Cara Memulakan Firma CM

Firma pengurusan pembinaan memainkan peranan penting dalam industri pembinaan dengan menyediakan perkhidmatan pengawasan untuk projek bangunan berskala besar. Firma-firma ini bertanggungjawab untuk mengawasi semua fasa projek pembinaan dari awal hingga selesai. Ini merangkumi pengambilan dan pengambilan subkontraktor, mengumpulkan sumber dan mewakilkan kerja. Memulakan firma CM memerlukan modal permulaan dan pengalaman yang signifikan dalam pembinaan atau seni bina.

Rancangan perniagaan

Sebelum memulakan sebarang jenis perniagaan, termasuk firma pengurusan pembinaan, selidiki pasaran untuk perniagaan tersebut di kawasan tempatan anda untuk menentukan apakah ada peluang. Rancangan perniagaan secara amnya memeriksa demografi wilayah dan firma pengurusan pembinaan lain di kawasan anda. Mereka juga menentukan siapa sasaran pasaran anda, bagaimana anda akan mencapai pasar ini dan bagaimana anda akan mengumpulkan modal yang diperlukan untuk memulai. Majalah usahawan menunjukkan bahawa kos permulaan perniagaan perniagaan pembinaan berkisar antara $ 2,000 hingga $ 10,000, mulai 2011.

Kertas kerja

Anda mungkin perlu menyelesaikan sejumlah besar kertas kerja ketika anda memulakan syarikat pengurusan pembinaan anda. Firma pengurusan pembinaan perlu dilesenkan dalam komuniti tempatan mereka dan kadang-kadang oleh negeri di mana mereka menawarkan perkhidmatan. Syarikat pengurusan pembinaan juga perlu mempunyai insurans liabiliti dalam kebanyakan kes. Jumlah insurans yang diperlukan biasanya berbeza mengikut negeri atau masyarakat setempat.

Kontraktor

Tugas penting lain yang perlu anda selesaikan semasa menubuhkan perniagaan anda ialah menjalin hubungan dengan kontraktor tempatan yang bersedia bekerja dengan atau di bawah pengurusan firma anda untuk projek. Sebilangan kontraktor mungkin bersedia melakukannya kerana ia membawa perniagaan yang penting, sementara yang lain mungkin melihat anda sebagai persaingan. Semakin banyak subkontraktor yang anda boleh gunakan di bawah pengurusan syarikat anda, semakin baik. Menjalin hubungan dengan kontraktor khusus, seperti juruelektrik dan tukang paip, juga perlu.

Pemasaran

Sebaik sahaja anda mempunyai semua hubungan dan dokumen yang terjalin, anda boleh mula memasarkan perkhidmatan anda di kawasan anda. Sebaik-baiknya, anda harus mempunyai ijazah atau beberapa tahun pengalaman pengurusan pembinaan di bawah tali pinggang anda. Ini membantu dengan persepsi orang ramai mengenai kemampuan anda sebagai pengurus pembinaan sejak awal. Seseorang yang benar-benar baru dalam industri ini mungkin sukar untuk dimajukan, terutama dalam komuniti yang mempunyai persaingan yang ketara. Pasarkan perniagaan anda dengan cara tradisional menggunakan media cetak, laman web dan bentuk iklan Internet yang lain. Juga, lakukan semua yang anda mampu untuk membina reputasi dan nama anda dalam komuniti secepat mungkin. Ikuti seberapa banyak projek kecil yang anda perlukan untuk mendapatkan peluang pendedahan dan iklan tambahan.Rangkaian dengan profesional lain dalam bidang ini penting sejak awal kerana anda memerlukan iklan dan rujukan dari mulut ke mulut untuk perniagaan tambahan.