Cara Mengimbas Dengan HP C4180

Pencetak HP Photosmart C4180 dilengkapi dengan pengimbas flatbed yang dipasang di bahagian atas peranti, yang mampu menangkap gambar pada resolusi maksimum 2400 hingga 4800 titik per inci. Fungsi ini membolehkan anda mendigitalkan foto atau teks bercetak untuk digunakan pada komputer yang bersambung. Untuk imbasan mudah, pengendalian peranti melalui panel kawalannya biasanya terbukti mencukupi. Jika anda perlu memotong, mengubah ukuran atau membersihkan imbasan, namun, menggunakan perisian yang disediakan oleh HP dapat menghasilkan hasil yang lebih baik.

Penyediaan

1

Angkat penutup plastik yang terletak di panel atas pencetak, di sebelah kanan panel kawalan.

2

Periksa kaca pengimbas dan cari ikon yang dicetak di sudut kanan bawah. Letakkan dokumen anda menghadap ke bawah di atas gelas.

3

Posisikan sudut kiri atas sisi yang dicetak di atas ikon pada kaca pengimbas. Turunkan penutup plastik.

Imbas melalui Panel Kawalan

1

Periksa panel kawalan, yang terletak di sebelah kiri panel atas pencetak. Cari baris kedua butang dari bawah. Tekan butang pertama di baris ini, juga dikenal sebagai butang Start Scan, untuk memunculkan menu imbasan di paparan LCD pencetak.

2

Cari butang anak panah, yang terletak betul-betul di bawah paparan LCD. Gunakan anak panah atas dan bawah untuk melihat senarai aplikasi yang ditunjukkan pada paparan LCD. Pilih aplikasi yang ingin anda gunakan untuk membuka gambar yang dipindai.

3

Tekan butang "OK", yang terletak di tengah-tengah butang anak panah. Tunggu pencetak menghasilkan imbasan awal, yang dipaparkan di komputer anda. Kaji imbasan dan buat perubahan yang diingini pada tetapan imbasan.

4

Klik butang "Terima" yang dipaparkan di skrin komputer anda. Tunggu pencetak menghasilkan imbasan akhir dokumen anda. Angkat penutup plastik dan ambil dokumen anda dari kaca pengimbas. Turunkan penutup plastik ke tempatnya.

Imbas melalui Perisian

1

Lancarkan HP Solution Center atau aplikasi HP Scan. Pilih pilihan "Imbas Gambar" jika anda akan memindai gambar. Pilih pilihan "Imbas Dokumen" jika anda akan memindai halaman teks.

2

Klik pada pilihan "Ubah Tetapan" atau "Tetapan Profil". Kaji tetapan yang dipaparkan dan buat perubahan yang diinginkan. Klik pada butang "Imbas" dan tunggu sehingga peranti selesai mengimbas dokumen anda.

3

Angkat penutup plastik dan ambil dokumen anda dari kaca pengimbas. Turunkan penutup plastik ke tempatnya.