Tiga Kebaikan Mengecilkan

Kerana proses ini sering kali melibatkan sumber daya yang berkurang dan pengurangan staf, sukar untuk melihat manfaatnya dalam pengurangan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang prosesnya - sekeras mungkin - boleh menjadi rahmat penyelamat bagi syarikat yang hampir menutup pintunya. Pengurangan saiz sebenarnya mempunyai beberapa faedah utama yang dapat mengembalikan organisasi ke arah kesihatan dan kestabilan kewangan.

Penjimatan Kewangan

Manfaat terbesar untuk pengecilan adalah faedah kewangan. Wang dijimatkan apabila ada lebih sedikit orang yang perlu membayar, lebih sedikit sumber yang memerlukan wang syarikat dan lebih sedikit dari keseluruhannya. Semakin banyak anda dapat mengurangkan kos, semakin banyak anda dapat mengarahkannya ke kawasan syarikat yang memerlukan infus tunai untuk stabil. Ini mungkin membolehkan anda menambah sumber dan / atau kakitangan setelah syarikat melakukannya dengan baik dari segi kewangan.

Kurang Pengulangan

Semua syarikat mempunyai tahap pengulangan, sama ada di antara jabatan yang berlainan atau orang di dalamnya. Walau bagaimanapun, apabila syarikat harus mengecilkan ukuran, pengulangan menjadi masalah, kerana ada lebih sedikit orang yang melakukan pekerjaan yang mereka miliki, lebih kurang senarai tugas yang tepat mengenai kedudukan orang lain. Syarikat ini menjadi lebih cekap dan menjimatkan wang untuk pekerjaan yang mungkin mencerminkan orang lain.

Pendekatan Kreatif

Bila-bila masa anda terpaksa melakukan perkara yang sama - atau lebih - dengan lebih sedikit, anda harus kreatif mengenainya. Pengurangan saiz bermaksud bahawa kakitangan dan pihak pengurusan harus mempunyai proses yang lebih cekap dan berkesan untuk memastikan bahawa matlamat dan arahan syarikat terus dipenuhi. Ini menjadikan syarikat berjalan sedikit lebih ketat, yang merupakan keuntungan dari pengurangan yang dapat membawa ke masa kewangan yang lebih sihat.

Pertimbangan Tambahan

Jangan salah, pengecilan bukan proses yang mudah, dan anda mungkin kehilangan beberapa orang baik kerana itu. Namun, jika anda dapat melalui masa yang lebih kurus dan lebih tertekan ini, syarikat anda mungkin akan menjadi lebih baik. Sentiasa berkomunikasi dengan kakitangan anda dan beri semangat, walaupun anda mesti mengurangkan kos dan sumber. Ingatlah bahawa pengurangan saiz diperlukan untuk menyelamatkan perniagaan anda, jadi lakukan apa yang diperlukan untuk mengurangkan kos sehingga anda dapat memulakan proses pembangunan semula.