Cara Dibayar dengan Kad Kredit

Menjalankan perniagaan melibatkan penerimaan wang dari pelanggan atau pelanggan. Sebilangan perniagaan hanya menerima wang tunai atau cek. Walau bagaimanapun, mengehadkan cara pelanggan dapat membayar produk atau perkhidmatan boleh memberi kesan negatif kepada keuntungan. Anda boleh mendorong penjualan tambahan dengan menawarkan beberapa kaedah pembayaran. Ini termasuk menubuhkan perniagaan anda untuk menerima transaksi kad kredit.

1

Bandingkan yuran dan perkhidmatan pedagang. Syarikat pemprosesan kad kredit menawarkan akaun pedagang, dan syarikat-syarikat ini bertindak sebagai orang tengah antara anda dan syarikat kad kredit pelanggan. Syarikat-syarikat ini memproses transaksi kad kredit dan memasukkan dana ke dalam akaun bank anda. Bercakap dengan dua atau tiga syarikat dan tanyakan mengenai bayaran bulanan dan yuran transaksi untuk akaun pedagang. Bayaran berbeza mengikut syarikat.

2

Buka akaun saudagar dengan syarikat pemprosesan kad kredit yang dipilih. Anda boleh membuat akaun pedagang secara dalam talian atau melalui telefon. Bekalkan syarikat pemprosesan kad kredit dengan maklumat yang diminta seperti nama, maklumat hubungan, nombor kad pengenalan cukai dan nombor akaun bank anda.

3

Beli terminal untuk mula menerima pembayaran kad kredit. Setelah diluluskan untuk akaun pedagang, beli terminal dari syarikat pemprosesan kad kredit dan sambungkan terminal ke rangkaian syarikat melalui talian telefon. Syarikat pemprosesan kad kredit akan memberikan arahan khusus untuk mengendalikan terminal.