Cara Memasang Utiliti D-Link SharePort pada Netbook

D-Link SharePort adalah utiliti perisian yang digunakan untuk menjadikan peranti penyambungan dan perkongsian pada rangkaian D-Link cepat dan mudah. Peranti seperti pemacu kilat, cakera keras luaran dan pencetak semuanya serasi dengan D-Link SharePort dan ia akan berfungsi dengan hampir semua penghala D-Link. Ia juga dapat dipasang di komputer mana pun di rangkaian anda, termasuk netbook. Untuk memasang D-Link SharePort di netbook anda, yang perlu anda dapatkan hanyalah fail pemasangan dari D-Link.

1

Buka laman web D-Link Support (pautan dalam Sumber) di netbook anda dan klik negara anda. Ketik model penghala D-Link anda di kotak di bawah "Sokongan & Muat turun Produk." Klik pada nombor model penghala anda apabila tertera di bawah kotak carian untuk pergi ke halaman sokongannya.

2

Cari bahagian Firmware di halaman sokongan model penghala anda dan klik butang "Muat turun Sekarang" di sebelah "peningkatan firmware SharePort." Simpan fail pemasangan.

3

Buka penyemak imbas Web anda. Lihat dalam manual penghala untuk IP pentadbir penghala dan kelayakan log masuk jika anda tidak mengetahuinya. Masukkan IP ke bar alamat, dan kemudian masukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk log masuk ke utiliti konfigurasi penghala D-Link (hanya jika penghala belum memasang kemas kini firmware SharePort). Klik butang “Browse” di sebelah kotak Upload dan pilih fail pemasangan SharePort di komputer anda. Klik butang "Muat Naik" untuk mengemas kini firmware penghala D-Link anda dengan utiliti SharePort.

4

Klik dua kali pada fail pemasangan SharePort di netbook anda dan ikuti arahan di skrin untuk memasang SharePort ke netbook anda. Klik dua kali pada fail program SharePort untuk menjalankan utiliti di netbook anda.