Cara Menghubungkan BlackBerry ke MS Outlook

Telefon pintar BlackBerry membolehkan anda terus berhubung dengan perniagaan anda walaupun anda dalam perjalanan. Anda mempunyai akses ke e-mel, kenalan dan kalender anda, tetapi untuk memastikan kenalan dan kalender anda tetap terkini, anda perlu menyegerakkannya dengan komputer anda. BlackBerry dilengkapi dengan perisian pengurus desktop yang membolehkan anda memilih item mana di Microsoft Outlook untuk diselaraskan dan menyimpan semua maklumat dalam BlackBerry anda terkini.

1

Masukkan cakera pemasangan BlackBerry ke pemacu cakera komputer anda dan biarkan Windows melancarkannya. Anda juga dapat mengakses fail melalui Internet (pautan di Sumber).

2

Klik pilihan "Perisian Desktop BlackBerry" semasa wizard persediaan dibuka. Pilih Bahasa Inggeris dari senarai juntai bawah dan klik "OK." Klik "Seterusnya." Klik negara tempat anda tinggal di peta dan klik "Seterusnya." Pilih pilihan "Saya menerima syarat dalam perjanjian lesen" dan klik "Seterusnya."

3

Masukkan nama pengguna untuk BlackBerry anda dan pilih sama ada anda mahu memasang BlackBerry Desktop Software untuk semua pengguna di komputer anda atau hanya profil pengguna anda. Klik "Next" dan klik "Next" sekali lagi.

4

Klik "Khas" untuk memaksa BlackBerry anda mencari sijil keselamatan dalam talian dan bukannya menyegerakkannya antara komputer dan BlackBerry anda dan klik "Seterusnya." Anda boleh mengklik "Custom" sebagai gantinya jika anda ingin menyegerakkan sijil antara komputer dan BlackBerry dan menjimatkan penggunaan dan masa data. Pilihan Khas lebih selamat.

5

Pasang hujung kabel USB yang lebih kecil ke dalam BlackBerry anda dan apabila diminta, pasangkan hujung kabel yang lain ke port USB terbuka di komputer anda. Benarkan Perisian Desktop BlackBerry dilancarkan. Sekiranya tidak dilancarkan sendiri, klik menu "Mula" dan arahkan kursor ke "Program" dan kemudian "BlackBerry." Klik "Pengurus Desktop."

6

Klik "Segerakkan." Klik "Konfigurasi" di panel kiri dan kemudian klik "Penyegerakan." Tandai kotak di sebelah item yang ingin anda hubungkan antara Outlook dan BlackBerry anda. Pilihan anda ialah kalendar, memo pad, buku alamat dan tugas anda. Klik "Persediaan." Sorot Outlook dari senarai aplikasi desktop dan klik "Next." Pilih jenis penyegerakan yang anda mahukan antara komputer anda dan BlackBerry: dua arah, sehala dari komputer ke BlackBerry atau sehala dari BlackBerry ke komputer. Klik "Seterusnya" dan klik "Selesai."