Kelebihan Perniagaan Francais

Seorang usahawan yang mempertimbangkan untuk membuka perniagaannya sendiri mungkin mempertimbangkan untuk membeli francais. Walaupun perniagaan francais tidak menawarkan jaminan, ada beberapa kelebihan untuk memiliki perniagaan daripada memulakan perniagaan dari awal. Adalah mustahak anda mempertimbangkan faedah tersebut sebelum memutuskan pilihan mana yang harus dikejar.

Pengiktirafan Produk

Perniagaan francais menawarkan produk yang telah dipasarkan secara tempatan, nasional atau antarabangsa selama bertahun-tahun. Apabila anda melabur dalam perniagaan francais, anda membeli hak untuk menjual produk atau perkhidmatan yang sudah biasa diketahui oleh banyak orang.

Bantuan Pemasaran

Francais mendapat manfaat daripada program pemasaran syarikat induk, menurut Entrepreneur.com. Kempen pemasaran dan pengiklanan yang dibuat oleh syarikat induk memberi anda lebih banyak masa untuk menumpukan perhatian pada perniagaan harian anda. Ini adalah kemenangan untuk kedua-dua pihak. Ini membantu melonjakkan penjualan untuk francais anda, yang seterusnya membolehkan syarikat induk mengumpulkan lebih banyak bayaran.

Wilayah yang Dijamin

Dalam kebanyakan kes, syarikat induk francais akan menjamin wilayah yang telah anda tetapkan dan membantu anda berjaya dalam wilayah tersebut. Wilayah berbeza-beza bergantung pada syarikat yang anda bekerjasama, tetapi tidak harus bersaing dengan lokasi francais lain dari syarikat yang sama di wilayah anda dapat membantu anda menjana pendapatan.

Sokongan

Beberapa syarikat induk menawarkan bantuan yang tidak ternilai ke lokasi francais mereka. Pilihan sokongan mungkin termasuk pusat bantuan untuk pertanyaan perakaunan, bantuan dalam membayar bekalan atau bahan pemasaran, dan melatih pekerja baru.

Bekalan

Sekiranya anda memulakan perniagaan dari awal, anda perlu meluangkan masa melalui pembekal untuk mencari yang menawarkan tawaran terbaik untuk syarikat anda. Dalam banyak kes apabila anda membeli francais, anda diberi akses kepada pembekal dengan produk dan harga yang membolehkan anda membuat perniagaan anda menguntungkan.

Kejayaan Bersama

Syarikat induk yang semakin meningkat juga memberi manfaat kepada francaisi. Apabila orang ramai membaca tentang kejayaan syarikat induk, berita itu dapat membantu meningkatkan imej lokasi francais. Pertumbuhan pendapatan bagi syarikat induk dapat membantu membuka lebih banyak sumber untuk francais, dan pemerolehan perniagaan oleh syarikat induk dapat menjadikan perniagaan lebih mudah dan lebih menguntungkan bagi francais juga.