Kelebihan & Kekurangan Pekerja Mempunyai Lebih Banyak Pemotongan Cukai Daripada Gaji Mereka

AS mempunyai salah satu kadar cukai terendah di negara maju, lapor Pusat Dasar Cukai. Dana itu diperlukan untuk operasi dan program kerajaan. Apabila pekerja memulakan pekerjaan baru dengan syarikat, salah satu perkara pertama yang dilakukannya ialah mengisi Borang W-4. Borang ini memberi ruang untuk penahanan cukai tambahan, yang dilihat oleh beberapa pihak sebagai lindung nilai terhadap tanggungan cukai akhir tahun.

Cukai Tambahan Ditahan

Pekerja yang memilih untuk menahan lebih banyak cukai dari gaji tetap mereka memberikan jumlah dolar pada Baris 6 Sijil Pemotongan Kakitangan Borang IRS W-4. Tetapi ini bukan senario yang tetap di mana apabila anda mengisinya, anda akan terjebak dengannya. Seorang pekerja boleh memilih untuk menukar W-4nya sebanyak yang dia mahukan sepanjang tahun, selagi dia memahami bahawa dia masih bertanggungjawab pada akhir tahun untuk membayar cukai. Kelemahan utama apabila dikenakan cukai tambahan pada akhir tahun adalah mengurangkan pendapatan yang ada pada anda sepanjang tahun.

Putaran Positif

Terdapat kesan positif untuk menahan cukai tambahan dari gaji anda. Sekiranya anda mengisi borang W-4 anda dengan betul, dan menambahkan pengeluaran cukai tambahan, dalam kebanyakan kes, anda akan menerima bayaran balik setelah mengemukakan penyata cukai pendapatan tahunan anda. Ini mungkin memerlukan anda mengisi borang pemotongan berasingan untuk negeri sekiranya anda memilih untuk menahan cukai negeri tambahan juga.

Tiada Faedah Diperolehi

Kelemahan lain untuk mendapatkan wang tambahan yang ditahan untuk cukai dari gaji anda adalah bahawa walaupun anda mungkin mendapat pengembalian wang itu pada akhir musim cukai, anda tidak memperoleh apa-apa tambahan wang. Kerajaan tidak membayar faedah kepada anda untuk menggunakan wang anda sepanjang tahun kerana wang yang dikembalikannya pada akhir tahun. Idea yang lebih baik mungkin adalah mengambil wang itu dan memasukkannya ke dalam akaun simpanan dan membuatnya mendapat faedah. Dengan begitu, anda mempunyai wang tambahan untuk cukai jika anda memerlukannya, dan anda telah memperoleh wang selebihnya semasa ia meningkat.

Mengurangkan Liabiliti Cukai

Apabila wang tambahan dikeluarkan dari gaji tetap anda pasti mengurangkan liabiliti cukai anda pada akhir tahun. Anda cenderung untuk membayar cukai tambahan apabila anda mempunyai cukai tambahan yang sudah dikeluarkan dari gaji anda. Sekiranya anda menjangkakan akan menerima beberapa jenis pembayaran gaji atau belon pada akhir tahun, jika cukai tambahan yang dikeluarkan dari gaji anda dapat membantu menanggung tanggungjawab cukai pendapatan akhir tahun tersebut.