Cara Mencari Butiran Rakan di Facebook

Profil Facebook rakan anda mungkin menyimpan lebih banyak maklumat mengenainya daripada sekadar kemas kini status dan mesej yang dihantar oleh rakan ke dinding mereka. Anda mungkin mendapat sejarah pekerjaan atau pendidikan mereka, tempat tinggal mereka, keterangan bertulis mengenai mereka, maklumat hubungan dan banyak lagi. Maklumat terperinci yang dikongsi banyak bergantung pada keputusan rakan anda untuk menghantar dan kemudian berkongsi dengan rakan Facebook mereka, kerana kebanyakan maklumat ini adalah pilihan atau mungkin disembunyikan.

1

Pergi ke Facebook dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan anda, kemudian klik "Log In." Klik nama anda di bahagian kanan atas skrin, di bawah perkataan "facebook."

2

Klik "Rakan" untuk menarik senarai semua rakan Facebook anda. Klik nama rakan, atau masukkan ke dalam bar carian untuk mencari orang tertentu dengan mudah.

3

Cari "Tentang" di bawah gambar profil rakan anda dan maklumat asas seperti pendidikan dan lokasi. Halaman ini mengandungi maklumat rakan anda.