Bagaimana Sekiranya LLC Tidak Mempunyai EIN?

Nombor Pengenalan Majikan anda diperlukan untuk perniagaan anda seperti nombor Jaminan Sosial untuk anda. Mempunyai EIN untuk perniagaan anda menandakan bahawa perniagaan anda adalah sah untuk pemiutang, perniagaan lain, kerajaan dan anda sendiri. Semasa anda berniaga, anda mungkin menggunakan nombor EIN anda di tempat-tempat di mana kebanyakan orang bimbang menggunakan nombor Jaminan Sosial.

Apa itu EIN?

Semua perniagaan membayar cukai persekutuan kecuali yang berada di bawah ambang pendapatan IRS, yang pada masa penerbitan adalah $ 400. IRS menggunakan nombor EIN untuk mengenal pasti perniagaan anda. Sebelum anda mendaftarkan perniagaan anda ke negeri anda, kebanyakan negeri memerlukan anda mempunyai nombor EIN.

Siapa yang Tidak Mempunyai EIN?

LLC adalah klasifikasi perniagaan yang diiktiraf oleh negeri, tetapi tidak diiktiraf oleh kerajaan pusat untuk tujuan cukai persekutuan. Syarikat LLC mesti memfailkan cukai persekutuan sebagai perkongsian, perbadanan atau entiti yang diabaikan. Sekiranya syarikat anda adalah LLC tunggal, anda boleh memfailkan cukai persekutuan dengan IRS sebagai entiti yang diabaikan. IRS memperlakukan entiti yang tidak diendahkan dengan cara yang sama seperti yang dimiliki oleh pemilik tunggal. Sekiranya anda memfailkan cukai untuk syarikat anda sebagai entiti yang diabaikan, anda boleh menggunakan nombor Jaminan Sosial anda dan bukan EIN untuk mengenal pasti syarikat anda ke IRS.

Kegunaan EIN

Terutama, syarikat anda akan menggunakan EIN sebagai nombor pengenalan dengan IRS. Apabila anda memohon kredit untuk syarikat anda, pemiutang akan meminta nombor Jaminan Sosial pegawai utama syarikat dan nombor EIN syarikat anda. Di kebanyakan negeri, anda juga akan menggunakan nombor EIN anda sebagai nombor pengenalan cukai negeri anda. Sekiranya perniagaan anda memerlukan pengecualian cukai kerana anda membeli barang borong tanpa cukai, syarikat dari mana anda membeli barang akan meminta salinan dokumen pengecualian anda, yang akan mempunyai nombor EIN anda di atasnya.

Dapatkan EIN

Memohon EIN adalah percuma dan pantas. Lamar di laman web IRS (IRS.gov) dan dapatkan segera EIN anda. Melalui telefon, anda boleh membuat permohonan antara 7 pagi dan 7 malam EST, Isnin hingga Jumaat. Pekerja yang anda hubungi akan memberikan nombor EIN anda. Sekiranya anda ingin memfaks atau menghantar permintaan EIN anda, muat turun Borang SS-4, Nombor Pengenalan Permohonan Majikan dari laman web IRS dan lengkapkannya. Faks borang yang telah dilengkapkan ke 859-669-5760 Sekiranya anda mempunyai kediaman, perniagaan atau agensi di benua Amerika Syarikat; jika tidak, faks borang yang telah dilengkapkan ke 267-941-1040. Anda akan menerima jawapan dari IRS melalui faks dalam masa empat hari. Sekiranya anda memilih untuk menghantar Borang SS-4 anda, hantarkan ke alamat cukai IRS negeri anda. Anda boleh mendapatkan alamat di laman web IRS. Anda akan mendapat respons dari IRS dalam masa empat minggu.