Menyelaraskan Kalendar Dengan Windows 8.1

Menyelaraskan data jadual menjadikan aplikasi kalendar anda terkini pada banyak sistem dan peranti yang berbeza. Windows 8.1 dihantar dengan aplikasi kalendar yang dapat anda gunakan untuk menyegerakkan data jadwal pada PC tempatan anda dari Internet, antara aplikasi klien e-mel atau bahkan ke telefon pintar anda.

Akaun Microsoft Diperlukan

Kali pertama anda melancarkan "Kalendar" dari Skrin Mula, Windows meminta anda memasukkan semula kata laluan pengguna dan kelayakan Outlook.com (sebelumnya Windows Live). Setelah log masuk dengan akaun Microsoft anda, anda mesti memasukkan kod keselamatan, yang boleh anda peroleh menggunakan alamat e-mel sandaran atau nombor telefon bimbit yang didaftarkan dengan Microsoft.

Menyegerakkan Akaun E-mel Outlook

Sekiranya anda mempunyai akaun Outlook.com dan menggunakannya hanya dengan aplikasi Kalendar asli di Windows 8.1, hanya log masuk dengan kelayakan Microsoft anda memulakan penyegerakan data jadual anda. Namun, jika anda ingin menyinkronkan data Outlook.com dengan versi desktop Outlook, anda mesti terlebih dahulu memasang Windows Live / Hotmail Connector.

Menyegerakkan ke Telefon Mudah Alih

Untuk menyegerakkan data Windows Phone dan Outlook.com, Anda dapat menggunakan paket data Anda untuk membuat sambungan Internet melalui udara atau menyambung ke rangkaian Wi-Fi. Sekiranya anda lebih suka menyegerakkan telefon pintar Windows dengan Kalendar, anda boleh menggunakan USB untuk menyambungkan peranti dan kemudian ikuti arahan untuk mengeksport penjadualan atau data lain.