Cara Meninggalkan Mesej untuk Orang Yang Tidak Langsung di Skype

Skype membolehkan anda berkomunikasi dengan orang lain, termasuk ahli Skype dan bukan Skype menggunakan sambungan Internet berkelajuan tinggi, kamera web dan mikrofon komputer anda. Program ini juga membolehkan anda menghantar mesej segera kepada ahli Skype dan bukan Skype yang berada dalam talian dan luar talian. Permesejan segera adalah percuma dan ahli Skype akan menerima amaran di skrin komputernya setelah anda menghantar mesej. Anggota bukan Skype akan menerima pesanan teks di telefon bimbitnya jika anda memasukkan nombor telefon bimbitnya ketika menyiapkan fail kenalannya di dalam Skype.

1

Buka Skype, jika belum dibuka, dan klik pada nama anggota di bawah senarai "Kenalan" yang di luar talian yang ingin anda kirimkan. Nama ahli akan muncul di panel di sebelah panel senarai Kenalan.

2

Klik di kotak dialog di bawah tajuk "Tunjukkan mesej dari:" di panel yang mengandungi nama ahli. Masukkan mesej anda di kotak dialog.

3

Klik ikon gelembung biru di sebelah kanan kotak dialog untuk menghantar mesej segera. Dia akan segera menerima peringatan ikon "I" berwarna oren di layar komputernya atau pesan teks di telefon bimbitnya yang menunjukkan mesej Skype yang sedang menunggu.

4

Ulangi langkah-langkah untuk menghantar mesej segera kepada anggota luar / bukan anggota lain atau klik "Skype" dan "Tutup" untuk menutup Skype tetapi masih tetap terhubung dengan perkhidmatan untuk menghantar mesej dan berkomunikasi dengan orang lain. Klik "Skype" dan "Log Keluar" untuk keluar sepenuhnya dari perkhidmatan Skype.