Cara Root HTC Glacier

HTC Glacier adalah telefon pintar kaya ciri yang menampilkan pemproses Qigcommm MSM8255 1 gigahertz dan memori dalaman 4GB. Glacier berjalan pada sistem operasi mudah alih Android 2.2, OS yang sangat disesuaikan. Namun, HTC tidak memberikan akses penuh kepada penggunanya ke sistem operasi. Mereka tidak dapat melakukan overclock pemproses atau memasang aplikasi tertentu yang memerlukan akses penuh ke OS. Sekiranya anda ingin mempunyai akses penuh ke sistem operasi telefon anda, anda mesti membasmi HTC Glacier.

1

Hidupkan komputer anda dan mulakan penyemak imbas Web kegemaran anda. Navigasi ke laman web FileSonic untuk mula memuat turun aplikasi Visionary. Klik pada butang "Muat turun Lambat" untuk memuat turun fail secara percuma dan tunggu selama 30 saat untuk melihat skrin captcha. Masukkan dua perkataan yang anda lihat di kotak captcha dan klik pautan "Mula Muat turun Sekarang". Simpan fail di mana sahaja pada pemacu cakera keras anda.

2

Sambungkan HTC Glacier ke komputer anda menggunakan kabel USB yang disertakan dengan telefon. Pilih untuk menyambungkan telefon sebagai peranti simpanan. Windows akan melihat telefon sebagai alat penyimpanan luaran dan memaparkannya di bawah partisi anda di penyemak imbas failnya.

3

Gunakan penyemak imbas fail untuk menyalin fail "com.modaco.visionaryplus.r14.apk" yang baru anda muat turun ke kad SD telefon atau memori dalaman.

4

Putuskan sambungan telefon dari komputer. Oh, telefon, arahkan ke tempat anda menyimpan fail dan ketik untuk memulakan pemasangan. Ketuk "Temproot on Boot" untuk sementara mematikan telefon. Nyalakan semula telefon dan uji apakah semuanya berfungsi seperti sebelumnya. Sekiranya semuanya teratur, anda boleh mematikan telefon secara kekal.

5

Gunakan penyemak imbas fail telefon untuk menavigasi ke fail "com.modaco.visionaryplus.r14.apk" dan ketuk di atasnya. Pilih pilihan "Percubaan Permroot Sekarang" untuk memulakan proses rooting kekal. But semula telefon.