Cara Mengedit Tumblr Bio

Seperti mana-mana perkhidmatan blog, Tumblr membolehkan pengguna menambahkan bios profesional ke blog mereka. Biografi, yang menampilkan perincian khusus pengguna dan syarikat, boleh muncul di bar sisi halaman utama atau di halaman bebas. Dari masa ke masa, pemilik perniagaan dan pekerjanya memikul tanggungjawab dan gelaran pekerjaan baru, dan sebuah syarikat berkembang dan berkembang dengan pelbagai cara. Anda boleh mengemas kini bio blog Tumblr anda untuk mencerminkan perubahan ini dengan kembali ke editor tema di mana anda mula-mula menambahkan maklumat bio.

1

Klik "Sesuaikan" di bahagian atas blog Tumblr anda untuk mengakses skrin penyuntingan tema.

2

Akses kawasan di mana anda menambahkan biografi anda dan lakukan pengeditan anda. Sekiranya anda memasukkan bio anda di kotak Huraian, sorot teks yang perlu anda ubah dan buat perubahan anda. Sekiranya anda mengabdikan seluruh halaman blog anda ke bio anda, klik butang "Edit" pada bar halaman tersebut untuk membuka tetingkap Edit Halaman, dan kemudian buat perubahan anda.

3

Simpan biografi anda yang dikemas kini. Sekiranya anda menggunakan kotak Penerangan, klik butang "Simpan" hijau. Sekiranya anda menggunakan halaman bio, klik butang "Simpan Halaman" hijau di tetingkap Edit Halaman.

4

Klik butang "Tutup" berwarna kelabu untuk kembali ke laman utama blog anda.