Bolehkah Pemilik Tunggal Menghapus Pejabat Rumah?

Sekiranya anda pemilik tunggal, IRS membolehkan anda memotong beberapa perbelanjaan perniagaan yang berkaitan dengan pejabat rumah anda, selagi pejabat anda memenuhi syarat tertentu. Mematuhi peraturan dan mengisi kertas kerja yang betul adalah kunci. Anda mesti menggunakan Borang IRS 8829, Perbelanjaan untuk Perniagaan di Rumah Anda, untuk menuntut pemotongan.

Rumah pejabat

Apabila anda menggunakan pejabat rumah untuk perniagaan anda, tidak masalah bagi IRS sama ada anda menyewa atau memiliki. Walau bagaimanapun, pejabat rumah anda mesti memenuhi syarat IRS "penggunaan biasa dan eksklusif." Anda mesti menggunakan pejabat secara berkala dalam urusan biasa, dan anda tidak boleh menggunakan ruang tersebut untuk tujuan lain. Contohnya, bilik tambahan atau kawasan yang dapat dikenal pasti - seperti sudut bilik tidur anda - yang telah anda tetapkan kerana pejabat anda biasanya layak sekiranya anda menggunakan bahagian rumah ini hanya untuk perniagaan. Sekiranya "pejabat" juga berfungsi sebagai ruang tamu, atau jika anda menyiapkan "meja" di meja dapur anda, ini tidak akan dianggap sebagai penggunaan "eksklusif".

Tempat Perniagaan Utama

Syarat IRS kedua untuk pemotongan pejabat rumah adalah pejabat anda mesti menjadi "tempat perniagaan utama." Pejabat rumah anda mesti digunakan untuk menjalankan perniagaan anda atau digunakan untuk kegiatan perkeranian, seperti penyimpanan rekod, membuat pesanan pembelian dan sesuai dengan pelanggan. Anda boleh memenuhi syarat ini walaupun sekiranya anda mempunyai pejabat lain di suatu tempat, menurut IRS, selagi anda "juga menggunakan rumah anda dengan banyak dan kerap untuk menjalankan perniagaan."

Mengira Ruang Pejabat

Potongan pejabat rumah anda berdasarkan peratusan rumah anda yang sebenarnya digunakan untuk perniagaan anda. Cara yang paling biasa untuk melakukannya adalah dengan mengira rakaman persegi pejabat anda dan kemudian membaginya dengan jumlah rakaman persegi rumah anda. Contohnya, jika pejabat anda berukuran 150 kaki persegi dan rumah anda berkeluasan 2400 kaki persegi, anda mungkin menolak 6.25 peratus daripada perbelanjaan yang berkaitan. Kaedah pengiraan lain yang boleh diterima - jika semua bilik di rumah anda berukuran sama - adalah dengan membahagikan jumlah bilik yang digunakan untuk pejabat rumah anda dengan jumlah bilik di rumah anda.

Perbelanjaan Perniagaan

Perbelanjaan perniagaan untuk pejabat rumah anda sama ada secara langsung atau tidak langsung. Perbelanjaan langsung boleh dikurangkan sepenuhnya, sehingga had ditetapkan, dan itu termasuk perbelanjaan yang anda buat untuk pejabat itu sendiri - sebagai contoh, jika anda membayar $ 200 untuk mengecat pejabat, anda mungkin memotong $ 200. Perbelanjaan tidak langsung adalah perbelanjaan yang anda tanggung untuk menjaga dan mengurus seluruh rumah, seperti sewa atau gadai janji, perkhidmatan telefon, dan utiliti. Anda menggunakan peratusan ruang pejabat rumah untuk mengira potongan berdasarkan perbelanjaan tidak langsung. Contohnya, jika pejabat rumah anda mengambil 6,25 peratus rumah anda, dan pembayaran gadai janji anda adalah $ 2,500 sebulan, $ 156,25 dapat ditolak.