Cara Memadam Semua Maklumat pada iPod Touch

Terdapat dua sebab utama untuk menetapkan semula iPod Touch anda sepenuhnya: Untuk membersihkan data anda sebelum menjual iPod atau untuk menyelesaikan masalah perisian yang serius. Melakukan tetapan semula sepenuhnya akan menghapus semua maklumat peribadi anda pada peranti, termasuk fail, aplikasi dan tetapan, hanya meninggalkan perisian iOS. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan iPod setelah menetapkannya semula, segerakkannya terlebih dahulu untuk memastikan anda mempunyai salinan data peribadi anda yang selamat. Proses penghapusan data berlaku di aplikasi "Tetapan" iPod Touch.

1

Pasang iPod Touch anda ke kabel penyegerakannya dan biarkan beberapa minit untuk menyegerakkan dengan komputer anda. Periksa tahap pengecasan bateri peranti semasa menjalankan operasi penyegerakan. Sekiranya bateri rendah, biarkan masa pengisian selama 15 hingga 30 minit sebelum memadamkan maklumat anda.

2

Ketik "Tetapan | Umum | Tetapkan semula | Tetapkan Semula Semua Kandungan dan Tetapan."

3

Ketuk butang "Padam iPod" untuk mengesahkan bahawa anda ingin meneruskan proses penetapan semula, atau butang "Batal" jika anda memutuskan untuk tidak meneruskannya. Setelah anda mengetuk "Padam iPod", iPod akan memaparkan logo Apple dan bar kemajuan yang menunjukkan bahawa peranti sedang menghapus data anda. Setelah selesai, iPod Touch dimulakan semula dan memaparkan skrin persediaan. Sekiranya anda merancang untuk menjualnya atau memuat semula data peribadi anda, anda tidak perlu melakukan persediaan ini.