Cara Mengakses Pinterest

Pinterest adalah perkhidmatan rangkaian sosial di mana pengguna menyematkan gambar yang mereka suka di papan pin. Pengguna lain dapat melihat papan dan gambar anda dan dapat memberi komen atau komen mengenainya, jadi anda boleh menggunakan Pinterest untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan anda. Anda boleh menyematkan gambar yang terdapat di cakera keras atau di Web menggunakan komputer anda. Sekiranya anda menggunakan peranti mudah alih, anda juga dapat menyematkan gambar yang anda tangkap dengan menggunakan kamera dan gambar yang sudah disimpan pada peranti tersebut.

Mengakses Pinterest Dari Komputer

Anda akan diminta untuk mendaftar akaun Pinterest semasa anda membuka Pinterest di penyemak imbas Web kegemaran anda. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, anda dapat membuatnya dengan mengklik butang "Daftar Dengan Facebook" untuk membuat akaun menggunakan akaun Facebook anda atau butang "Daftar Dengan E-mel" untuk membuat akaun dengan memberikan e-mel dan kata laluan. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, log masuk untuk melihat foto yang disematkan oleh orang lain. Anda boleh menyematkan sesuatu dengan mengklik butang "+" dan kemudian mengklik "Muat Naik Pin" atau "Tambah Dari Laman Web." Sekiranya anda ingin menyematkan gambar dari Web, anda memerlukan URL halaman yang memuatnya.

Mengakses Pinterest Dari Peranti Mudah Alih Anda

Pinterest mengembangkan aplikasi untuk iOS dan Android, jadi anda boleh memuat turun dan memasang aplikasi dari App Store atau Google Play, bergantung pada sistem operasi peranti anda. Selepas anda melancarkan aplikasi, anda mempunyai pilihan untuk log masuk ke akaun yang ada atau mendaftar untuk akaun Pinterest baru.