Berapa Kos untuk Memulakan Perniagaan Penjagaan Anjing?

Seperti pusat jagaan kanak-kanak, banyak pemilik anjing mencari pusat jagaan harian anjing. Perniagaan penjagaan harian anjing memberikan pengasuhan dan sokongan harian untuk keperluan fizikal anjing. Anjing boleh berinteraksi dengan anjing lain dan mendapat perhatian yang konsisten sepanjang hari. Banyak pemilik anjing sanggup membayar bayaran yang berpatutan untuk menempatkan anjing mereka di persekitaran ini. Berbanding dengan jenis idea perniagaan permulaan yang lain, kos untuk memulakan penjagaan harian doggie hanya memerlukan pelaburan yang minimum.

Penilaian

Pemilik perniagaan penjagaan anak anjing yang berjaya mempunyai minat untuk mempermudah keperluan keseluruhan anjing, seperti rawatan harian, makan dan aktiviti fizikal. Beberapa pusat jagaan anjing menawarkan latihan anjing. Juga, pemilik perniagaan jagaan anjing mesti menyediakan jadual aktiviti untuk anjing dan membuat aktiviti sukan dan bermain. Sebagai tambahan, untuk mendirikan perniagaan penitipan anjing, pemilik perniagaan mesti memiliki banyak pengalaman dalam menangani keperluan anjing. Banyak pemilik perniagaan penjagaan anak anjing telah bekerja di industri haiwan peliharaan sebagai pengasuh haiwan peliharaan, pelatih haiwan peliharaan, perunding haiwan dan banyak lagi. Sangat berguna untuk memiliki sejumlah pengalaman dalam industri haiwan peliharaan, kerana ia memberi jaminan kepada pemilik anjing tentang keselamatan dan keselamatan anjing semasa berada di tempat penjagaan pekerja anjing.

Menetapkan

Perniagaan penjagaan anak anjing dapat diuruskan di rumah pemilik perniagaan atau kemudahan yang disewa. Penjagaan harian harus dilengkapi dengan kandang anjing untuk memisahkan anjing pada waktu yang diperlukan dan kawasan permainan untuk anjing berlari dan melompat. Sebilangan besar kawasan permainan untuk anjing biasanya ditempatkan di luar dalam kawasan berpagar untuk mengelakkan anjing-anjing itu keluar dari premis. Kawasan dalaman kemudahan jagaan anjing harus cukup besar untuk memberi ruang yang cukup untuk sejumlah besar anjing yang aktif. Oleh itu, penjagaan harian anjing dari rumah harus mempunyai kawasan tertentu di rumah yang disesuaikan dengan keperluan dan kemampuan pelbagai jenis anjing.

Perbelanjaan Penyelenggaraan

Pemilik penjagaan harian anjing harus menjaga pelbagai jenis makanan anjing untuk pelbagai jenis dan jenis anjing yang akan memasuki kemudahan ini, termasuk makanan anak anjing dan makanan anjing dewasa. Pemilik anjing boleh memberikan maklumat mengenai jenis makanan dan jadual makan untuk anjing mereka. Bekalan makanan anjing, termasuk makanan dan bekasnya murah di kebanyakan kedai. Sebungkus besar makanan anjing mungkin berharga sekitar $ 30 di kedai haiwan peliharaan dan kedai runcit. Menjaga bekalan tali leher adalah keperluan untuk perniagaan penjagaan anak anjing, terutama ketika anjing mungkin perlu berjalan untuk mendapatkan latihan harian. Di samping itu, menjaga bekalan barang keperluan untuk perniagaan. Bergantung pada jumlah anjing yang akan dijaga oleh jagaan harian setiap hari, kos penyelenggaraannya mungkin kurang dari $ 1,000 sebulan.Kos sebenar mungkin bergantung pada rancangan perniagaan dan pasaran sasaran pemilik perniagaan jagaan harian.

Perbelanjaan Permulaan

Untuk memulakan perniagaan penitipan anjing, pemilik perlu melengkapkan premis perniagaan untuk menampung keperluan pelbagai jenis anjing. Juga, pemasaran dan pengiklanan perniagaan diperlukan, dan oleh itu, persediaan pemasaran, seperti brosur dan brosur harus dibeli. Purata kos permulaan untuk perniagaan penjagaan anjing biasanya kurang dari $ 10,000.

Amaran

Pemilik perniagaan penjagaan anak anjing mesti mengekalkan fleksibiliti pada waktu dan waktu operasi perkhidmatan jagaan anjing, kerana banyak pemilik anjing akan meletakkan anjing mereka di tangan pemilik jagaan anjing sepanjang hari biasa selama lapan hingga 12 jam.