Cara Menjual Susu Mentah Bertauliah

Membeli susu mentah yang diperakui di beberapa negeri memerlukan pengguna untuk pergi ke kilang susu di mana lembu diberi susu. Oleh kerana susu mentah tidak dipanaskan untuk membunuh bakteria (tidak dipasteurisasi) atau digegarkan menjadi molekul kecil (homogenisasi) untuk mengelakkan pemisahan krim dan cecair, penjualan susu mentah yang diperakui diatur ketat oleh kebanyakan negeri.

Mengenai

Susu mentah yang diperakui dapat menjadi komoditi berharga bagi pelanggan industri makanan kesihatan kerana bakteria bermanfaat dalam susu tidak dimusnahkan melalui pemprosesan. The "Boston Globe" memetik penyelidikan mengenai manfaat penggunaan susu mentah. Kajian pada tahun 2007 oleh University of Basel di Switzerland mendapati bahawa pengambilan susu mentah secara berkala mengurangkan permulaan asma dan alahan pada kanak-kanak berumur lima hingga 13 tahun. Kajian tahun 2008 oleh University of Michigan menunjukkan bahawa susu mentah tidak menghasilkan gejala pada mereka yang tidak bertoleransi laktosa. Bukti anekdot telah menjadikan susu mentah sebagai ubat untuk pelbagai penyakit lain, dari masalah usus hingga ruam kulit.

Undang-undang Negeri

Sebagai tambahan kepada keperluan susu Pentadbiran Makanan dan Dadah AS, setiap negeri mempunyai undang-undang sendiri yang mengatur penjualan susu mentah yang diperakui, dan ada yang tidak membenarkannya sama sekali. Sebelum anda memutuskan untuk menjual susu mentah, teliti peraturan di negeri anda dan ikuti dengan teliti. Sebilangan negeri, seperti California dan Maine, membenarkan penjualan susu mentah yang diperakui melalui kedai runcit, tetapi beberapa kilang susu mesti kerap menguji tahap bakteria dan E. Coli 0157. Banyak negeri, seperti Illinois dan Kansas, mewajibkan penternak tenusu menjual susu mentah itu terus dari premis ladang, tetapi beberapa undang-undang menghendaki pengguna membawa bekas mereka sendiri. Di negeri lain, seperti Tennessee, perusahaan susu mesti menjual susu itu sebagai makanan haiwan kesayangan sahaja, sementara beberapa negeri, seperti Indiana, mempunyai peraturan yang membenarkan pemilik lembu hanya mengambil susu mentah. Oleh itu,warganegara berkongsi hak milik lembu untuk memenuhi syarat undang-undang.

Lesen dan Permit

Sebagai pembekal susu mentah yang diperakui, anda mungkin perlu memohon izin dan lesen khas. Selain syarat untuk semua perniagaan di bidang kuasa anda, seperti pemfailan nama palsu dan nombor pengenalan cukai negeri, periksa dengan jabatan kesihatan awam anda untuk maklumat dan keperluan untuk menjual susu mentah. Sekiranya penjualan adalah sah, minta lesen dan izin tenusu yang diperlukan untuk kawasan seperti kebersihan dan pengeluaran. Beberapa negeri, seperti Kansas, mungkin meminta anda mendapatkan lesen untuk menjalankan kilang tenusu. Pemeriksaan berkala boleh dilakukan, jadi berhati-hatilah dalam menjaga kesihatan dan kebersihan lembu dan kemudahan anda.

Operasi

Walaupun keuntungan dari susu mentah yang diperakui lebih besar daripada susu yang diproses, kecuali jika anda mempunyai dana kewangan yang mencukupi, ada baiknya anda memulakan perniagaan secara kecil-kecilan, seperti 50 hingga 75 ekor lembu. Anda akan memerlukan padang rumput yang cukup untuk merumput, kerana susu mentah yang diberi makan rumput lebih diinginkan oleh pelanggan anda. Anda boleh membeli tanah atau menyewanya dari orang lain. Sekiranya negeri anda membenarkan anda memerah susu anda sendiri, FDA memerlukan penggunaan peralatan tertentu, seperti dispenser dan penekan penutup. Oleh kerana beberapa negeri tidak membenarkan anda mengiklankan penjualan susu mentah, kaedah dari mulut ke mulut mungkin merupakan satu-satunya kaedah pemasaran anda. Bawa produk anda ke Pasar Tani tempatan anda dan hantarkan mesej e-mel kepada rakan, saudara, kumpulan dan persatuan ahli anda.