Rancangan Pemasaran untuk Rumah Kopi

Membuka rumah kopi terbaik di sebelah Mississippi ini hanyalah permulaan. Sekarang anda mesti mengeluarkan berita. Di sinilah rancangan pemasaran yang dipikirkan dengan baik. Memasarkan perniagaan biasanya melibatkan iklan, mulut ke mulut dan idea promosi. Menggabungkan setiap elemen tersebut memastikan bahawa anda menjangkau sebanyak mungkin bakal pelanggan.

Tanda-tanda

Letakkan tanda A-frame mudah alih di hadapan kedai kopi anda setiap pagi untuk mengingatkan orang bahawa anda berada di sana. Mengubah warna pada papan tanda, menambahkan belon dan pita kertas krep akan terus mendapat perhatian mereka yang memandu dan berjalan.

Alat Promosi

Gunakan alat promosi. Alat promosi berfungsi untuk membawa pelanggan masuk dengan janji hadiah. Contoh alat promosi termasuk secawan kopi percuma untuk setiap 10 yang dibeli, kad gantungan kunci yang, apabila dipaparkan, memberi pelanggan potongan 10 peratus dan cawan kopi percuma - dengan logo anda dicetak di atasnya - bagi mereka yang kerap ke kedai sekurang-kurangnya tiga kali seminggu selama tiga bulan.

Mengiklankan

Letakkan iklan berjangka strategik di surat khabar, di stesen radio dan di televisyen. Gunakan iklan untuk mempromosikan campuran kopi khas atau fakta bahawa anda menawarkan Wi-Fi percuma di kedai kopi anda. Setiap iklan atau pengumuman akan menyatakan bahawa penyebutan iklan tersebut mendapat potongan sepuluh peratus untuk pembelian. Ini membolehkan anda mengesan iklan mana yang berjaya dan mana yang tidak jika anda mempunyai catatan pekerja di buku nota iklan mana yang dirujuk pelanggan ketika mendapat potongan harga.

Item Bercetak

Minta logo kedai kopi itu tertera pada cawan kopi, pena, pelekat dan barang-barang lain yang ditawarkan oleh kedai untuk dijual dan percuma. Setiap beg kopi bubuk harus diletakkan di dalam kantung foil yang dicap dengan logo syarikat dan setiap bungkusan yang dimasukkan ke dalam tempat penjualan pastri harus dicop dengan logo syarikat.

Pakaian seragam

Minta pekerja memakai baju berjenama dengan logo syarikat. Baju tersebut harus diberikan kepada pekerja secara percuma untuk dipakai semasa shift. Kualiti yang lebih tinggi, baju serupa akan dijual di kedai kopi.