Cara Menukar Saiz Teks di iTunes

Walaupun perniagaan anda tidak memerlukan muzik untuk beroperasi, anda mungkin masih menganggap iTunes berguna untuk menguruskan podcast, video dan fail audio yang lain. ITunes mengatur semua fail media anda, membuat perpustakaan dan memaparkan fail anda dalam senarai jadual. Sekiranya anda mendapati bahawa teks di iTunes terlalu besar atau terlalu kecil, anda boleh menukar saiz fonnya sesuai dengan pilihan anda.

Teks iTunes

Bergantung pada ukuran dan resolusi monitor anda, anda mungkin sukar membaca teks di salah satu panel iTunes. Panel Menu di sebelah kiri antara muka pengguna mengandungi item teks yang membolehkan anda memilih perpustakaan, mengurus senarai main dan mengakses kedai iTunes. Panel Senarai Media memaparkan senarai fail fail media. Sekiranya anda hanya bekerja dengan satu atau dua perpustakaan media, mungkin tidak menjadi masalah jika teks di panel Menu terlalu kecil. Sebaliknya, anda mungkin mahu menjadikan teks di panel Daftar Media lebih besar; anda mungkin akan melihatnya lebih kerap semasa mencari fail media.

Keutamaan Saiz Teks

Apabila anda melancarkan iTunes dan klik "Preferences", tetingkap akan terbuka dan memaparkan pilihan iTunes anda. Sekiranya anda ingin mengubah ukuran teks di iTunes, anda dapat mengklik tab "Umum" tetingkap. Tab itu mengandungi menu drop-down "Text Source" dan menu drop-down "List Text". Apabila anda mengklik salah satu menu lungsur ini, mereka membuka dan memaparkan dua pilihan: "Besar" dan "Kecil". Anda tidak akan melihat ukuran fon berangka yang sering dilihat di banyak aplikasi pemprosesan kata.

Melaraskan Saiz Teks

Nilai-nilai dalam menu drop-down "Source Text" mengawal ukuran teks di panel Menu. Klik menu lungsur itu dan pilih "Besar" atau "Kecil" untuk menyesuaikan ukuran fon panel itu. Anda juga mempunyai pilihan untuk memilih nilai dalam menu drop-down "List Text". Memilih "Besar" atau "Kecil" dari menu lungsur itu mengubah panel Senarai Media ukuran teks. Anda boleh mengubah nilai dalam satu atau kedua menu lungsur bergantung pada keperluan anda untuk menyesuaikan ukuran teks di bar menu.

Pertimbangan

Perubahan saiz teks tidak dramatik setelah anda memilih nilai ukuran teks baru; anda hanya mempunyai dua pilihan ukuran untuk dipilih. Namun, dengan menjadikan teks sedikit lebih besar, anda mungkin berfungsi dengan lebih cekap ketika mengurus dan memainkan fail media. Anda sentiasa dapat mengembalikan teks ke ukuran aslinya dengan membuka tetingkap yang menampilkan pilihan anda dan memilih nilai lain dari salah satu menu lungsur. Menu drop-down "Grid View" juga muncul di bawah menu drop-down "Text Source" dan "Text Text". Sekiranya anda ingin menjadikan grid iTunes lebih gelap atau lebih terang, klik drop-down itu dan pilih "Dark" atau "Light."