Adakah Perniagaan Menggunakan Blogger?

Platform blog percuma, Blogger, telah menjadi alat perniagaan yang berguna untuk perniagaan besar dan kecil. Syarikat besar dapat menggunakannya untuk terus berhubungan dengan pelanggan mereka secara berkala dan memberikan berita terkini mengenai perniagaan tersebut. Perniagaan kecil bahkan dapat menggunakannya sebagai pengganti laman web, kerana mudah dinavigasi dan dikemas kini.

Menggunakan Blogger untuk Perniagaan

Blog telah mula menggantikan buletin yang digunakan oleh perniagaan untuk memberitahu pelanggan mereka mengenai promosi yang akan datang dan apa yang sedang berlaku dengan syarikat itu. Blogger adalah platform blog percuma, dan anda boleh menambahkan logo syarikat dan gambar tersuai dan mengubahnya sekerap yang anda mahukan. Menggunakan Blogger menjimatkan cap dan masa, kerana pelanggan yang melanggan blog akan mendapat pemberitahuan e-mel automatik ketika anda membuat catatan. Ini juga membolehkan anda mempamerkan perniagaan anda kepada calon pelanggan dan memungkinkan mereka memahami apa yang anda mahukan. Blogger juga membolehkan widget pembayaran dalam talian automatik dipasang sehingga anda dapat menjual barang dan perkhidmatan secara langsung dari blog.

Kemudahan Mengemas kini

Syarikat yang tidak mempunyai pereka web dalaman boleh membayar sejumlah besar wang untuk laman web yang direka khas. Mereka sering perlu membayar setiap kali mereka mahu sesuatu berubah. Blogger membolehkan pengeposan cepat dengan antara muka yang mudah diikuti oleh orang bukan teknikal. Anda juga dapat mengubah widget - modul reka bentuk dan aplikasi - untuk mengubah rupa laman web anda dengan cepat. Ini penting kerana kemas kini yang kerap menarik pelanggan untuk kembali ke blog secara berkala untuk melihat apa yang baru.

Halaman

Pada tahun 2010, Blogger menambahkan fungsi untuk membolehkan blog mempunyai halaman yang terpisah, masing-masing dengan navigasi mereka sendiri. Ini bermaksud bahawa anda boleh menyiapkan blog anda agar kelihatan seperti laman web. Banyak perniagaan kecil menggunakan blog Blogger mereka sebagai laman web kerana hostingnya percuma. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan platform Blogger sebagai laman web anda, pastikan bahawa anda selalu membuat sandaran laman web anda sekiranya Blogger mengalami kerosakan atau entah bagaimana kehilangan laman web anda. Dengan cara itu, anda tidak perlu bermula dari awal.

Domain Tersuai

Satu lagi ciri penting Blogger ialah anda tidak perlu menggunakan URL lalai untuk blog anda, iaitu "Yourname.blogspot.com." Anda boleh membeli nama domain dari Blogger secara langsung atau memindahkan nama domain yang ada ke blog. Ini lebih daripada sekadar arahan semula; nama domain tersuai anda kekal di blog, yang kelihatan lebih profesional untuk perniagaan.