Mengapa Saya Tidak Boleh Menyimpan Fon Baru ke Komputer Saya?

Microsoft Windows dihantar dengan koleksi jenis huruf yang direka untuk penggunaan sehari-hari. Microsoft Office juga menyediakan pemilihan fail-font yang besar. Tuntutan pekerjaan anda mungkin memerlukan jenis huruf yang lebih luas agar sesuai dengan spesifikasi setiap projek. Apabila percubaan anda untuk memuat turun dan memasang perisian fon baru gagal, periksa sistem anda, jenis huruf semasa anda dan pemerolehan baru anda untuk mendapatkan kunci penyebab masalah anda.

Cakera Terlalu Penuh

Peranti storan penuh dapat mengelakkan anda memuat turun dan memasang fail fon baru. Microsoft Windows harus memaparkan mesej ralat yang memberi peringatan kepada anda tentang kekurangan ruang cakera, bukan hanya ketika anda berusaha mendapatkan fon baru, tetapi sepanjang proses memulai dan mengoperasikan komputer anda. Penyemak imbas Internet anda juga harus memaparkan pesan ralat ketika anda cuba memulakan muat turun. Apabila anda membiarkan pemacu permulaan komputer anda kehabisan ruang sehingga tidak dapat memberi ruang kepada fon, yang biasanya mewakili fail kecil, anda menghadapi risiko kerosakan fail jika anda membiarkan sistem anda terus beroperasi dalam keadaan ini. Untuk mengesahkan jumlah ruang kosong pada cakera, partisi atau peranti yang boleh ditanggalkan, klik kanan pada kawasan yang dihuni pada skrin Mula Windows dan pilih "Cari," masukkan "PC ini"ke dalam kotak Cari dan memilih "PC ini" dari hasilnya.

Jenis Huruf Pendua

Apabila anda berjaya memuat turun jenis huruf tetapi Microsoft Windows menghalangnya daripada memasangnya, anda mungkin cuba memasang keluarga fon yang telah anda aktifkan di komputer anda. Nama fail fon biasanya memberitahu anda apa jenis huruf yang terkandung di dalamnya, tetapi beberapa versi dari jenis huruf yang sama dapat membawa nama file yang berbeza. Menjalankan lebih daripada satu salinan jenis huruf secara serentak dapat menyebabkan masalah yang signifikan dengan kemampuan anda untuk mengatur, gaya, mencetak dan membaca, jadi jika sistem operasi anda memberi amaran kepada pendua, anggaplah bahawa anda telah menerima amaran asli dan melangkau yang baru fail.

Kegagalan penyahmampatan

Sebilangan besar pedagang fon dan pereka bentuk huruf membekalkan jenis huruf mereka dalam format fail ZIP untuk melindungi fail daripada kerosakan apabila anda memuat turunnya setelah anda membuat pembelian dalam talian. Sehingga anda menyahmampatkan arkib ZIP, anda tidak boleh menggunakan fail fon yang terdapat di dalamnya. Untuk mengekstrak kandungan fail ZIP, klik dua kali padanya. Windows itu sendiri, atau utiliti arkib pihak ketiga, jika anda memasangnya, meletakkan salinan kandungan yang dimampatkan pada cakera keras anda. Anda boleh menyimpan koleksi jenis huruf anda dengan lebih rapi jika anda membuat folder untuk menyimpan arkib ZIP asal dan kandungannya setelah anda memuat turun dan sebelum anda memasang jenis huruf yang baru.

Fail rosak

Jenis huruf yang tidak akan dipasang dengan betul boleh mewakili fail yang rosak, terpotong atau rosak. Sebilangan besar laman web peniaga fon membolehkan anda memuat turun jenis huruf yang anda beli seberapa banyak yang diperlukan. Lawati laman web dari mana anda memperoleh fail fon dan muat turun salinan baru. Sekiranya mereka masih tidak memasang, hubungi sumber jenis huruf untuk melaporkan masalah. Fail yang dikendalikan oleh laman web peniaga mungkin bermasalah.