Memulakan Perniagaan Hiasan Dalaman

Pereka dalaman mempunyai perhatian untuk menggunakan warna, perabot, pencahayaan, tekstur dan ruang untuk mencapai kesan khusus untuk bangunan tertentu atau fungsinya. Ini boleh menjadi usaha yang sangat menyeronokkan dan bermanfaat; namun, reka bentuk dalaman memerlukan lebih dari sekadar kemampuan untuk memasangkan warna dan perabot. Pereka dalaman sudah biasa dengan kod bangunan, tahu membaca blueprint dan memahami perincian seni bina, seperti cetakan mahkota dan rak buku atau tempat duduk tingkap.

Sahkan Minat

Sahkan bahawa anda bersedia menjalani latihan yang terlibat untuk menjadi pereka dalaman. Sekurang-kurangnya, anda memerlukan sekurang-kurangnya dua tahun pendidikan dalam reka bentuk dalaman, bersama dengan pengalaman bertahun-tahun di tempat kerja, sebelum anda dapat beroperasi sendiri sebagai pereka dalaman berlesen. Sekiranya pelaburan jenis itu kelihatan terlalu menakutkan, anda mungkin memilih untuk memasarkan diri anda sebagai pakar hiasan atau hiasan rumah sama ada semasa di sekolah atau sebelum memulakan sekolah untuk mendapatkan pengalaman dan mengesahkan minat anda. Hiasi ruang untuk rakan dan keluarga untuk memastikan bahawa ini adalah usaha yang wajar dibuat.

Menjalani Latihan

Sebilangan besar negeri, termasuk Texas, pereka dalaman lesen. Di Texas, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya enam tahun latihan dan / atau pengalaman yang berkaitan. Menghadiri sekolah atau universiti reka bentuk profesional untuk mempelajari reka bentuk, lukisan, perspektif, perancangan ruang, warna, kain, reka bentuk perabot, seni bina dan ergonomi. Persatuan Kebangsaan Sekolah Seni dan Reka Bentuk dan Majlis Akreditasi Reka Bentuk Dalaman memperakui program seni dan reka bentuk di seluruh negara. Setelah menamatkan pengajian anda, menjalani perantisan ke firma reka bentuk dalaman atau seni bina sebelum melamar pendaftaran dengan Lembaga Pemeriksa Seni Bina Texas, yang merangkumi lulus peperiksaan setelah anda memberikan bukti enam tahun latihan dan pengalaman gabungan.

Bina Portofolio Anda

Semasa magang anda, mulailah membina portfolio anda dan bersiap untuk hari besar anda. Perhatikan penyelia anda, bagaimana mereka menangani pelanggan, bagaimana mereka mengiklankan perkhidmatan firma, perkhidmatan popular yang diminta, pembekal terkenal, trend reka bentuk yang akan datang dan bagaimana mengurangkan pembaziran pada setiap projek. Fikirkan nama yang sesuai untuk perniagaan anda. Perhatikan pesaing tempatan dan kenal pasti cara di mana anda dapat bersaing sebaik sahaja anda keluar sendiri. Kembangkan rancangan perniagaan.

Menubuhkan Perniagaan Anda

Apabila anda sudah bersedia untuk memulakan perniagaan anda sendiri, anda perlu memilih nama dan entiti perniagaan, seperti pemilik tunggal, syarikat, persekutuan atau syarikat pertanggungjawaban terhad. Sekiranya anda merancang untuk bekerja secara bebas, operasi sebagai pemilik tunggal mungkin akan berjalan lancar. Walau bagaimanapun, jika anda berhasrat untuk menyewa ruang komersial dan menggaji penyambut tetamu, lihatlah untuk membentuk syarikat dengan tanggungan terhad. Kemudian dapatkan insurans perniagaan, perlindungan bon dan ID cukai persekutuan.

Operasi

Beli laman web untuk menghantar portfolio anda, perkhidmatan yang anda tawarkan, latihan dan pendidikan anda, dan hakikat bahawa anda dilesenkan dan diinsuranskan. Pertimbangkan untuk menjalin hubungan dengan pereka dalaman bebas yang lain untuk membeli dan menyimpan bahan pukal bersama-sama. Menjalin hubungan dengan pembekal terkemuka. Langgan majalah industri untuk terus mengikuti perkembangan terkini. Rangkaian dengan subkontraktor lain untuk lantai dan perkhidmatan lain yang mungkin tidak dapat anda berikan. Pelajari cara membuat anggaran untuk pelbagai jenis pekerjaan dan tetapkan kadar anda.

Pemasaran

Lihat untuk memasuki rumah pameran pereka sebagai cara untuk mendapatkan nama anda di luar sana dan menambahkan bukti kelayakan lain untuk resume anda. Hubungi majalah industri, seperti Rumah & Reka Bentuk, Reka Bentuk Dalaman dan Rumah Tradisional untuk artikel pena. Tampil dalam lawatan ke rumah tempatan. Terlibat dalam komuniti. Sertailah Dewan Perniagaan tempatan anda. Sertailah dalam acara pengindahan tempatan yang relevan.

Maklumat Gaji 2016 untuk Pereka Dalaman

Pereka dalaman memperoleh gaji tahunan rata-rata $ 49,810 pada tahun 2016, menurut Biro Statistik Buruh AS. Pada akhir yang rendah, pereka dalaman memperoleh gaji 25 peratus $ 36,760, yang bermaksud 75 peratus memperoleh lebih banyak daripada jumlah ini. Gaji persentil ke-75 adalah $ 68,340, yang bermaksud 25 peratus mendapat lebih banyak. Pada tahun 2016, 66,500 orang bekerja di AS sebagai pereka dalaman.