Peraturan mengenai Kitar Semula Kartrij Inkjet

Plastik yang digunakan dalam pembuatan kartrij toner inkjet terdiri daripada plastik polimer bertaraf kejuruteraan, yang boleh mengambil masa lebih dari 1,000 tahun untuk mengurai. Walaupun tidak ada undang-undang persekutuan atau negeri yang mewajibkan kartrij dikitar semula atau digunakan kembali, garis panduan telah ditetapkan, dan pengeluar dan peruncit juga telah mengambil beberapa tindakan untuk memfasilitasi kadar kitar semula bahan ini lebih tinggi.

Isi semula

Banyak pengeluar kartrij inkjet menjual alat pengisian semula toner yang tersedia dari kedai dalam talian dan peruncit. Sekiranya anda selesa menukar toner sendiri, yang mungkin sedikit tidak kemas, disarankan untuk membeli kartrij inkjet yang dapat diisi semula dan mempunyai alat pengisian semula untuk pembelian. Beberapa pengeluar inkjet yang diperbaharui malah akan menerima kartrij kosong dan kemudian mengisi semula dan menghantarnya semula kepada pengguna.

Pembelian Balik Pengilang

Banyak pengeluar inkjet, terutama mereka yang pakar dalam kartrij yang diperbaharui, akan membeli semula kartrij inkjet kosong. Semasa membeli pencetak atau kartrij baru, periksa apakah pengeluar telah menyediakan sampul atau label penghantaran untuk anda menghantar kartrij kosong kembali kepada pengeluar.

Pembelian Semula Peruncit

Untuk mempromosikan kitar semula lebih banyak kartrij inkjet, banyak peruncit nasional utama seperti Staples dan Home Depot akan menerima kartrij toner terpakai - dan bahkan menawarkan kredit kedai. Laman web persekitaran seperti The Daily Green.com dan Earth911.org menawarkan maklumat tempatan mengenai pusat kitar semula dan / atau peruncit di kawasan anda yang menerima kartrij toner terpakai.

Undang-undang

Walaupun tidak ada undang-undang yang disahkan yang mewajibkan kitar semula kartrij inkjet pengguna, mereka dianggap sebagai item "yang ditentukan" oleh Badan Perlindungan Alam Sekitar AS. Amanat Persekutuan telah menyatakan bahawa mana-mana agensi kerajaan, pejabat atau kontraktor yang menghabiskan lebih dari $ 10,000 setahun untuk kartrij inkjet mesti membeli model dengan kandungan kitar semula tahap tertinggi. Garis panduan di beberapa negeri, seperti California dan Wisconsin, juga telah mengambil langkah-langkah untuk membatasi kesan pemerintah mereka terhadap sisa kartrij inkjet.