Cara Menanam Buah dan Sayuran untuk Keuntungan

Hasil tanaman segar di rumah, terutama hasil organik, sangat diminati di kebanyakan kawasan metropolitan utama di Amerika Syarikat sekarang ini. Walaupun sebahagian besar hasil bukan organik yang murah di kedai runcit masih dibawa dari Pantai Barat, banyak kedai runcit dan juga kedai makanan khusus sekarang membawa pelbagai jenis hasil organik, yang sering dihasilkan secara tempatan. Restoran juga merupakan pembeli besar dari semua jenis hasil organik segar. Sebagai tindak balas kepada permintaan ini, para pengusaha membuka kebun buah-buahan dan ladang sayur-sayuran skala kecil di pinggir bandar atau bahkan di halaman belakang pinggir bandar atau bandar dalam di seluruh negara.

1

Tentukan buah dan sayur apa yang akan anda tanam untuk tanaman awal anda. Banyak faktor berperanan dalam keputusan ini, tetapi iklim, musim, dan permintaan yang diharapkan untuk produk mungkin harus diberi berat paling banyak. Perlu diingat bahawa walaupun sebilangan buah seperti strawberi dapat ditanam dengan cepat, mengembangkan kebun buah adalah usaha yang memerlukan banyak masa dan modal, dan mungkin beberapa tahun sebelum anda menghasilkan tanaman tunai pertama anda.

2

Beli peralatan dan bekalan yang diperlukan untuk menyiapkan kebun buah dan sayur anda. Sekiranya anda tumbuh secara organik, berhati-hati dalam memilih kaedah kawalan perosak dan baja anda. Pengawalan perosak untuk tanaman organik tertentu boleh menjadi sangat mencabar di beberapa kawasan / iklim. Sekiranya ruang tidak menjadi masalah, cubalah tinggalkan banyak ruang di antara tanaman dan batas tanaman semasa menanam untuk keadaan kerja yang mudah. Cuba tanam tanaman yang akan matang pada masa yang berlainan sehingga anda akan mendapat beberapa buah dan sayur segar yang dijual sepanjang tahun.

3

Periksa kebun anda secara berkala, setiap hari jika mungkin, dan pastikan anda menyiram dan membaja dengan kerap seperti yang diperlukan untuk buah-buahan dan sayur-sayuran yang anda tanam. Cobalah untuk menuai secara berperingkat sehingga mungkin, sehingga anda akan mempunyai banyak hasil untuk dijual sepanjang musim dari pelbagai tanaman.

4

Jual buah dan sayur segar anda secepat mungkin. Jual hasil bermusim anda ke kedai runcit tempatan, kedai makanan khas dan restoran. Banyak bandar mempunyai pasar tani hujung minggu biasa di mana penanam tempatan dan gourmands dapat menjual produk mereka.