Menyegerakkan Penanda Halaman Dolphin

Dolphin adalah penyemak imbas Web untuk OS Android dan peranti iOS. Dengan pengenalan Dolphin 7.0, ciri Dolphin Connect membolehkan anda menyegerakkan penanda halaman anda antara beberapa peranti, atau melalui akaun seperti Facebook dan Google. Contohnya, anda boleh menyimpan penanda buku di rumah pada tablet anda dan mengaksesnya di pejabat dengan telefon anda. Selepas penyegerakan awal anda, Dolphin secara berkala memeriksa kemas kini senarai penanda halaman anda dan secara automatik menambahkan sesuatu yang baru ke semua peranti yang disambungkan.

Pengguna Android

1

Buka penyemak imbas Dolphin Web dan buka menu Penanda Halaman. Untuk peranti skrin sentuh, luncurkan jari anda dari sebelah kiri skrin ke kanan untuk mengeluarkan Penanda Buku anda.

2

Ketik ikon awan kecil di bahagian atas menu Penanda Halaman, di sebelah perkataan "Penanda Halaman." Pilih butang "Sambung dengan Facebook" atau "Sambung dengan Akaun lain".

3

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan Facebook anda jika anda menekan "Sambung dengan Facebook." Sekiranya anda memilih "Sambung dengan Akaun lain", pilih "Akaun Google" atau "Akaun Dolphin" sebelum memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda.

4

Pilih "Log masuk" untuk memulakan penyegerakan. Beri masa kepada Dolphin beberapa minit untuk menyelesaikan penyegerakan sebelum kembali ke menu Penanda Halaman yang baru diselaraskan.

Pengguna iOS

1

Ketik penyemak imbas Dolphin Web untuk membukanya. Luncurkan jari anda dari sebelah kiri skrin ke tengah untuk memaparkan menu Penanda Halaman.

2

Tekan ikon bintang di sudut kiri atas menu Penanda Halaman. Ini membuka tetingkap "Dolphin Connect" yang baru.

3

Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang berkaitan dengan akaun Dolphin anda dan ketik "Daftar." Sebagai pilihan, ketik "Sambung dengan Google" atau "Sambung dengan Facebook" dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda yang sesuai.