Syarat untuk Membuka Tempat Pizza

Sebilangan besar tempat pizza, menyediakan suasana santai dan menawarkan salah satu makanan kegemaran Amerika. Sama ada gaya lama, gaya kuali atau gourmet, tempat pizza pasti dapat menarik pelanggan apabila menawarkan pizza berkualiti dengan harga yang berpatutan. Walaupun tempat pizza bukanlah perniagaan paling mudah untuk dimulakan, syarat untuk membuka tempat pizza cukup mudah dan senang dicapai.

Struktur Undang-undang

Tempat pizza memerlukan struktur perniagaan yang sah, bersama dengan kebenaran untuk menjalankan perniagaan di negeri ini. Tempat pizza boleh mempunyai struktur undang-undang yang tersedia, seperti hak milik tunggal atau syarikat. Setelah struktur undang-undang dibuat, daftarkan nama perniagaan anda dan operasinya dengan negeri.

EIN dan DUNS

Untuk membuat akaun dan membayar cukai, tempat pizza memerlukan nombor pengenalan majikan, atau EIN, dan nombor DUNS. EIN, yang dikeluarkan oleh Internal Revenue Service, diperoleh dengan melengkapkan IRS Form SS-4 atau dengan melengkapkan aplikasi EIN dalam talian di laman web IRS. Nombor DUNS digunakan untuk menetapkan sejarah kredit untuk penubuhan pizza. Nombor DUNS dikeluarkan oleh Dun & Bradstreet dan dikenali oleh entiti perniagaan di seluruh dunia.

Lokasi dan Peralatan

Tempat pizza memerlukan pizza segar dan banyak ruang untuk pelanggannya yang menanti, sama ada tempat makan atau tidak. Tempat pizza memerlukan lokasi yang luas dengan ruang yang cukup untuk memenuhi peralatan pembakar roti dan oven, penyejuk dan peti sejuk, kawasan persiapan dan pembersihan, ruang kaunter, kawasan perkhidmatan pelanggan dan tempat duduk. Sekiranya tempat pizza hanya dibawa pulang, ruang lebih sedikit diperlukan. Namun, lokasinya tidak boleh terlalu kecil, kerana mesti memenuhi peraturan tempatan untuk mendapatkan dan mempertahankan status perlesenannya.

Lesen

Tempat pizza memerlukan lesen yang sesuai untuk beroperasi secara sah di lokasinya. Dalam kebanyakan kes, tempat pizza memerlukan lesen operasi perniagaan atau lesen layan diri, bersama dengan perakuan makanan dan keselamatan. Namun, syarat pelesenan berbeza-beza mengikut bandar, jadi penting untuk berbicara dengan perwakilan bandar tempatan anda untuk mengetahui secara spesifik.

Telefon dan Akaun Pemeriksaan

Setiap tempat pizza memerlukan kaedah untuk menerima pesanannya dan kaedah untuk memproses pembayarannya. Gunakan nombor EIN dan DUNS untuk membuat talian telefon dan akaun pemeriksaan untuk tempat pizza. Pastikan sijil pendaftaran perniagaan anda tersedia, kerana anda mungkin diminta untuk membuktikan bahawa tempat pizza anda didaftarkan untuk membuka akaun.

Penjual dan Pembekal

Untuk memenuhi permintaan pelanggan dan memastikan makanan berkualiti, tempat pizza memerlukan kontrak yang telah ditetapkan dengan vendor dan pembekal yang berkualiti. Pertimbangkan harga serta pilihan kualiti dan penghantaran ketika membuat keputusan, kerana bidang ini, secara kolektif, akan mempengaruhi kualiti dan ketersediaan pizza.

Rancangan perniagaan

Maklumat spesifik dan terperinci mengenai operasi tempat pizza menentukan kejayaannya. Sebelum anda mulai mengambil langkah membuka toko pizza, buat rancangan perniagaan. Rancangan perniagaan akan membantu mengenal pasti keperluan operasi, strategi pemasaran dan kos permulaan di tempat pizza yang diperlukan untuk menjadikan tempat pizza berjaya.