Cara Memindahkan Kabinet Pemfailan AOL ke Web

Kabinet Pemfailan Peribadi AOL mengandungi sandaran mesej, Kegemaran dan Tandatangan AOL. Dibuat oleh versi 9.6 dan ke bawah, fail PFC disimpan ke cakera keras, menjadikan semua e-mel perniagaan anda dapat diakses di luar talian. Selepas peningkatan atau pemasangan semula, anda mungkin mahu memindahkan PFC kembali ke Internet atau ke versi AOL yang lebih baru. Mengimport fail membolehkan anda melihat kandungan dari komputer mana pun dengan akses Internet.

Import Desktop AOL

1

Klik dua kali ikon "AOL Desktop" yang terdapat di desktop.

2

Klik "Mail" dan log masuk dengan kelayakan AOL anda, jika diminta.

3

Klik "Tetapan", klik "Import AOL Filing Cabinet" dan kemudian klik "Teruskan."

4

Klik "OK" untuk membiarkan program mencari fail PFC dan mengimportnya secara automatik. E-mel akan dipaparkan di peti mel anda semasa anda log masuk.

Pemulihan Manual

1

Klik "Komputer" dan klik dua kali pada cakera keras.

2

Buka folder "ProgramData," "AOL," "C_AOL X". "X" mewakili nombor versi; pastikan anda membuka folder dengan nombor versi terendah. Anda mungkin juga melihat huruf tambahan di sebelah nombor versi untuk membantu anda mencari pemasangan sebelumnya. Contohnya, jika anda melihat folder berlabel "C_AOL 9.5a" dan "C_AOL 9.5b," pilih "C_AOL 9.5a."

3

Klik dua kali untuk membuka folder "Atur" dan klik kanan nama pengguna yang sesuai dengan kabinet pemfailan yang ingin anda pulihkan.

4

Klik "Salin" dan kemudian "Kembali" untuk kembali ke folder AOL utama.

5

Buka folder AOL terbaru, misalnya "C_AOL 9.5b" dan klik dua kali untuk membuka folder "Susun".

6

Klik kanan dalam folder dan klik "Tampal." Sebagai alternatif, klik menu "Atur" di bahagian atas dan kemudian klik "Tampal."