Perniagaan Kecil yang Menguntungkan Dengan Kos Permulaan Yang Rendah

Memulakan perniagaan memerlukan pelaburan yang besar. Sekiranya anda mempunyai belanjawan permulaan yang rendah, anda boleh memberi tumpuan untuk melaburkan masa dan bakat anda daripada jumlah wang yang banyak. Untuk menikmati peluang kejayaan terbaik dengan pelaburan kewangan yang sedikit, pilih perniagaan yang boleh anda mulakan dengan anggaran yang paling kecil.

Perniagaan Bantuan Maya

Banyak perniagaan memerlukan sokongan pentadbiran, tetapi mereka tidak dapat mendapatkan bantuan sepenuh masa. Anda dapat memenuhi kebutuhan mereka dengan memberikan dukungan sesuai kebutuhan. Anda boleh bekerja dari rumah dan mengelakkan perbelanjaan yang tinggi, berkomunikasi dengan pelanggan melalui Internet dan melalui telefon. Untuk memulakan, anda memerlukan komputer, mesin faks, sambungan Internet pantas dan perkhidmatan telefon yang boleh dipercayai.

Perniagaan Penjagaan Anak

Sekiranya anda menyukai anak-anak, mulailah rumah jagaan harian keluarga, yang merupakan perniagaan jagaan harian yang anda tentukan di rumah anda sendiri - dan dapat menikmati keuntungan yang lumayan dengan sedikit pelaburan. Anda boleh menggunakan tempat tinggal anda untuk tempat penitipan anak, jadi anda tidak perlu menyewa atau membeli kemudahan. Tidak seperti kemudahan penjagaan harian tradisional, anda tidak memerlukan banyak peralatan untuk memulakan perniagaan ini. Anda boleh mendapatkan perabot, mainan dan buku untuk kanak-kanak untuk menghiburkan anak dengan harga yang murah. Anda juga boleh membeli barang terpakai ini. Sekiranya anda bernasib baik, anda mungkin menyimpan beberapa perkara ini sejak anak-anak anda masih kecil atau meyakinkan rakan untuk menyumbangkannya kepada perniagaan baru anda. Sebilangan besar bidang kuasa memerlukan rumah jagaan keluarga untuk mendapatkan pelesenan, walaupun keperluan khusus berbeza-beza. Di Houston, sebagai contoh,anda perlu menghubungi Jabatan Perkhidmatan Keluarga dan Pelindung untuk perincian pelesenan. Peraturannya berbeza-beza bergantung pada jumlah anak yang akan anda terima, menjalani pemeriksaan latar belakang, menghadiri kelas orientasi dan memenuhi syarat lain sebagai bagian dari prosesnya.

Reka Bentuk Web

Anda dapat mengekalkan kos permulaan yang rendah ketika memulakan perniagaan reka bentuk web. Dalam kes sedemikian, bakat anda dapat membuktikan sumber yang paling berharga anda, dan itu percuma. Sekiranya anda baru menggunakan reka bentuk web, anda memerlukan latihan, seperti melalui kolej komuniti atau kelas dalam talian. Anda boleh menggunakan buku dan tutorial dalam talian untuk belajar sendiri. Selain latihan, kos permulaan utama anda kemungkinan besar termasuk perisian pelesenan, iklan dan reka bentuk web.

Perkhidmatan Errand

Beberapa perniagaan paling murah untuk dimulakan adalah perniagaan yang anda tidak memerlukan inventori. Perkhidmatan tugas adalah perniagaan seperti itu. Anda menjalankan tugas untuk orang lain, mengambil cucian kering, belanja runcit dan gif, membayar bil dan mengendalikan tugas yang serupa. Sebilangan besar wang yang anda hasilkan digunakan untuk membayar diri anda sendiri. Anda boleh melabur semula selebihnya untuk mencari pelanggan baru. Perbelanjaan anda kebanyakannya terdiri daripada pengiklanan dan pengangkutan.

Perniagaan Perundingan

Letakkan bakat, kemahiran dan pengalaman anda untuk bekerja dengan perniagaan perundingan dengan membantu orang lain berjaya dalam tujuan kerjaya, perniagaan atau pendidikan. Anda boleh memulakan perniagaan ini dengan banyak perkara yang sudah anda miliki, seperti perkhidmatan telefon, faks dan Internet. Perbelanjaan permulaan anda yang paling besar kemungkinan besar termasuk iklan dan apa-apa perlesenan yang diperlukan oleh bidang kuasa anda. Sebilangan besar tempat memerlukan pelesenan perniagaan am untuk jenis perniagaan ini, dan beberapa tempat mungkin memerlukan lesen profesional jika anda ingin mengamalkan undang-undang atau perubatan atau menyampaikan nasihat kewangan sebagai perunding. Anda boleh mengetahui apa yang anda perlukan dengan menghubungi agensi pelesenan di bidang kuasa anda. Di Houston, misalnya, anda boleh menghubungi Pusat Perniagaan One Stop untuk mendapatkan maklumat mengenai perniagaan am dan perlesenan profesional.