Cara Menjana Wang Dengan Junkyard

Menjual sampah orang lain adalah perniagaan yang menguntungkan bagi sebilangan individu. Walaupun banyak tukang rongsokan mengkhususkan diri dalam kereta, yang lain adalah koleksi kereta, barang rumah tangga lama dan, ya, sampah. Menjana wang dengan tempat barang rongsokan memerlukan anda bersedia menunggu untuk melihat pulangan pelaburan anda. Mungkin memerlukan masa bertahun-tahun untuk menjual item setelah anda memasukkannya ke dalam inventori anda. Pengguna cenderung mengekalkan kenderaan mereka lebih lama semasa kemelesetan ekonomi. Ini bermaksud perniagaan besar untuk barang rongsokan kerana jika pengguna tidak dapat menerima tawaran pertukaran kenderaan, biasanya berakhir di tempat barang rongsokan ketika lebih lama daripada kegunaannya.

1

Dapatkan barang untuk tempat barang rongsokan anda dengan kos rendah atau tanpa kos. Cari orang yang sanggup membayar anda untuk mendapatkan sampah mereka dan membuangnya.

2

Bongkar kereta untuk mengeluarkan bahagian yang akan merosot jika dibiarkan di luar. Selang, tayar, tempat duduk dan bahagian elektrik dan bukan logam lain cepat rosak sekiranya terkena unsur-unsurnya. Tanggalkan bahagian ini dan simpan di dalamnya jika boleh untuk mengekalkan nilai bahagian ini.

3

Bahagikan tempat sampah anda ke kawasan yang berbeza. Mempunyai kawasan yang terpisah untuk kenderaan, alat ganti, peralatan rumah tangga dan perabot yang lengkap akan memudahkan pelanggan mencari apa yang mereka perlukan dan mendorong penjualan.

4

Ketahui keperluan pelanggan anda. Sekiranya anda mempunyai pelanggan yang membina semula kenderaan, cari kenderaan sampah yang boleh digunakannya untuk alat ganti. Hubungi pelanggan apabila anda mempunyai barang yang sesuai dengan keperluannya.

5

Keluarkan logam seperti tembaga dan aluminium untuk dijual kepada pengitar semula logam. Teliti harga logam di laman web seperti MetalPrices.com untuk mengetahui nilai semasa logam sebelum anda menjualnya.