5 Pemalam Twitter Teratas untuk WordPress

Terdapat puluhan plugin yang dapat membantu anda mengintegrasikan Twitter dan WordPress. Sebilangan besar terbahagi kepada dua kategori - kategori yang memaparkan suapan Twitter di laman WordPress anda, dan yang membolehkan orang lain berkongsi kandungan WordPress anda di suapan Twitter mereka. Plugin mana yang paling baik bergantung pada yang anda mahu gunakan. Tetapi jika jumlah muat turun dari Direktori Plugin WordPress ada petunjuk, maka "Twitter Widget Pro", "SexyBookmark", "Tweetable", "WordPress Tweeter" dan "WP Twitter Sidebar Widget" adalah antara yang terbaik.

Widget Pro Twitter

Twitter Widget Pro adalah plugin widget yang dapat disesuaikan untuk WordPress yang memaparkan suapan Twitter. Ia boleh ditugaskan ke mana-mana kawasan widget dalam templat WordPress anda. Ia mempunyai keserasian penuh dengan tag hash Twitter, nama pengguna dan penghuraian pautan. Ia juga membolehkan anda mengawal paparan tarikh dan waktu tweet dari panel kawalan WordPress. Twitter Widget Pro memerlukan PHP5 dan WordPress versi 3.0 atau lebih tinggi.

Tanda Buku Seksi

SexyBookmark menggabungkan Twitter dan WordPress dengan cara yang sama sekali berbeza daripada Twitter Widget Pro. Daripada memaparkan suapan Twitter dalam widget WordPress, SexyBookmark membolehkan pengunjung laman web WordPress anda untuk berkongsi kandungan anda dengan pengikut Twitter mereka. Sebagai contoh, katakan seseorang menyukai halaman Tentang laman WordPress anda. Mereka hanya mengklik ikon Twitter Seksi Penanda dan pemalam tweet pautan ke halaman Perihal anda di suapan Twitter mereka. SexyBookmark juga membolehkan anda menambahkan ikon perkongsian untuk perkhidmatan lain, termasuk Facebook dan GMail. Penanda Buku Seksi memerlukan WordPress 2.7 atau lebih tinggi.

Boleh di-tweet

Tweetable agak serupa dengan Penanda Buku Seksi kerana ia membantu anda berkongsi kandungan WordPress anda melalui Twitter. Namun, daripada bergantung pada pengunjung laman web anda untuk menge-tweet kandungan anda, Tweetable secara automatik dapat menge-tweet pautan ke kandungan WordPress baru anda sebaik sahaja anda menerbitkannya. Tweetable juga dilengkapi dengan widget pilihan yang dapat memaparkan tweet terbaru anda di bar sisi WordPress anda. Tweetable memerlukan WordPress 2.8 atau lebih tinggi.

Tweeter WordPress

WordPress Tweeter mempunyai tujuan yang sama seperti Tweetable. Ini boleh disiapkan untuk tweet posting baru di laman WordPress anda secara automatik pada saat anda menerbitkannya. Ia juga mempunyai integrasi pilihan dengan laman web pemendekan URL seperti Bit.ly. Tweeter WordPress memerlukan WordPress 2.7 atau lebih tinggi.

Widget Sidebar Twitter WP

WP Twitter Sidebar Widget melakukan fungsi yang sama dengan Twitter Widget Pro kerana ia membolehkan anda memaparkan kandungan suapan Twitter dalam widget di laman WordPress anda. Widget Sidebar Twitter WP sepenuhnya disesuaikan dan termasuk pengesanan pilihan alamat e-mel, URL dan balasan di Twitter. Widget Sidebar Twitter WP memerlukan WordPress 2.9.2 atau lebih tinggi.