Undang-undang Cukai untuk Perniagaan di Rumah

Sekiranya anda menjalankan perniagaan dari rumah anda, anda boleh memotong semua perbelanjaan yang dapat dilakukan oleh perniagaan lain. Namun, anda juga mempunyai akses kepada pemotongan selanjutnya yang dapat menurunkan cukai yang anda bayar atas pendapatan perniagaan anda. Mempunyai pejabat di rumah anda boleh memberi anda perbelanjaan tambahan yang dapat ditolak.

Perbelanjaan Perniagaan Langsung

Perbelanjaan yang berkaitan secara langsung dengan menjalankan perniagaan anda dapat dikurangkan sama ada anda mempunyai perniagaan dari rumah atau tidak. Ini termasuk bekalan pejabat, sampel produk, bahan mentah, makanan dan hiburan. Simpan resit untuk perbelanjaan perniagaan untuk menyandarkan tuntutan perbelanjaan anda. Perbelanjaan ini dilaporkan pada Jadual C pulangan 1040. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak perbelanjaan daripada pendapatan, anda boleh menuntut kerugian bersih daripada sumber pendapatan lain atau meneruskannya untuk digunakan pada tahun-tahun mendatang.

Potongan Pejabat Rumah Tangga

Sekiranya anda mempunyai perniagaan dari rumah, anda mungkin boleh menuntut sebahagian perbelanjaan menguruskan kediaman anda sebagai perbelanjaan perniagaan. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) membenarkan pemotongan pejabat rumah jika anda memenuhi salah satu daripada dua kriteria. Pejabat rumah sama ada mesti menjadi tempat perniagaan utama anda atau anda mesti selalu berjumpa pelanggan atau pelanggan di sana. Kriteria pertama mudah difahami: jika anda tidak menyewa atau memiliki ruang pejabat di tempat lain, pejabat rumah anda adalah tempat perniagaan utama anda. Untuk memenuhi kriteria kedua, anda mungkin mempunyai ruang pejabat di tempat lain tetapi, sepanjang anda sering melihat pelanggan atau pelanggan di pejabat rumah anda, ia akan memenuhi syarat. Contoh biasa ialah peguam yang selalu meminta pelanggan menandatangani dokumen di pejabat rumahnya pada waktu malam.

Mengira Potongan Home Office

Untuk mengira pemotongan pejabat rumah, tentukan peratusan rumah anda yang dikhaskan untuk pejabat anda. Anda boleh mengira ini dengan dua cara. Bagilah rakaman persegi pejabat rumah dengan jumlah rakaman persegi rumah yang boleh dihuni, atau bahagikan jumlah bilik yang diambil secara eksklusif oleh pejabat rumah dengan jumlah bilik di rumah. Anda boleh mengira kedua-dua cara dan memilih kaedah yang memberikan peratusan terbesar kepada anda. Gunakan peratusan ini untuk perbelanjaan rumah, seperti faedah gadai janji, cukai harta tanah, utiliti, pembaikan dan penyelenggaraan. Gunakan peratusan untuk perbelanjaan rumah pada Jadual C dan ini menunjukkan potongan anda. Sekiranya perbelanjaan pejabat rumah anda menyebabkan anda mengalami kerugian perniagaan bersih, ada peraturan terperinci mengenai mana yang boleh ditolak dan mana yang mesti dibawa ke tahun yang akan datang.

Perbelanjaan Kenderaan

Sekiranya anda memandu kereta sendiri untuk perniagaan, anda boleh memotong sebahagian perbelanjaan kenderaan daripada pendapatan perniagaan anda. Ini serupa dengan bagaimana perniagaan lain dapat mengurangkan perbelanjaan kenderaan, tetapi mempunyai pejabat rumah membuat pengiraannya sedikit berbeza. Dengan pejabat rumah, anda dibenarkan memasukkan pemanduan ke dan dari rumah anda untuk tujuan perniagaan dalam pengiraan jarak tempuh anda. Anda mungkin juga termasuk memandu antara rumah dan pejabat gantian anda. Untuk mengira perbelanjaan kenderaan yang boleh ditolak, anda boleh memilih salah satu daripada dua kaedah. Anda boleh menggandakan kadar jarak tempuh IRS (55 sen per batu pada masa penerbitan) dengan jumlah batu yang anda lalui pada tahun ini untuk perniagaan. Anda juga dapat mengumpulkan semua perbelanjaan kereta sebenar anda dan menggunakan peratusan batu perniagaan berbanding jumlah batu yang dipacu pada tahun tersebut.