Tujuan Sepanduk Iklan

Pengiklanan sepanduk tidak muncul dengan munculnya Internet sebagai pusat perdagangan. Sepanduk fizikal telah digunakan selama bertahun-tahun dalam situasi luar talian untuk mempromosikan kedai, restoran dan perkhidmatan. Sepanduk dalam talian diletakkan di laman web di tempat yang sama dengan pengiklan tetapi tidak kompetitif, dan mengandungi pautan ke laman web pengiklan. Sama ada di luar talian atau dalam talian, tujuan sepanduk iklan serupa.

Meningkatkan Trafik Pelanggan

Iklan sepanduk dalam talian mendorong penonton untuk mengklik sepanduk dan dibawa ke laman web pengiklan. Iklan dibayar dengan beberapa cara. Ini boleh menjadi pembayaran untuk setiap pengunjung yang mengklik, atau dibayar berdasarkan jangka masa tanpa mengira berapa banyak pengunjung yang mengklik pada pautan tersebut. Kaedah pembayaran lain adalah berdasarkan kesan - berapa banyak pengunjung yang melihat iklan itu, sama ada mereka mengklik atau tidak. Sepanduk fizikal di luar kedai runcit mendorong bakal pelanggan yang berjalan untuk memasuki kedai. Sepanduk ini boleh dibuat dari kain, kayu, plastik atau logam.

Jual Produk Khusus

Sepanduk iklan mendorong penjualan produk tertentu. Sepanduk yang diletakkan di laman web khusus biasanya mengumumkan jalan keluar untuk masalah yang mungkin dihadapi oleh pengunjung laman web ini. Contohnya, laman web mengenai anjing sesuai untuk iklan sepanduk untuk alat latihan yang berhenti menyalak berlebihan. Sepanduk di tingkap etalase yang mempromosikan tarikan produk tertentu kepada pelanggan yang ingin membeli produk tersebut. Seperti sepanduk di laman web, sepanduk untuk kedai dapat mengumumkan penyelesaiannya. Sepanduk kedai makanan kesihatan mungkin berbunyi "Mahu Tidur dengan Cepat Tanpa Dadah?" untuk mempromosikan melatonin makanan tambahan kedai.

Menarik perhatian

Grafik menarik perhatian di laman web, walaupun pengunjung tidak mengklik grafik. Sepanduk animasi mengubah grafik secara bergilir setiap 10 saat atau lebih, dan pergerakan itu menarik perhatian. Menetapkan rangkaian iklan sepanduk di laman web khusus meningkatkan keterlihatan iklan dan produk kepada pengunjung tambahan. Sepanduk di hadapan kedai atau perniagaan menarik perhatian dengan cara yang sama. Beberapa perniagaan yang terletak di jalan-jalan sibuk meletakkan sepanduk mereka di papan tanda yang dipegang oleh pekerja, menggerakkannya ke atas dan ke bawah, ke samping atau memutar-mutarnya untuk menarik perhatian pemandu semasa mereka melintas.

Hebahkan Istimewa dan Diskaun

Menawarkan tawaran istimewa, penjualan dan potongan adalah cara yang berkesan bagi mana-mana perniagaan untuk meningkatkan pendapatan. Mendapatkan maklumat tersebut kepada calon pelanggan dicapai melalui iklan sepanduk yang ditempatkan di laman web khusus dan di laman web pengiklan itu sendiri. Sebuah kedai batu bata meletakkan sepanduk di tingkap atau di seberang awning yang mengumumkan penjualan atau potongan. Adalah idea yang baik untuk menukar mesej di sepanduk secara berkala sehingga pelanggan tahu "istimewa" itu benar-benar istimewa.