Kategori: Panduan

Cara Membuat Peta Gambar di Microsoft Word atau PowerPoint

Walaupun anda dapat mengubah satu gambar menjadi satu pautan di kedua Word dan PowerPoint, program ini tidak termasuk cara untuk memetakan bahagian yang berbeza dari gambar yang sama ke pautan yang berbeza. Ini menjadikan penambahan peta gambar ke dokumen dan persembahan perniagaan anda adalah tugas yang nampaknya mustahil.

Read More

Contoh Cara Berkomunikasi Perubahan Proses Baru di Tempat Kerja

Perubahan proses dan prosedur adalah bahagian umum untuk memperbaiki dan menyusun semula tugas, tujuan dan inisiatif di tempat kerja. Terdapat beberapa contoh bagaimana menyampaikan perubahan proses baru di tempat kerja. Dalam perniagaan kecil, bahkan perubahan prosedur kecil dapat memberi pengaruh besar terhadap kecekapan dan produktiviti.

Read More

Faktor Motivasi Ekstrinsik

Sebilangan besar orang kadang-kadang dibujuk untuk melakukan sesuatu, dan kebanyakan telah melakukan sesuatu untuk mendapatkan ganjaran. Apa yang terlibat dalam situasi ini adalah motivasi ekstrinsik. Teori psikologi konvensional mengatakan bahawa orang mempunyai dalaman mereka sendiri, atau motivasi intrinsik, seperti cinta, kebahagiaan dan harga diri.

Read More

Menambah Teg untuk Catatan Tunggal di Blogspot

Catatan Blogger menyokong teg untuk setiap catatan, yang membolehkan anda menyusun catatan anda dengan kriteria tertentu. Sokongan penandaan tersedia untuk semua catatan blog anda. Anda dapat memaparkan tag blog dalam templat, seperti di bar sisi. Pembaca anda boleh menggunakan tag ini untuk mempersempit jenis kandungan yang ingin mereka baca di blog anda.

Read More

Cara Menyiapkan Inventori di Gudang

Operasi gudang boleh menjadi bantuan berharga untuk mempercepat penghantaran dan mengawal kos untuk perniagaan kecil, atau dapat berubah menjadi sakit kepala yang berterusan. Rahsia menjalankan operasi yang cekap adalah dengan mengatur penyimpanan dan kawalan inventori dengan betul. Langkah pertama adalah menyediakan inventori gudang dengan cara yang logik yang memudahkan untuk mengesan, mencari dan menarik barang dagangan.

Read More

Amalan & Prosedur Keselamatan

Amalan dan prosedur keselamatan di tempat kerja adalah sebahagian daripada peraturan persekutuan yang diawasi oleh Pentadbiran Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan. Tanpa mengira peraturan, persekitaran kerja yang mempromosikan pekerja yang selamat dan sihat dapat meningkatkan produktiviti dan memberi impak pada intinya, mengurangkan waktu henti, tuntutan pampasan pekerja dan meningkatkan semangat.

Read More

Audit Dalaman Vs. Peranan Perundingan

Juruaudit dalaman adalah pengawas kewangan syarikat. Tugas mereka adalah untuk memeriksa secara objektif dokumen kewangan syarikat dan mengkaji prosedur operasi yang bebas daripada pengurusan. Apabila juruaudit dalaman ditempatkan dalam peranan perundingan, mereka memberi tumpuan kepada jabatan tertentu dan bukannya keseluruhan syarikat.

Read More

Senarai Soalan Temuduga untuk Pengurusan Tenaga Kerja

Melakukan wawancara yang berkesan untuk mengambil pekerja baru untuk perniagaan kecil anda membolehkan anda menentukan sama ada calon pekerjaan mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk melakukan pekerjaan itu. Gagal mengemukakan soalan utama boleh menyebabkan memilih pemohon yang salah. Dengan berhati-hati menyiapkan satu set soalan temu ramah yang paling berguna, anda dapat memastikan anda mendapat maklumat yang konsisten dari setiap calon.

Read More

Cara-cara untuk Mencegah Kelakuan Tidak Beretika di Tempat Kerja

Tingkah laku yang tidak beretika dapat melanda tempat kerja, sama ada eksekutif mencuri wang dari syarikat atau rakan sekutu memalsukan dokumen. Tingkah laku yang tidak beretika boleh merosakkan kredibiliti syarikat, menyebabkan perniagaan kehilangan pelanggan dan akhirnya ditutup. Walau bagaimanapun, pemilik perniagaan dan pasukan pengurusannya dapat bekerjasama dengan pekerja untuk mencegah tingkah laku yang tidak beretika.

Read More

Kepentingan Pangkalan Data Inventori untuk Runcit

Pangkalan data inventori adalah alat pengurusan penting untuk perniagaan runcit, besar atau kecil. Pangkalan data mengandungi butiran dan kuantiti produk yang anda stok, bersama dengan maklumat mengenai pembekal produk. Dengan menggunakan pangkalan data, anda boleh mengganti kaedah manual kawalan inventori dan mengurangkan masa, kos dan usaha pengurusan inventori.

Read More

Cara Memeriksa Port Terbuka di Komputer

Port adalah pengecam numerik untuk perisian yang berjalan di komputer, seperti perisian pelayan Web atau pelayan e-mel. Apabila pelabuhan terbuka, ia menerima sambungan dari dunia luar. Tidak jarang komputer, terutamanya dalam perniagaan, membuka lebih banyak port daripada yang diperlukan, yang boleh menjadi risiko keselamatan .

Read More

Kelebihan Menjalankan Kedai Roti

Mengendalikan kedai roti boleh menjadi perusahaan yang sukar dengan kos peralatan permulaan, tarikh akhir pengeluaran, mematuhi peraturan keselamatan dan penyelenggaraan dan persaingan tempatan yang berat untuk pelanggan. Terdapat, bagaimanapun, beberapa faedah utama menjalankan kedai roti. Anda mempunyai kawalan terhadap perniagaan runcit di mana anda dapat mengembangkan asas pelanggan yang konsisten dan berkembang ketika waktunya tepat.

Read More

Cara Mendapatkan Foto Dari Facebook ke Folder Kegemaran Saya

Kadang kala, anda melihat foto di Facebook yang ingin anda simpan kemudian. Sekiranya foto itu bukan milik anda sendiri, anda boleh menyimpan foto tersebut ke folder Favorites di Internet Explorer (atau ke folder Bookmark di penyemak imbas lain). Setelah disimpan, foto akan tersedia untuk anda lihat dari senarai laman web tersimpan penyemak imbas anda.

Read More

Cara Mencari Alamat Memori Pelabuhan Tetikus

Alamat memori tetikus anda adalah nombor IRQ yang diberikan pada peranti. IRQ, singkatan dari Interrupt Request, adalah isyarat yang dikirimkan oleh tetikus ke komputer untuk memberi tahu komputer mengenai kehadirannya. Apabila komputer mengenali peranti, ia memberikan nombor IRQ untuk mengenal pasti tetikus secara unik dari peranti luaran lain seperti papan kekunci dan monitor yang menghantar Permintaan Gangguan serupa.

Read More

Cara Membeli Perniagaan Dengan IRS Liens

Apabila anda membeli perniagaan yang ada, anda akan bertanggungjawab atas sebarang tanggungan cukai Hasil Hasil Dalaman yang difailkan terhadap perniagaan tersebut. IRS mengemukakan hak gadai apabila pemilik perniagaan gagal membayar cukai yang terhutang, seperti cukai pendapatan atau gaji. Gadai janji melekat pada aset perniagaan dan bukan kepada pemiliknya.

Read More

Cara Mengira Inventori yang Hilang pada Penyata Pendapatan

Tidak mungkin mempunyai perolehan inventori syarikat anda dengan sempurna. Pada satu ketika, anda akan kehilangan inventori untuk kecurian, kerosakan atau usang. Apabila ini berlaku, anda perlu mencatatkan kerugian pada penyata pendapatan syarikat anda agar sentiasa dikemas kini. Cara anda melaporkan peristiwa ini bergantung pada ukuran kerugian dan juga sama ada kerugian itu merupakan bahagian rutin perniagaan anda atau peristiwa yang jarang berlaku dan tidak dijangka.

Read More

Prosedur untuk Hapus kira kecil

Mengumpulkan piutang syarikat adalah tugas rutin sehingga akaun berhenti membayar. Syarikat menghapuskan baki kecil apabila masa dan wang yang dibelanjakan untuk mengumpulkan jumlah yang terhutang melebihi faedah yang diperoleh dengan mengumpulkan baki penuh. Polisi dan prosedur syarikat untuk hapus kira kecil harus jelas, dan syarikat harus mengkaji dan mengemas kini dasar dan prosedur sehingga keduanya terus memenuhi keperluan perniagaan.

Read More

Cara Menjual Mesin Penyalin Terpakai

Kitaran penjualan mesin fotokopi terpakai berlangsung dari tujuh hingga 10 tahun, bergantung pada berapa lama mesin itu ketika anda menjualnya. Oleh kerana perniagaan hanya perlu membeli mesin fotokopi sesekali atau menambahkan yang lain apabila jumlah penyalinannya bertambah, anda mesti sentiasa mencari prospek baru yang berada di pasaran untuk mesin terpakai.

Read More

Cara Memampatkan XLS

Versi Microsoft Excel 2003 dan yang lebih lama selalu menghasilkan fail XLS kecuali jika diarahkan sebaliknya. Failnya agak besar, yang dapat diperbetulkan dengan mudah dengan membuka fail XLS di Microsoft 2007 atau lebih baru dan menyimpan fail sebagai XLSX. Sekiranya anda tidak mempunyai versi baru Excel untuk digunakan, komputer Windows mana pun boleh membuat fail zip yang dimampatkan.

Read More

Cara Mengimport Dari Borang PDF untuk Diakses

Salah satu faedah mengumpulkan data perniagaan anda dengan borang PDF adalah keselamatan - tidak seperti bentuk Excel atau HTML, misalnya, bentuk PDF lebih sukar diubah, kerana anda memerlukan program khas dengan kemampuan penyuntingan PDF. Manfaatnya datang dengan kos, namun: Akses tidak dapat mengimport data bentuk PDF secara langsung, seperti yang dapat dilakukan dari Excel dan sumber lain.

Read More

Bolehkah Pemilik Tunggal Menghapus Pejabat Rumah?

Sekiranya anda pemilik tunggal, IRS membolehkan anda memotong beberapa perbelanjaan perniagaan yang berkaitan dengan pejabat rumah anda, selagi pejabat anda memenuhi syarat tertentu. Mematuhi peraturan dan mengisi kertas kerja yang betul adalah kunci. Anda mesti menggunakan Borang IRS 8829, Perbelanjaan untuk Perniagaan di Rumah Anda, untuk menuntut pemotongan.

Read More

Singkatan Perakaunan Aset Tetap

Perakaunan menggunakan banyak singkatan. GL untuk lejar umum, DR untuk debit, CR untuk kredit adalah contoh. Perakaunan aset tetap tidak terkecuali. Aset tetap sering digunakan dalam analisis dan unjuran kewangan kerana kebanyakan persamaan perakaunan merangkumi aset dalam pengiraannya. Untuk menyelaraskan proses, banyak istilah dan persamaan aset tetap disingkat.

Read More

Apakah Organisasi Pasukan Jualan?

Pemilik perniagaan kecil mesti mengatur tenaga penjualan mereka agar seefisien mungkin. Sekiranya jurujual anda menggandakan usaha mereka dengan melayani pelanggan yang sama di wilayah tertentu, perniagaan anda membuang sumbernya. Struktur yang dirancang dengan baik dapat mengelakkan pengurangan itu sehingga setiap dolar yang dilaburkan dalam penjualan dan pemasaran menghasilkan pulangan setinggi mungkin.

Read More

Cara Mengimbas Dengan HP C4180

Pencetak HP Photosmart C4180 dilengkapi dengan pengimbas flatbed yang dipasang di bahagian atas peranti, yang mampu menangkap gambar pada resolusi maksimum 2400 hingga 4800 titik per inci. Fungsi ini membolehkan anda mendigitalkan foto atau teks bercetak untuk digunakan pada komputer yang bersambung.

Read More

Cara Membuat Grafik di Excel Dengan Purata Kumulatif

Purata kumulatif mengira semula purata set data semasa data baru ditambahkan. Semasa pengiraan semula semua data yang terdapat dalam kumpulan data termasuk dalam rata-rata. Di Microsoft Excel, spreadsheet anda harus membenarkan kemasukan data baru ke serangkaian titik data dan rata-rata diperbarui untuk mencerminkan maklumat baru.

Read More

Cara Overclock Router

Router mempunyai frekuensi jam yang berbeza yang dapat dikendalikan oleh CPU mereka tanpa terlalu panas. Sekiranya anda ingin melakukan overclock penghala Wi-Fi anda untuk membantu meningkatkan kinerjanya, cari tahu berapa kelajuan jam CPU router anda dari pengeluar. Sebagai contoh, jika anda menggunakan penghala Linksys dan kelajuan jam CPU ditetapkan pada 200 MHz, anda boleh melakukan overclock peranti dengan selamat 50 MHz lagi tanpa merosakkan unit.

Read More

Peraturan Cukai atas Faedah yang Dikenakan

Perniagaan anda mungkin dikenakan bunga dalam beberapa cara, termasuk penjualan ansuran, pinjaman di bawah pasaran dan potongan terbitan asal, atau OID. Bunga yang diimport, sering disebut bunga hantu, timbul dari bunga yang dianggap dibayar walaupun tidak ada pembayaran sebenarnya. Perniagaan anda mesti membayar cukai atas faedah yang ditaksir.

Read More

Cara Menyewa Ruang Kecil untuk Perniagaan Runcit

Mencari lokasi yang tepat untuk perniagaan runcit boleh menjadi masalah, dan kos menyewa ruang sangat membebankan bagi beberapa pemilik perniagaan. Dengan menyewa ruang yang lebih kecil, anda mungkin dapat menjimatkan wang, dan tuan tanah yang menyewa ruang kecil sering terbiasa bekerja dengan perniagaan yang lebih kecil.

Read More

Cara Mengelompokkan Aplikasi Mula pada Windows 7

Mengelompokkan aplikasi penting syarikat anda pada Menu Mula dapat menjadikannya lebih mudah untuk mencari dan mengakses program penting atau yang sering digunakan. Sekiranya anda kerap menggunakan perisian penyuntingan foto yang dikembangkan oleh syarikat yang berbeza, misalnya, anda dapat mengumpulkan aplikasi ini di satu tempat di Menu Mula untuk akses yang mudah.

Read More

Cara Menjalankan Halaman ASP pada Pelayan Apache

Apache adalah pelayan Web sumber terbuka dan alternatif percuma untuk sistem operasi pelayan komersial. Apache dapat melayani halaman dalam kebanyakan bahasa skrip Web seperti PHP, Perl dan Python; ia juga melayani permintaan HTTP untuk halaman Web. Walau bagaimanapun, Apache bukan produk Microsoft, yang bermaksud ia tidak mengendalikan kod ASP.

Read More

Cara Menghapus Makluman di QuickBooks

QuickBooks menghasilkan amaran untuk mengingatkan pengguna akan tugas yang akan datang. Sebagai contoh, program ini dapat memberi amaran kepada anda mengenai bil yang perlu anda bayar dan transaksi syarikat yang mesti diproses. Makluman ini hanya berguna semasa anda berkenalan dengan sistem perakaunan syarikat anda.

Read More

Cara Menjual Susu Mentah Bertauliah

Membeli susu mentah yang diperakui di beberapa negeri memerlukan pengguna untuk pergi ke kilang susu di mana lembu diberi susu. Oleh kerana susu mentah tidak dipanaskan untuk membunuh bakteria (tidak dipasteurisasi) atau digegarkan menjadi molekul kecil (homogenisasi) untuk mengelakkan pemisahan krim dan cecair, penjualan susu mentah yang diperakui diatur ketat oleh kebanyakan negeri.

Read More

Menetapkan Kod Hasil

Menetapkan kod pendapatan adalah bahagian penting dalam penagihan dalam industri pengurusan maklumat kesihatan. Kod berangka ini diletakkan pada bil perubatan yang digunakan oleh penanggung insurans dan pejabat doktor untuk menentukan perlindungan dan membayar pesakit mengikut rawatan yang dilakukan.

Read More

Apakah Pengeluaran VPN?

Kadang kala pekerja syarikat memerlukan akses jauh ke pelayan syarikat untuk menyelesaikan beberapa kerja. Sambungan ini perlu tetap selamat dan boleh dipercayai untuk memastikan bahawa pekerja ini dapat menyelesaikan tugasnya tanpa melepaskan data sensitif. Dalam kes ini, pekerja boleh membuat sambungan Rangkaian Peribadi Maya untuk mensimulasikan sambungan langsung ke pelayan syarikat.

Read More

Apakah Kemahiran Pengurusan yang diperlukan untuk Jurutera Industri?

Jurutera industri pada dasarnya adalah pemecah teka-teki, berusaha untuk menjadikan pekerja dan sumber syarikat sesuai dengan cara terbaik. Jurutera industri memerlukan kemahiran pengurusan tertentu untuk meningkatkan output pengeluaran dan menyelesaikan masalah. Sekiranya jurutera industri tidak mempunyai kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk pekerjaannya, dia mungkin berjuang untuk mendapatkan sokongan pekerja, pengurus dan pembekal.

Read More

Nama awak

VCard adalah kad perniagaan digital yang direka untuk ditafsirkan oleh pelanggan mel anda atau program lain yang mengimport data hubungan, seperti Outlook, Thunderbird atau Buku Alamat. Dengan memasukkan vCard di laman web anda, anda memudahkan pengunjung memuat turun maklumat anda dan menghubungi anda dengan mudah pada masa akan datang.

Read More

Cara Menukar Waktu Akhir IE

Secara lalai, penyemak imbas Internet Explorer mempunyai sekatan waktu tunggu satu minit untuk semua aplikasi Web. Sekiranya perniagaan kecil anda menggunakan aplikasi dalam talian yang tidak boleh digunakan selama lebih dari satu minit, anda boleh menyesuaikan tetapan tamat masa dalam pendaftaran Windows.

Read More

Kriteria yang Sesuai untuk Program Pengambilan & Pemilihan yang Berkesan

Program pengambilan dan pemilihan yang disatukan secara tidak sengaja mungkin akan gagal. Menentukan kriteria yang sesuai untuk proses pengambilan dan pemilihan organisasi anda menyokong pemilihan pekerjanya, model kepegawaian dan tujuan pengembangan pekerja. Kriteria termasuk kakitangan yang mencukupi dan berkelayakan, komitmen terhadap amalan pekerjaan yang adil, panduan tempat kerja dan standard pra-pekerjaan, seperti penyelidikan latar belakang dan pemeriksaan rujukan.

Read More

Bagaimana Mengetahui Apa Jenis Ingatan yang Dibawa Komputer Saya

Jenis memori yang digunakan komputer berbeza-beza bergantung pada bentuk, model dan faktor bentuk motherboard - PC anda tidak akan mengenali apa-apa jenis RAM. Modul yang dikembangkan untuk komputer desktop, misalnya, terlalu besar untuk komputer notebook, dan teknologi yang digunakan dalam memori moden tidak sesuai dengan maju atau belakang dengan jenis RAM sebelumnya.

Read More

Tiga Kebaikan Mengecilkan

Kerana proses ini sering kali melibatkan sumber daya yang berkurang dan pengurangan staf, sukar untuk melihat manfaatnya dalam pengurangan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang prosesnya - sekeras mungkin - boleh menjadi rahmat penyelamat bagi syarikat yang hampir menutup pintunya. Pengurangan saiz sebenarnya mempunyai beberapa faedah utama yang dapat mengembalikan organisasi ke arah kesihatan dan kestabilan kewangan.

Read More

Bagaimana Wi-Fi Berfungsi di Pesawat?

Wi-Fi tersedia dalam pelbagai penerbangan domestik AS, yang membolehkan akses ke Internet semasa anda terbang. Pemancar di pesawat berkomunikasi dengan stesen darat, sama ada menggunakan gelombang radio yang serupa dengan telefon bimbit atau melalui pautan satelit, bergantung pada penyedia. Titik akses Wi-Fi yang terletak di dalam kabin pesawat membolehkan komputer riba anda menyambung menggunakan protokol wayarles 802.

Read More

Apa yang Boleh Dilakukan Ujian Perniagaan Pemahaman untuk Penempatan Pekerjaan?

Mencuba mencocokkan calon yang layak dengan pembukaan pekerjaan tertentu boleh menjadi cabaran bagi calon dan calon majikan. Permohonan pekerjaan biasa yang disertakan hanya dengan resume dan wawancara dapat meninggalkan banyak pertanyaan yang tidak dijawab bagi kedua-dua pihak. Namun, penambahan ujian perniagaan pemahaman memberikan lebih banyak maklumat kepada calon dan majikan serta kemampuan untuk membuat keputusan penempatan pekerjaan dengan keyakinan tambahan.

Read More

Cara Kos Seminar

Sebab anda mengadakan seminar - objektifnya - memberi kesan kepada yuran yang dikenakan untuk menghadiri, yang seterusnya mempengaruhi kos anda untuk meletakkan seminar. Seminar yang bertujuan untuk memperkenalkan perkhidmatan anda boleh dihadiri dengan percuma, dan dapat menghabiskan sedikit biaya untuk anda.

Read More

Cara Melampirkan JPEG di Apple Mail

Mengirim fail JPEG melalui e-mel dengan melampirkannya ke pesan dalam program Apple Mail membolehkan anda berkongsi foto projek, prototaip laman web atau gambar lain dengan rakan sekerja dan vendor. Mail menawarkan pelbagai kaedah untuk menambahkan fail. Kaedah yang anda pilih bergantung pada prosedur mana yang memberikan kemudahan terbaik untuk aliran kerja anda, berapa banyak fail yang perlu anda lampirkan dan di mana ia berada.

Read More

Pertimbangan Pelan Strategik

Pemilik perniagaan membuat rancangan strategik untuk mengenal pasti matlamat masa depan dan menentukan langkah-langkah yang diperlukan untuk mencapai hasrat tersebut. Pelan strategik biasanya merangkumi sejumlah pertimbangan, termasuk melihat di mana syarikat itu berada, bagaimana keadaannya sekarang dan di mana seharusnya dalam tempoh masa depan tertentu, seperti satu, lima dan 10 tahun.

Read More

Mengapa Saya Tidak Boleh Menyimpan Fon Baru ke Komputer Saya?

Microsoft Windows dihantar dengan koleksi jenis huruf yang direka untuk penggunaan sehari-hari. Microsoft Office juga menyediakan pemilihan fail-font yang besar. Tuntutan pekerjaan anda mungkin memerlukan jenis huruf yang lebih luas agar sesuai dengan spesifikasi setiap projek. Apabila percubaan anda untuk memuat turun dan memasang perisian fon baru gagal, periksa sistem anda, jenis huruf semasa anda dan pemerolehan baru anda untuk mendapatkan kunci penyebab masalah anda.

Read More

Akibat Negatif Dengan Pertumbuhan Perniagaan Besar

Perniagaan besar menguasai pasaran dan industri masing-masing. Ciri-ciri perniagaan besar merangkumi kehadiran global, ribuan pekerja, produk yang pelbagai dan struktur organisasi yang kompleks. Contohnya termasuk Wal-Mart dalam industri runcit, Apple dalam teknologi komputer dan Toyota dalam pembuatan kenderaan.

Read More

Apakah Kekuatan & Kelemahan Gaya Kepimpinan Profesional dalam Organisasi?

Wayne Hochwarter, seorang profesor di Florida State University, melakukan tinjauan pada tahun 2007 yang mendedahkan bahawa 40 peratus pekerja di sektor perniagaan berpendapat bahawa bos mereka adalah buruk. Tiga puluh tiga peratus daripada lebih daripada 700 responden mengakui bahawa pegawai atasan mereka menyalahkan orang lain atas kesalahan mereka sendiri.

Read More

Cara Memasarkan Kedai Pakaian

Semasa anda menjalankan kedai pakaian, pemasaran sangat penting untuk membuat pelanggan masuk dan membuat mereka berminat dengan inventori yang anda ubah. Oleh kerana pasaran pakaian boleh berubah-ubah, pemasaran yang berkesan dapat membantu anda membina pangkalan pelanggan yang setia untuk melihat kedai anda selama ini.

Read More

Kelebihan Zaman Beragam di Tempat Kerja

Tenaga kerja menjadi semakin beragam dalam demografi usia, mewujudkan persekitaran profesional yang kaya dengan pengalaman dan kematangan serta kegembiraan muda. Syarikat yang menggaji pekerja dalam lingkungan usia yang luas mempunyai kelebihan untuk mewujudkan tenaga kerja multi-generasi yang dinamis - dengan pelbagai kumpulan kemahiran - yang bermanfaat bagi syarikat.

Read More

Apa yang Perlu Dilakukan Apabila QuickBooks Berhenti Memberi Tindak Balas Semasa Mencetak Invois

Pembuatan dan percetakan invois adalah bahagian penting dalam perisian perakaunan QuickBooks syarikat anda. Apabila QuickBooks berhenti mencetak invois, aktiviti harian syarikat anda akan terjejas secara negatif. Terdapat beberapa kemungkinan solusi untuk masalah pencetak, termasuk mengubah pencetak lalai dalam QuickBooks, membersihkan fail Internet sementara penyemak imbas Web anda dan memanfaatkan alat Pembaikan Cetak dan PDF Intuit.

Read More

Kelebihan Bersosial di Tempat Kerja

Sebutkan bersosial di tempat kerja dengan rakan sebaya dan anda mungkin memaparkan gambar pemalas di pendingin air atau gosip pejabat yang sibuk. Walau bagaimanapun, gambar negatif ini bukan norma hari ini. Bersosial dalam perniagaan kecil hari ini telah berubah dan kelebihannya jelas. Orang lebih berhubung dari sebelumnya, bercampur dan bergaul dengan cara baru.

Read More

Apakah Perbezaan Antara Pemasaran Siber Sepenuhnya dan Separa?

Keputusan utama yang dihadapi oleh pemilik perniagaan kecil adalah menentukan pendekatan terbaik untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka. Dua jalan utama adalah pemasaran tradisional dan siber. Tidak seperti kaedah pemasaran tradisional, pemasaran siber hanya dilakukan di Internet. Walau bagaimanapun, ia sama berkesan.

Read More

Kelebihan & Kekurangan Pekerja Mempunyai Lebih Banyak Pemotongan Cukai Daripada Gaji Mereka

AS mempunyai salah satu kadar cukai terendah di negara maju, lapor Pusat Dasar Cukai. Dana itu diperlukan untuk operasi dan program kerajaan. Apabila pekerja memulakan pekerjaan baru dengan syarikat, salah satu perkara pertama yang dilakukannya ialah mengisi Borang W-4. Borang ini memberi ruang untuk penahanan cukai tambahan, yang dilihat oleh beberapa pihak sebagai lindung nilai terhadap tanggungan cukai akhir tahun.

Read More

Cara Membeli Francais Pizza Hungry Howie

Hungry Howie's Pizza mempunyai hampir 600 francais yang beroperasi di hampir seluruh Amerika Syarikat. Apabila anda memilih untuk membeli francais Hungry Howie, anda mendapat nama syarikat, ditambah dengan latihan, penjualan dan sokongan pemasaran yang luas. Pertolongan semacam itu boleh menjadi perbezaan antara kejayaan dan kegagalan dengan restoran pizza, itulah sebabnya mengapa banyak orang memilih untuk membeli francais dan bukannya memilih sendiri.

Read More

Apa itu Premium Split Shift Premium?

Pergeseran perpecahan melibatkan bekerja shift penuh dengan rehat panjang yang luar biasa pada suatu ketika semasa pergeseran. Pergeseran perpecahan selalunya tidak menyenangkan bagi pekerja, jadi syarikat boleh memberikan gaji tambahan sebagai insentif. Beberapa negeri mempunyai undang-undang yang menghendaki pembayaran premium untuk perpecahan perpecahan, dan perniagaan yang menggunakan pekerja kesatuan mungkin mempunyai syarat lebih lanjut untuk diikuti.

Read More

Petua Jual Runcit untuk Pakaian Wanita

Jualan runcit boleh menjadi jalan kerjaya yang sukar, terutama jika terhad kepada satu produk atau kumpulan pengguna. Dalam kes menjual pakaian wanita, jurujual mesti fokus pada pakaian dan pelanggan tertentu. Pada masa yang sama, dapat memberi manfaat kepada tenaga penjualan dengan membiarkan mereka menjadi pakar dan menjadi ahli.

Read More

Mendamaikan Penyata Bank

Kesalahan berlaku setiap hari dan tidak menghairankan bank atau anda mungkin membuat kesalahan berkaitan dengan akaun bank. Rekonsiliasi bank akan menghilangkan kesilapan dengan membaca buku anda dan mengesahkan transaksi dari akaun bank. Ini akan menunjukkan kepada anda bahawa jumlah dolar betul, bahawa semua cek telah diproses dan jumlah buku anda sepadan dengan jumlah yang dinyatakan oleh bank dalam akaun bank anda.

Read More

Kepentingan Penyelidikan Pasaran kepada Pemilik Perniagaan Kecil

Penyelidikan pasaran adalah proses mengumpulkan dan menganalisis maklumat mengenai kumpulan pelanggan, pesaing, industri anda dan persekitaran perniagaan umum. Sama ada syarikat itu kecil atau besar, penyelidikan pasaran memainkan peranan penting dalam membuat keputusan mengenai produk atau perkhidmatan apa yang ditawarkan dan bagaimana menjualnya.

Read More

Perbezaan Antara Teori Kepemimpinan Situasi & Kepemimpinan Jalan

Pemimpin perniagaan terdiri dari pemilik perniagaan kecil hingga pengurus projek, ketua bahagian, ketua pegawai kewangan dan ketua pegawai eksekutif di syarikat. Pemimpin mesti mahir dalam kemahiran pentadbiran perniagaan, seperti kewangan dan pengurusan sumber manusia, dan dapat memberikan yang terbaik dalam diri pekerjanya.

Read More

Cara Dapatkan Wang Daripada Tuntutan

Sebaik sahaja anda memenangi tuntutan mahkamah, mahkamah akan membuat keputusan bagi pihak anda. Walaupun peraturan berbeza-beza di seluruh Amerika Syarikat, pengadilan secara amnya menguatkuasakan keputusan selama beberapa tahun dan membiarkan kepentingan bertambah. Walau bagaimanapun, mahkamah tidak menghubungi defendan untuk mengumpulkan wang.

Read More

Keperluan Pelayan ePO

The ePolicy Orchestrator, atau ePO, adalah program pengurusan keselamatan dari syarikat keselamatan anti-virus dan komputer McAfee. Sebelum membeli ePO, anda harus memastikan bahawa pelayan anda dapat mengendalikan perisian dengan betul. McAfee menawarkan keperluan sistem yang mudah, bersama dengan percubaan percuma sehingga anda dapat mengujinya sendiri.

Read More

Faktor Apa Yang Boleh Mempengaruhi Proses Pembuatan?

Proses pembuatannya adalah proses yang rumit yang dapat dipengaruhi oleh banyak faktor: bekalan, peralatan, overhead kilang, keperluan alat ganti khas, dan orang yang bekerja pada semua titik dalam proses tersebut. Semakin banyak pemboleh ubah yang ada, semakin besar kemungkinan gangguan pada kelancaran operasi kilang.

Read More

Cara Membongkar Headset Tanpa Wayar Logitech

Sekiranya anda menyedari bahawa bunyi pada alat dengar wayarles Logitech anda memotong dan keluar atau mikrofon berhenti berfungsi sekejap, anda tidak bersendirian. Beberapa alat dengar wayarles Logitech mengembangkan masalah ini dari semasa ke semasa. Sekiranya anda masih dalam jaminan atau dalam tempoh pengembalian, anda boleh menukar alat dengar masalah anda dengan yang baru; jika tidak, membaiki alat dengar tanpa wayar Logitech tidak sukar dan hanya memerlukan beberapa minit masa anda.

Read More

Apakah Pesanan Pembelian Selimut?

Semasa mengimbangi kos pentadbiran dengan keperluan pengiriman barang atau perkhidmatan yang cepat dan konsisten, pesanan pembelian selimut memberikan kelebihan selamat datang kepada pemilik perniagaan kecil. Sekiranya dilaksanakan dengan betul, pesanan pembelian selimut dapat menjimatkan pembeli dan penjual sejumlah masa dan wang.

Read More

Prosedur Audit Cukai

Setiap tahun perniagaan kecil bergegas untuk menyelesaikan penyata cukai sebelum tarikh akhir 15 April Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS). Akauntan dan penasihat kewangan terlibat untuk memastikan bahawa syarikat-syarikat tersebut bukan antara syarikat yang dipilih untuk diaudit. Walaupun audit IRS dapat menimbulkan rasa takut pada banyak pengusaha, ini adalah praktik yang kurang biasa daripada yang disadari oleh banyak orang.

Read More

Cara Membuat Cakera Cadangan untuk Pemulihan Netbook Acer Aspire One

Acer Aspire One, untuk mencapai ukurannya yang kecil, tidak mempunyai pemacu optik dan oleh itu tidak dihantar dengan satu set cakera pemulihan untuk memulihkan komputer sekiranya berlaku kegagalan data. Komputer, bagaimanapun, termasuk Pengurusan Pemulihan Acer, yang membolehkan anda membuat media pemulihan anda sendiri pada pemacu denyar USB.

Read More

Bagaimana Pengangguran Mempengaruhi Ketidakupayaan?

Sekiranya anda mendapat faedah Insurans Kecacatan Jaminan Sosial (SSDI), anda mempunyai keadaan perubatan yang menghalang anda bekerja secara berkala. Sebaliknya, faedah pengangguran - yang berbeza-beza mengikut negara - hanya tersedia bagi mereka yang sebelumnya bekerja, tetapi kehilangan pekerjaan kerana sebab yang berkelayakan, seperti pemberhentian kerja.

Read More

Cara Menggunakan VBA untuk Pergi ke Baris Terakhir dalam Lembaran Excel

Salah satu perkara hebat mengenai Microsoft Excel adalah keupayaan untuk mengautomasikan fungsi yang berguna. Apabila hamparan perniagaan mengandungi beratus-ratus bahkan ribuan baris, anda mungkin sukar untuk bergerak melalui selnya. Hapuskan masalah ini dengan membina fungsi carian anda sendiri. Dengan menggunakan beberapa baris kod, anda boleh membuat Sub VBA yang menemukan baris terakhir dalam spreadsheet dan pergi ke secara automatik.

Read More

Cara Menambah Logo Syarikat ke Google Goggles

Google Goggles adalah aplikasi carian berasaskan gambar mudah alih yang dihasilkan oleh Google. Dengan menggunakannya, anda boleh mengambil gambar objek seperti buku, DVD, karya seni, wain, mercu tanda dan juga logo syarikat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara tersebut. Pencarian dibuat berdasarkan pemecahan gambar menjadi bahagian penyusunnya, kemudian membandingkan bahagian tersebut dengan gambar yang ditandai di pangkalan data carian Google.

Read More

Bentuk Pemilikan Tunggal

Hak milik tunggal adalah jenis perniagaan yang paling mudah. Oleh itu, adalah cara biasa bagi banyak individu memulakan perniagaan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, hak milik tunggal adalah usaha yang berisiko, kerana tidak ada had tanggungjawab peribadi. Dalam kepemilikan tunggal, tidak ada pemisahan undang-undang antara aktiviti perniagaan dengan kehidupan dan kewangan pemilik perniagaan.

Read More

Bagaimana Melaporkan Kos Iklan

Periklanan penting untuk membuat dunia menyedari bahawa perniagaan kecil anda wujud dan untuk meyakinkan prospek untuk membeli produk atau perkhidmatan anda. Walau bagaimanapun, banyak pemilik perniagaan kecil tidak pasti tentang cara melaporkan kos iklan pada penyata kewangan dan penyata cukai mereka.

Read More

Cara Menentukan Pemangku Kepentingan Paling Berpengaruh dalam Pengurusan Projek

Pemangku kepentingan projek yang paling berpengaruh mempunyai keinginan dan kemampuan untuk mempengaruhi bukan hanya langkah-langkah yang terlibat dalam pengurusan projek tetapi juga hasil akhir. Walaupun ada yang mungkin sekutu penting, yang lain mungkin ragu-ragu atau berniat mengganggu projek. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk mengenal pasti pemangku kepentingan projek yang paling berpengaruh dengan tepat dengan melakukan analisis pihak berkepentingan secara menyeluruh sebelum sesuatu projek dimulakan.

Read More

Bagaimana Mengelakkan Membuat Kesan Negatif di Tempat Kerja

Dari saat anda tiba di tempat kerja sehinggalah anda habis waktu, tindakan, kata-kata dan penampilan anda meninggalkan rakan sekerja dan pengurus anda dengan kesan siapa anda sebagai pekerja. Apabila anda kelihatan tidak peduli dengan kebijakan tempat kerja dan berusaha sedikit demi sedikit dalam tugas harian anda, rakan sekerja dan pengurus ditinggalkan dengan kesan negatif.

Read More

Tema untuk Program Inovasi Pekerja

Pekerja mewakili salah satu sumber terbaik organisasi. Namun, mereka mungkin merasa kurang dihargai dan kecewa apabila mereka harus mematuhi dasar dan keputusan pengurusan yang mereka anggap membebankan. Program inovasi pekerja membolehkan organisasi memanfaatkan sumber ini dengan meminta pekerja mengemukakan idea inovatif untuk menjadikan organisasi berjalan lebih mudah atau menyelesaikan masalah semasa.

Read More

Apakah Permodalan Syarikat yang Dilusi Sepenuhnya?

Permodalan syarikat mempunyai sejumlah pengaruh penting terhadap operasi syarikat, dari mendapatkan pembiayaan hingga mengira nisbah pendapatan sesaham. Dalam syarikat dengan struktur modal yang lebih canggih, pengiraan ini rumit oleh adanya opsyen saham, hutang boleh tukar dan kewajipan kewangan lain.

Read More

Aktiviti Memotivasikan Pekerja

Dalam dunia yang ideal, anda akan mengetuai pasukan pekerja yang mempunyai motivasi diri yang tahap tenaganya tidak pernah merosot dan tahap prestasinya tidak pernah turun. Namun, dalam senario seperti itu, penyelia akan menjadi berlebihan, kerana penyelia ditugaskan untuk memotivasi pekerja. Pada hakikatnya, sebilangan faktor yang berbeza dapat mempengaruhi prestasi kerja seseorang individu.

Read More

Rawatan Pelaporan yang Sesuai untuk Penghapusan Inventori Kerana Usang

Inventori terdiri daripada produk yang dijual oleh perniagaan kepada pelanggannya. Inventori usang adalah produk yang tidak dapat anda jual lagi kerana pelbagai alasan, seperti pakaian yang tidak sesuai dengan fesyen atau elektronik dengan teknologi ketinggalan zaman. Inventori usang mempunyai nilai yang lebih rendah daripada inventori biasa.

Read More

Cara Merangka Restoran Ruang Kecil, Langkah-Langkah

Bekerja dengan ruang kecil di restoran sukar dilakukan. Anda tidak mahu pekerja saling bertumpah tumpah, atau pelanggan duduk begitu dekat sehingga mereka praktis di atas satu sama lain, tetapi anda juga mahu memuatkan seberapa banyak tetamu di restoran yang anda boleh dan menghasilkan makanan sebanyak awak boleh.

Read More

Kelebihan Perniagaan Francais

Seorang usahawan yang mempertimbangkan untuk membuka perniagaannya sendiri mungkin mempertimbangkan untuk membeli francais. Walaupun perniagaan francais tidak menawarkan jaminan, ada beberapa kelebihan untuk memiliki perniagaan daripada memulakan perniagaan dari awal. Adalah mustahak anda mempertimbangkan faedah tersebut sebelum memutuskan pilihan mana yang harus dikejar.

Read More

Komponen Pendekatan Kad Skor Seimbang untuk HR Strategik

Salah satu cabaran dalam menjadi rakan niaga sumber daya manusia yang strategik adalah menyelaraskan rancangan HR dengan rancangan perniagaan. Dalam beberapa kes, matlamat dan strategi perniagaan tetap dalam tahap perancangan. Jabatan HR yang proaktif dapat mendorong proses yang akan mengubah strategi menjadi amalan HR yang berkesan.

Read More

Hari Semasa adalah:

Teknologi JSP memberikan sentuhan tindakan dinamik pada halaman Web yang biasanya statik. Tag bahasa markup hiperteks yang mengelilingi kod program Java memberi anda pilihan untuk mengumpulkan input pengguna sehingga Anda menampilkan maklumat dari catatan pangkalan data dan membuat halaman Web atau bahagian di halaman Web yang berubah "secara automatik" dari masa ke masa.

Read More

Cara Menanam Buah dan Sayuran untuk Keuntungan

Hasil tanaman segar di rumah, terutama hasil organik, sangat diminati di kebanyakan kawasan metropolitan utama di Amerika Syarikat sekarang ini. Walaupun sebahagian besar hasil bukan organik yang murah di kedai runcit masih dibawa dari Pantai Barat, banyak kedai runcit dan juga kedai makanan khusus sekarang membawa pelbagai jenis hasil organik, yang sering dihasilkan secara tempatan.

Read More

Rancangan Pemasaran untuk Rumah Kopi

Membuka rumah kopi terbaik di sebelah Mississippi ini hanyalah permulaan. Sekarang anda mesti mengeluarkan berita. Di sinilah rancangan pemasaran yang dipikirkan dengan baik. Memasarkan perniagaan biasanya melibatkan iklan, mulut ke mulut dan idea promosi. Menggabungkan setiap elemen tersebut memastikan bahawa anda menjangkau sebanyak mungkin bakal pelanggan.

Read More

Akibat dari Pelanggaran Kontrak Kerja Jangka Tetap untuk Pekerja

Kontrak kerja jangka tetap adalah perjanjian undang-undang yang ditandatangani oleh majikan dengan apa yang dikenali sebagai pekerja kontrak. Ini menggariskan tugas, syarat pembayaran dan tarikh akhir, selepas pekerja meninggalkan syarikat itu kecuali dia dikekalkan di bawah kontrak baru. Pelanggaran berlaku apabila salah satu pihak melanggar syarat, yang boleh merangkumi kekurangan upah yang dijanjikan atau pekerjaan yang tidak berkualiti.

Read More

Berapakah Peratusan Waktu Menganggur?

Waktu terbiar merujuk kepada masa ketika pekerja dan mesin tidak produktif dan bukannya melaksanakan tugas yang dijadualkan. Istilah ini juga merujuk pada masa komputer yang dihidupkan tidak digunakan. Majikan dan pengurus mengkaji peratusan masa terbiar untuk tujuan pengurusan masa untuk mendapatkan pandangan tentang menyempurnakan proses perniagaan yang berbeza, termasuk produktiviti, aliran kerja, penjadualan dan kawalan kos.

Read More

Peraturan FMLA untuk Perniagaan Kecil

Akta Cuti Keluarga dan Perubatan menghendaki majikan membenarkan 12 minggu cuti tanpa gaji kepada pekerja yang layak untuk kelahiran anak atau penempatan anak angkat; menjaga ahli keluarga terdekat dengan keadaan kesihatan yang serius; atau rawatan untuk keadaan perubatan pekerja itu sendiri. Walaupun cuti tidak dibayar, pekerjaan itu dilindungi untuk pekerja setelah pulang.

Read More

Cara Menerima Peletakan jawatan Lembaga

Pengunduran diri ahli dewan boleh bergema di organisasi anda, sehingga menimbulkan emosi di kalangan pekerja dan sukarelawan anda. Reaksi anda terhadap pengunduran diri mempengaruhi bagaimana pandangan orang lain, dan sama ada akan mengurangkan kebimbangan atau meningkatkannya. Tidak kira sama ada anda menjangkakan pengunduran diri atau takut, anda harus menunjukkan kebijaksanaan dan kesopanan ketika menerimanya.

Read More

Mengapa Saya Tidak Boleh Berbual Video di Notebook Windows 8 saya?

Sejak Microsoft memperoleh Skype pada tahun 2011, pembangun perisian telah berusaha untuk menyatukan aplikasi dengan lancar ke dalam sistem operasi mereka. Microsoft tidak hanya merilis versi aplikasi khusus untuk Metro, tetapi juga menyertakan Skype sebagai perisian asli pada Windows 8.1. Oleh itu, tidak kira sama ada anda menggunakan perisian persidangan dalam Metro atau dalam mod Desktop, Windows 8 tidak akan mempunyai masalah dengan sembang video.

Read More

Teknik Motivasi Pengurusan

Sebilangan besar pemilik perniagaan memahami pentingnya menjaga motivasi pekerja, dan sering menjadikan motivasi sebagai salah satu tanggungjawab pekerjaan pengurus pertengahan. Sangat mudah untuk mengabaikan keperluan motivasi untuk pengurusan. Pekerja pengurusan peringkat pertengahan tidak disasarkan secara langsung dalam usaha meningkatkan semangat sekerap yang cenderung dilakukan oleh pekerja lini, tetapi sangat penting untuk memastikan pengurusan tetap terlibat di tempat kerja untuk mengekalkan struktur korporat yang berfungsi dan efisien.

Read More

Tujuan Sepanduk Iklan

Pengiklanan sepanduk tidak muncul dengan munculnya Internet sebagai pusat perdagangan. Sepanduk fizikal telah digunakan selama bertahun-tahun dalam situasi luar talian untuk mempromosikan kedai, restoran dan perkhidmatan. Sepanduk dalam talian diletakkan di laman web di tempat yang sama dengan pengiklan tetapi tidak kompetitif, dan mengandungi pautan ke laman web pengiklan.

Read More

Cara Memulakan Nota Sampingan Microsoft

Ciri Side Note dalam program pengambilan nota Microsoft OneNote banyak digunakan oleh pekerja yang melakukan penyelidikan seperti penyelidikan pasaran dan persaingan. Ciri ini adalah penjimat masa kerana ia membolehkan anda menuliskan idea dan fakta dengan cepat tanpa memerlukan pen dan kertas - anda boleh menyusunnya kemudian.

Read More

Bagaimana Bayar atau Apa yang Akan Ditawarkan Penyumbang Blog?

Sekiranya anda suka menulis, menjalankan blog adalah cara menarik untuk berkongsi minat anda dalam talian. Namun, membuat konten yang menarik secara berkala adalah proses yang memakan waktu. Menambah penyumbang lain ke blog anda akan meringankan beban anda, tetapi selalunya penulis mengharapkan pampasan untuk tugas ini, biasanya dalam bentuk pembayaran wang, kredit penerbitan atau produk percuma.

Read More

Cara Mengesahkan Kepemimpinan dan Kemahiran Membuat Keputusan

Bagaimana anda dapat memastikan bahawa anda mempunyai pasukan yang berkelayakan untuk menjalankan perniagaan anda dengan berkesan selama bertahun-tahun yang akan datang? Anda boleh mengesahkan kepemimpinan dan kemahiran membuat keputusan kakitangan semasa anda melalui pemerhatian, tinjauan dan input pelanggan.

Read More

Cara Berpindah Dari Quicken ke YNAB

Quicken and You Need a Budget (YNAB) adalah aplikasi pengurusan kewangan yang membolehkan pengguna mengesan dan menguruskan kewangan. Kedua-dua aplikasi mempunyai ciri yang serupa, seperti kemampuan untuk membuat anggaran, transaksi bank import dan data eksport. Sekiranya anda sudah menggunakan Quicken dan anda ingin mencuba YNAB, anda tidak perlu memasukkan kembali data Quicken anda.

Read More

Bagaimana Melakukan Audit Luar untuk Syarikat Farmasi

Syarikat farmaseutikal secara berkala memerlukan audit luaran untuk memastikan operasi sesuai dengan panduan yang ditetapkan. Audit kewangan akan mengkaji ketepatan penyata kewangan syarikat dengan menilai keselesaan fiskal berkenaan dengan aset dan liabiliti. Suatu audit kepatuhan akan menilai tingkat kesesuaian dengan prosedur operasi sebagaimana yang ditentukan oleh pengaturan kontrak dan / atau badan pengawalseliaan pemerintah, termasuk penyelidikan terhadap resep salinan cetak, catatan isi ulang komputer dan catatan invois.

Read More

Cara Memuat turun APK ke Tablet G

ViewSonic gTablet berjalan pada sistem operasi Android Google. Namun, tidak seperti tablet Android lain, gTablet tidak mempunyai akses ke Android Market dan pelbagai fail aplikasi - kadang-kadang dipanggil fail APK - tawaran Market. Di gTablet, anda boleh memasang APK dengan cara lain. Apa itu APK? Apabila pembangun Android membuat aplikasi, dia menyusunnya menjadi fail APK sebelum melepaskannya.

Read More

Apa yang Boleh Mendorong Aliran Tunai Operasi Syarikat?

Pendapatan bersih adalah pemacu aliran tunai terbesar dari operasi. Susut nilai, pelunasan, aset semasa, liabiliti semasa dan pembelian peralatan modal juga mendorong aliran tunai dari operasi. Oleh kerana perakaunan berasaskan akruan, yang digunakan terutamanya sebagai cara untuk memadankan pendapatan dan perbelanjaan dengan jangka masa yang lebih baik, sering terdapat perbezaan antara aliran tunai dan pendapatan bersih.

Read More