Cara Memilih Syarikat Pembersih Profesional

Dengan tuntutan dunia masa kini, menjaga kebersihan dan kebersihan perniagaan boleh menjadi cabaran. Atas sebab ini, banyak orang memilih untuk mengupah syarikat pembersih profesional untuk mengambil alih tugas tersebut. Namun, memilih syarikat yang tepat untuk keperluan anda memerlukan pengetahuan tentang apa yang harus dicari dan soalan apa yang harus ditanyakan sebelum membuat keputusan untuk disewa.

1

Sahkan bahawa syarikat yang anda pertimbangkan untuk mengupah telah ditubuhkan dan mempunyai penilaian yang lebih tinggi dengan Better Business Bureau (BBB). Lihat di laman web firma, jika ada, atau hubungi terus firma tersebut untuk bertanya berapa lama perniagaannya. Untuk mendapatkan penilaian BBB syarikat, lawati laman web BBB rasmi.

2

Tanyakan mengenai perlindungan insurans. Syarikat pembersihan perlu mempunyai perlindungan insurans liabiliti sekurang-kurangnya $ 1,000,000, pampasan pekerja sekurang-kurangnya $ 500,000 dan perlindungan insurans ikatan bernilai $ 25,000.

3

Tanyakan mengenai amalan pengurusan kawalan kualiti dan sebarang jaminan yang ditawarkan syarikat. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pekerjaan yang dilakukannya, apakah pilihan anda?

4

Memastikan bahawa kakitangan yang digunakan syarikat adalah pekerja sepenuh masa, bukan sub-kontraktor atau pekerja sementara. Syarikat yang menggaji pekerja sepenuh masa kemungkinan akan mempunyai masalah kawalan kualiti dan kebolehpercayaan yang lebih sedikit.

5

Periksa untuk memastikan syarikat pembersih dapat menawarkan kekerapan pembersihan yang diperlukan oleh perniagaan anda. Juga, tanyakan kaedah pembayaran untuk memastikan syarikat akan menerima bentuk pembayaran yang sesuai untuk anda.

6

Minta konsultasi di tempat supaya anda dapat menyampaikan arahan yang jelas dan spesifik mengenai apa yang diperlukan oleh persekitaran anda.