Keperluan Pelayan ePO

The ePolicy Orchestrator, atau ePO, adalah program pengurusan keselamatan dari syarikat keselamatan anti-virus dan komputer McAfee. Sebelum membeli ePO, anda harus memastikan bahawa pelayan anda dapat mengendalikan perisian dengan betul. McAfee menawarkan keperluan sistem yang mudah, bersama dengan percubaan percuma sehingga anda dapat mengujinya sendiri.

Keperluan Pelayan 32-Bit

Sekiranya anda menjalankan pelayan anda pada sistem 32-bit, anda memerlukan salinan Windows Server 2003 atau 2008 yang berfungsi. Edisi mestilah Standard, Enterprise atau Datacenter, dan anda mesti memasang Service Pack 2.

Keperluan Pelayan 64-Bit

Sekiranya anda menjalankan pelayan anda pada sistem 64-bit, anda memerlukan salinan Windows Server 2003, 2008 atau 2008 R2 yang berfungsi. Edisi mestilah Standard, Enterprise, atau Datacenter. Sekiranya anda menjalankan pelayan Windows 2003 atau 2008, anda mesti memasangkan Service Pack 2. Ini tidak berlaku untuk Windows Server 2003 R2. Sebagai alternatif, anda mungkin juga mempunyai Windows Server 2008 untuk Small Business Premium.

Keperluan Pelayan Maya

Pelayan maya akan memerlukan VMware ESX4.0 dengan kemas kini 1, VMware ESX 3.5 dan lebih tinggi dengan kemas kini 4, Citrix XenServer 5.5 dengan kemas kini 2, atau Windows Server 2008 R2 Hyper-V.

Keperluan pangkalan data

Untuk pangkalan data, anda memerlukan SQL Server 2008 dipasang di komputer anda. Edisi mestilah Standard, Enterprise, Workgroup atau Express, dan mesti mempunyai Service Pack 1, Service Pack 2, atau R2. Sebagai alternatif, anda boleh memiliki SQL Server 2005, asalkan mempunyai Service Pack 3 dan merupakan salah satu edisi berikut: Standard, Enterprise, Workgroup atau Express.

Keperluan Pelayan Tambahan

Tidak kira jenis pelayan anda, anda harus mempunyai alamat IP statik dan, jika anda berurusan dengan lebih daripada 250 sistem sekaligus, McAfee mengesyorkan agar anda menggunakan pelayan khusus. Anda juga memerlukan ruang kosong 1.5 hingga 2GB pada cakera keras anda, sekurang-kurangnya 1GB RAM, dan pemproses dengan sekurang-kurangnya 1.3GHz.