Senarai Aplikasi Gedung Windows Percuma

Pelbagai perisian percuma yang direka untuk Microsoft Windows 8 boleh dimuat turun melalui Kedai Windows Microsoft. Walaupun Windows Store menyediakan senarai lengkap aplikasi yang tersedia untuk dimuat turun, anda mungkin ingin mempertimbangkan produk ruji yang anda mahukan. Tingkatkan produktiviti dan kemampuan rangkaian anda menggunakan pelbagai aplikasi berguna yang tersedia di Windows Store dan pasang aplikasi Softonic untuk Windows untuk membantu menemui aplikasi percuma yang tersedia di Windows Store.

Kedai Windows

Pertama kali diperkenalkan di Windows 8, Kedai Windows sudah terpasang di semua komputer Windows baru dan merupakan pasaran rasmi Microsoft untuk aplikasi desktop dan Windows 8. Untuk membuka Kedai Windows, tekan kekunci "Windows" dan kemudian klik jubin aplikasi "Simpan" atau ketik "kedai" dan kemudian klik entri "Simpan" dari hasil carian. Cari kategori yang ingin anda lihat dan kemudian klik jubin "Percuma Teratas". Senarai 100 aplikasi percuma teratas untuk kategori yang anda pilih akan dipaparkan.

Alat Produktiviti

Urus janji temu, e-mel dan kenalan anda yang akan datang menggunakan aplikasi Kalendar, Mel dan Orang yang dipasang pada mesin Windows baru. Aplikasi OneNote, yang tersedia untuk dimuat turun secara percuma di Windows Store, membantu anda melacak semua nota penting anda. Anda juga boleh memasang Carian Google, yang merangkumi fungsi carian suara, serta aplikasi Wikipedia dan Dictionary.com untuk membantu anda menyelidik topik. Microsoft juga menyertakan SkyDrive dengan mesin Windows baru yang memberi anda penyelesaian penyimpanan awan percuma.

Rangkaian sosial

Aplikasi Facebook rasmi menyokong peranti Windows 8.1 yang memberi anda akses ke akaun Facebook anda dalam antara muka imersif baru, termasuk suapan berita, Garis Masa, acara dan sembang anda. Aplikasi Twitter rasmi boleh dipasang pada peranti Windows 8 dan 8.1 dan membolehkan anda beralih antara beberapa akaun dengan sapu dan ketukan sederhana. Pasang aplikasi Skype percuma untuk membuat dan menerima panggilan video percuma pada peranti Windows anda. Ikuti daftar masuk anda di Foursquare menggunakan aplikasi Windows rasmi. Aplikasi Orang boleh berhubung dengan akaun LinkedIn, Facebook, Google, dan Exchange anda untuk memberi anda maklumat kenalan terkini dan kemas kini status dari semuanya.

Aplikasi Windows 8 Softonic

Softonic adalah perkhidmatan penemuan dan muat turun perisian yang popular yang menawarkan pelbagai jenis perisian untuk platform yang berbeza, termasuk Windows 8. Softonic menyediakan aplikasi percuma untuk Windows 8 yang berfungsi sebagai alternatif untuk Windows Store. Untuk memulakan, pasang Softonic untuk Windows 8 (lihat pautan di Sumber). Buka "Softonic" dan kemudian pilih salah satu kategori yang tersedia, seperti "Permainan PC," Perisian Audio "atau" Perisian Produktiviti. "Klik" Percuma "di bahagian atas aplikasi untuk hanya memaparkan aplikasi percuma yang tersedia untuk dimuat turun.