Cara Membuat Flyer Handyman

Flyers adalah alat pemasaran yang jimat dan penting yang boleh anda gunakan untuk mempromosikan perniagaan tukang anda. Sebaik sahaja anda membuat risalah, hantarkan surat atau hantarkan kepada pelanggan lama dan mungkin baru yang mungkin memerlukan perkhidmatan pembaikan anda. Banyak pilihan yang boleh anda pilih untuk merancang risalah anda berbeza bergantung pada kemampuan kreatif dan anggaran anda.

Elemen Flyer

Tentukan tujuan risalah anda, seperti harga khas untuk perkhidmatan pembaikan anda, atau untuk memperkenalkan perniagaan tukang anda kepada pelanggan baru. Pilih khalayak sasaran anda dan gunakan tujuan dan khalayak yang dipilih untuk menyelesaikan keseluruhan penampilan dan kata-kata selebaran, seperti mengarahkannya ke kawasan persaraan atau komuniti kolej yang berdekatan. Pertimbangkan untuk mengambil gambar untuk digunakan di brosur, seperti salah satu kenderaan servis atau alat anda. Imbas logo syarikat anda, jika ada, dan gunakan pada risalah. Sertakan poin peluru yang menyenaraikan jenis pekerjaan yang anda lakukan atau kemahiran khas yang anda miliki, seperti pertukangan, paip atau batu. Sertakan juga tahap pengalaman anda dan sebarang sijil yang anda miliki.

Program yang Dipasang

Buat flyer tukang anda menggunakan program yang sudah ada di komputer anda, seperti Microsoft Publisher. Lihat templat flyer yang disertakan atau pilih dari Microsoft Office Online. Cari yang mempunyai susun atur yang anda suka, tetapi jangan bimbang tentang kandungannya kerana anda boleh memperibadikannya agar sesuai dengan perniagaan tukang anda. Gunakan ciri penyuntingan untuk mengubah risalah anda. Gantikan perkataan risalah dengan maklumat perniagaan anda sendiri. Tambahkan gambar anda sendiri atau gunakan grafik yang berkaitan dengan pembaikan rumah, seperti tukul, kunci pas atau gerudi. Gerakkan item dengan tetikus anda, hapus bahagian yang tidak diperlukan dan cetak satu salinan untuk memeriksa kesilapan sebelum mencetak beberapa. Anda juga boleh menggunakan banyak program pemprosesan kata untuk menghasilkan risalah.

Pembuat Flyer Dalam Talian Percuma

Jadikan risalah perniagaan tukang anda menggunakan sumber dalam talian percuma yang membimbing anda melalui proses seperti Brother Creative Center. Ini adalah pilihan yang bagus jika komputer anda tidak mempunyai program penerbitan desktop. Pilih templat, seperti "penambahbaikan rumah", "perkhidmatan profesional" atau pilih salah satu tata letak flyer "umum" yang dapat anda sesuaikan agar sesuai dengan perniagaan pembaikan rumah anda. Tambahkan gambar anda sendiri ke susun atur, jika dikehendaki. Pastikan anda menyertakan perkhidmatan pembaikan yang anda lakukan, jam anda, lokasi yang anda layani dan harga atau apa-apa potongan istimewa yang ditawarkan. Pratonton dan cetak risalah yang diperlukan. Anda juga boleh memuat turun dan menyimpan risalah sebagai fail PDF, atau menyimpan risalah secara dalam talian.

Perkhidmatan Percetakan Profesional

Gunakan pencetak dalam talian profesional untuk membuat risalah untuk perkhidmatan tukang anda. Ini adalah pilihan yang baik untuk pemilik perniagaan yang lebih suka tidak merancang risalah mereka sendiri dan mampu membayar perkhidmatan tersebut. Pilih susun atur risalah dari kategori "Perkhidmatan Profesional" atau "Penyelenggaraan Rumah". Berikan maklumat hubungan perniagaan anda. Pilih warna selebaran, berikan gambar, logo dan grafik bersama dengan kandungan bertulis, seperti kepakaran kerja, pengalaman kerja, kawasan perkhidmatan dan waktu yang tersedia. Mereka mencipta risalah. Anda dibenarkan dua semakan dan kemampuan untuk mengubah templat risalah yang disesuaikan secara dalam talian. Harga berbeza di antara templat dan bergantung kepada sama ada anda mencetak risalah itu sendiri atau mencetak risalah tersebut.