Cara Menyegerakkan Pelbagai Folder di Dropbox

Dropbox tidak mempunyai fungsi bawaan yang diperlukan untuk menyegerakkan folder yang terdapat di luar direktori Dropbox di komputer anda. Walau bagaimanapun, anda boleh memindahkan folder yang anda mahu selaraskan ke dalam direktori Dropbox dan kemudian membuat titik persimpangan melalui konsol Prompt Perintah supaya anda atau program lain yang berkaitan dengan perniagaan masih dapat mengakses folder dari lokasi asalnya. Segala perubahan yang dibuat ke titik persimpangan diperbarui ke folder sasarannya yang berada di dalam direktori Dropbox, yang kemudian diselaraskan dengan awan.

1

Lihat ke lokasi folder menggunakan File Explorer.

2

Klik kanan dan seret folder ke tab sisi "Dropbox" dan kemudian pilih "Pindah Di Sini" pada menu konteks untuk memindahkan folder ke direktori Dropbox.

3

Tekan "Windows-X" dan kemudian pilih "Command Prompt" pada menu Power User.

4

Masukkan perintah mklink / J, di mana singkatan dari lokasi asal folder yang dipindahkan, dan singkatan dari lokasi folder dalam direktori Dropbox di komputer Anda.

Contohnya, untuk membuat titik persimpangan untuk folder yang asalnya berada dalam folder Muat turun di komputer anda, ketik

mklink / J "C: \ Users \ Username \ Downloads \ Folder_Name" "C: \ Users \ Username \ Dropbox \ Folder Name"

menggantikan "Username" dengan nama pengguna Windows 8 anda dan "Folder_Name" dengan nama folder.

5

Tekan "Enter" untuk membuat titik persimpangan. Ulangi proses untuk folder lain yang anda mahu segerakkan dengan Dropbox.