Apa yang Perlu Dilakukan Apabila QuickBooks Berhenti Memberi Tindak Balas Semasa Mencetak Invois

Pembuatan dan percetakan invois adalah bahagian penting dalam perisian perakaunan QuickBooks syarikat anda. Apabila QuickBooks berhenti mencetak invois, aktiviti harian syarikat anda akan terjejas secara negatif. Terdapat beberapa kemungkinan solusi untuk masalah pencetak, termasuk mengubah pencetak lalai dalam QuickBooks, membersihkan fail Internet sementara penyemak imbas Web anda dan memanfaatkan alat Pembaikan Cetak dan PDF Intuit.

Pencetak Uji

Sebelum meneruskan penyelesaian khusus QuickBooks ke pencetak yang tidak responsif, pastikan pencetak berfungsi dengan betul di luar QuickBooks. Matikan pencetak, hidupkan semula komputer anda, dan kemudian hidupkan semula pencetak. Sahkan bahawa terdapat kertas dan toner pada pencetak. Cetak halaman ujian. Sekiranya aplikasi lain dapat mencetak ke pencetak, lanjutkan dengan penyelesaian khusus QuickBooks.

Alat Pembaikan Cetak dan PDF QuickBooks

Intuit telah mengembangkan alat Pembaikan Cetak dan PDF yang direka untuk membantu mendiagnosis masalah percetakan fizikal dan digital. Ia tersedia secara percuma sebagai fail EXE yang boleh dimuat turun (pautan di Sumber). Salah satu perkara yang dilakukan oleh alat ini adalah menamakan semula fail Qbprint anda, yang merupakan fail tempat QuickBooks menyimpan semua tetapan tersuai anda. Sekiranya versi lama fail ini rosak atau dikompromikan, menamakan semula fail ini membolehkan anda mendapatkan semula tetapan asal anda.

Tukar Pencetak

Sekiranya syarikat anda mempunyai pencetak kedua di rangkaiannya, anda boleh menjadikan pencetak kedua ini sebagai alat cetak lalai dalam QuickBooks sehingga masalah diselesaikan dengan pencetak yang lain. Untuk menukar pencetak anda dalam QuickBooks, klik "File" pada menu utama dan pilih "Printer Setup." Klik menu tarik-turun "Printer Name" dan pilih pencetak yang ingin anda gunakan.

Kosongkan Fail Internet Sementara

Kerana beberapa versi QuickBooks berjalan di penyemak imbas Web anda, masalah dengan fail Internet sementara penyemak imbas anda kadang-kadang boleh menyebabkan QuickBooks membeku atau menggantung ketika berusaha memproses pekerjaan cetak. Untuk membersihkan fail Internet sementara anda, lancarkan Internet Explorer, klik ikon "Alat Halaman" dan klik "Lihat di desktop" untuk menukar IE ke Mod Desktop. Klik "Alat", klik "Pilihan Internet" dan kemudian klik "Padam" di bawah tajuk Sejarah Penyemakan Imbas. Keluarkan tanda centang dari medan "Simpan data Kegemaran dan Laman Web". Letakkan tanda semak di sebelah medan "Fail Internet Sementara", kemudian klik "Padam." Arahan ini digunakan untuk Internet Explorer 8 atau yang lebih baru yang berjalan pada komputer Windows 8.