu yang tepat sehingga pengguna dapat membuat pembelian berdasarkan permintaan. Sistem inventori yang mempunyai kiraan yang tepat dapat menilai nilai wang inventori organisasi. Kaedah pengurusan inventori yang digunakan oleh organisasi dapat membantu menilai pengurusan inventori organisasi yang betul.

Read More

Cara Mengunci Fail PDF dalam Sel pada Lembaran Kerja Excel

Microsoft Excel membolehkan anda menyematkan kandungan dari aplikasi lain, termasuk fail PDF. Anda boleh memasukkan fail PDF ke dalam sel lembaran kerja Excel dan kemudian menggunakan ciri keselamatan Excel untuk mengunci objek. Ini membolehkan anda memanfaatkan kedua-dua teknologi tersebut. Memasukkan fail PDF membolehkan anda menyampaikan banyak maklumat dalam format yang dilindungi dan tetap yang tidak disokong oleh spreadsheet Excel.

Read More

Cara Menyalin Foto ke DVD Menggunakan Windows XP

Anda menyimpan gambar paling penting dan tidak dapat dilupakan di komputer anda, dan gambar-gambar itu tidak dapat diganti. Komputer anda menghasilkan album foto maya yang sangat baik, tetapi jika mesin gagal, anda boleh kehilangan keseluruhan pustaka gambar anda. Windows XP membolehkan anda menyalin dan membakar foto anda ke CD atau DVD, jadi anda tidak perlu risau kehilangannya jika komputer anda berhenti berfungsi.

Read More

Cara Memeriksa Tetapan Keselamatan pada Fail PDF

Fail PDF banyak digunakan oleh perniagaan kerana keserasiannya yang luas, tetapi komponen penting lain dari fail PDF adalah langkah keselamatan mereka. Sekiranya anda bergantung pada fail PDF untuk maklumat kewangan, kontrak atau rahsia perdagangan penting, anda ingin memastikan tetapan keselamatan sesuai untuk tugas sensitif ini.

Read More

Menyegerakkan Penanda Halaman Dolphin

Dolphin adalah penyemak imbas Web untuk OS Android dan peranti iOS. Dengan pengenalan Dolphin 7.0, ciri Dolphin Connect membolehkan anda menyegerakkan penanda halaman anda antara beberapa peranti, atau melalui akaun seperti Facebook dan Google. Contohnya, anda boleh menyimpan penanda buku di rumah pada tablet anda dan mengaksesnya di pejabat dengan telefon anda.

Read More

Bolehkah Anda Memindahkan Virus Dari iPhone ke Mac Anda?

IPhone mempunyai ciri keselamatan terpasang, seperti aplikasi kotak pasir dan data yang dienkripsi, yang melindunginya daripada perisian hasad dan serangan perisian berbahaya yang lain. Selain itu, Apple menggunakan garis panduan App Store yang sangat ketat untuk mencegah penyebaran perisian berniat jahat.

Read More

Garis Belanjawan Tunai Paling Penting

Membangunkan anggaran dapat membantu perniagaan mengekalkan simpanan tunai untuk membiayai operasi yang sedang berjalan. Belanjawan tunai cuba meramalkan aliran tunai masa depan. Anggaran tunai juga membantu perniagaan mencapai matlamat perbelanjaan dan menyediakan bahan untuk pemeriksaan berkala bagaimana syarikat mengendalikan wang tunai.

Read More

Cara Memulakan Firma CM

Firma pengurusan pembinaan memainkan peranan penting dalam industri pembinaan dengan menyediakan perkhidmatan pengawasan untuk projek bangunan berskala besar. Firma-firma ini bertanggungjawab untuk mengawasi semua fasa projek pembinaan dari awal hingga selesai. Ini merangkumi pengambilan dan pengambilan subkontraktor, mengumpulkan sumber dan mewakilkan kerja.

Read More

Cara Mencari Butiran Rakan di Facebook

Profil Facebook rakan anda mungkin menyimpan lebih banyak maklumat mengenainya daripada sekadar kemas kini status dan mesej yang dihantar oleh rakan ke dinding mereka. Anda mungkin mendapat sejarah pekerjaan atau pendidikan mereka, tempat tinggal mereka, keterangan bertulis mengenai mereka, maklumat hubungan dan banyak lagi.

Read More

Apakah Kunci Kerja Berpasukan?

Pasukan kerja berjaya hanya dengan gabungan kemahiran, keperibadian dan komitmen yang betul untuk proses pasukan. Majikan mendapat manfaat daripada pasukan kerja kerana mereka membenarkan pekerja dengan kumpulan kemahiran yang berbeza untuk bekerjasama ke arah satu tujuan bersama. Pekerja dapat mencari rasa keakraban dan motivasi melalui penglibatan pasukan sekiranya mereka dikendalikan untuk bekerja dengan orang lain yang melengkapkan apa yang mereka bawa ke meja.

Read More

Objektif, Strategi & Taktik Pengiklanan

Periklanan sering disamakan dengan pemasaran, tetapi ia adalah dua fungsi yang berasingan. Objektif, strategi, dan rencana pemasaran perusahaan mempengaruhi objektif, strategi dan taktik yang berlaku untuk iklan. Oleh itu, objektif pemasaran harus didahulukan. Matlamat dan taktik iklan adalah mesin yang mengikuti peta jalan yang dibuat oleh strategi dan objektif pemasaran.

Read More

Kelemahan Pasukan Jualan Berfungsi

Pasukan jualan pelbagai fungsi terdiri daripada orang-orang dari banyak jabatan di organisasi anda. Pekerja dari pemasaran, sumber manusia, operasi, perakaunan dan disiplin lain menjadi satu pasukan dan menjual produk atau perkhidmatan anda. Dengan begitu banyak pendapat, latar belakang dan pengalaman, masalah mungkin timbul dan sering kali, ini membatasi kejayaan pasukan fungsional anda.

Read More

Bagaimana Sekiranya LLC Tidak Mempunyai EIN?

Nombor Pengenalan Majikan anda diperlukan untuk perniagaan anda seperti nombor Jaminan Sosial untuk anda. Mempunyai EIN untuk perniagaan anda menandakan bahawa perniagaan anda adalah sah untuk pemiutang, perniagaan lain, kerajaan dan anda sendiri. Semasa anda berniaga, anda mungkin menggunakan nombor EIN anda di tempat-tempat di mana kebanyakan orang bimbang menggunakan nombor Jaminan Sosial.

Read More

Cara Mengakses Fail Halaman WordPress di BlueHost cPanel

Pemilik perniagaan kecil dapat memanfaatkan kemudahan dan penggunaan pemasangan WordPress untuk mengatur dan menyelenggara laman web untuk perniagaan mereka. Banyak penyedia hosting, seperti Bluehost, menawarkan backend pentadbiran berasaskan web yang disebut cPanel yang membolehkan pengguna melakukan tugas pentadbiran web, seperti mengakses fail halaman WordPress.

Read More

Perjanjian Gaji

Memproses gaji setiap minggu atau dua adalah memakan masa. Sekiranya anda menjalankan perniagaan kecil, mungkin tidak layak untuk membuat jabatan khas untuk menangani tugas gaji. Membuat perjanjian gaji dengan firma perkhidmatan gaji adalah alternatif untuk diterokai. Pekerjaan penggajian orang luar dapat menjimatkan wang anda dan meluangkan masa anda untuk aktiviti yang lebih produktif.

Read More

Perbezaan Antara DNS & DMZ

Terminologi rangkaian komputer terdiri daripada sebilangan besar akronim dan singkatan, dan banyak pengguna sering membingungkan dua istilah tiga huruf yang masing-masing dimulai dengan huruf yang sama: DNS dan DMZ. Walaupun salah satu syarat rangkaian ini membantu komputer anda mengenal pasti destinasi untuk trafik keluar, yang lain membantu lalu lintas masuk menjangkau hos di rangkaian anda.

Read More

Cara Memindahkan Kabinet Pemfailan AOL ke Web

Kabinet Pemfailan Peribadi AOL mengandungi sandaran mesej, Kegemaran dan Tandatangan AOL. Dibuat oleh versi 9.6 dan ke bawah, fail PFC disimpan ke cakera keras, menjadikan semua e-mel perniagaan anda dapat diakses di luar talian. Selepas peningkatan atau pemasangan semula, anda mungkin mahu memindahkan PFC kembali ke Internet atau ke versi AOL yang lebih baru.

Read More

Idea Iklan untuk Kedai Bunga

Menjalankan perniagaan bunga boleh menyenangkan dan bermanfaat, tetapi juga mempunyai cabarannya. Pasar bunga boleh menjadi sangat kompetitif, dan penjual bunga perlu terus waspada terhadap cara-cara untuk menjadikan perniagaan mereka menonjol di antara persaingan. Nasib baik, idea untuk mengiklankan perniagaan bunga sama seperti bunga dalam sejambak taman Inggeris.

Read More

Apakah Inventori Bergulir?

Inventori bergulir adalah strategi untuk meminimumkan masa dan usaha yang dikeluarkan dalam mengendalikan inventori untuk perniagaan di mana inventori yang dibawa ke kawasan pergudangan tidak dibongkar ke gudang. Sebaliknya, trak besar yang membawa inventori meninggalkan treler di belakang di tempat letak kereta dengan sebahagian atau semua inventori disimpan di dalam trak.

Read More

Garis Panduan Penyerahan Pekerjaan

Apabila seseorang meninggalkan pekerjaan dan yang lain menggantikannya, ada baiknya menyediakan panduan penyerahan pekerjaan untuk membantu tempoh peralihan pekerjaan yang lancar. Sebaik-baiknya, pekerja yang akan keluar harus mempunyai masa untuk membincangkan panduan pekerjaan baru pekerja yang masuk dan memberinya beberapa petunjuk untuk membantu mempermudah peralihan.

Read More