Aplikasi Android Saya Terkunci

Sekiranya aplikasi Android anda terkunci pada peranti yang dibuat untuk Android, seperti telefon pintar atau tablet Android anda, anda mempunyai beberapa pilihan. Sekiranya aplikasi atau aplikasi yang salah berfungsi, itu melibatkan proses tertentu untuk menyelesaikan masalah; jika aplikasi rawak berkelakuan buruk, yang berpotensi melibatkan proses lain untuk diperbaiki.

Apl Sama Tidak Berkelakuan

Sekiranya aplikasi yang sama tidak berfungsi sepanjang masa, cuba matikan dan buka semula. Sekiranya tidak berjaya, tetapkan semula peranti. Sekiranya aplikasi masih bermasalah, paksa menghentikannya dalam Tetapan dan hapus data aplikasi jika anda boleh. Sekiranya pemasangan semula aplikasi tidak memperbaikinya dan anda tahu aplikasi itu bagus, mungkin ada yang tidak kena dengan sistem operasi peranti anda dan anda mungkin perlu mencuba semula kilang.

Berlaku Berkelakuan Tidak Berfungsi

Sekiranya anda tidak dapat meramalkan aplikasi mana yang akan memberikan masalah kepada anda, anda harus menetapkan semula peranti ini terlebih dahulu, mengeluarkan baterinya selama satu minit jika mungkin dan membiarkan telefon mati selama itu jika tidak. Sekiranya tetapan semula tidak menyelesaikan masalah, satu-satunya pilihan anda ialah tetapan semula kilang dari peranti.