Cara Memulakan Perniagaan Penjagaan Kanak-kanak Di Rumah

Dengan kebanyakan keluarga memerlukan pendapatan kedua untuk memenuhi keperluan, keperluan penjagaan harian yang berkualiti dan berpatutan tidak pernah lebih besar. Penjagaan anak di rumah boleh menjadi pekerjaan yang sempurna untuk ibu yang ingin tinggal di rumah bersama anak-anaknya, sambil mencari nafkah dan memberi perkhidmatan yang diperlukan dengan sentuhan yang mesra dan penuh kasih. Tetapi itu bukan pekerjaan untuk semua orang - memerlukan perangai dan tahap kesabaran yang istimewa untuk menangani rumah yang penuh dengan anak-anak. Bagi mereka yang mempunyai keperibadian yang tepat, ia boleh menjadi pekerjaan yang bermanfaat yang membolehkan anda mencipta kenangan indah sambil membuat perbezaan. Terdapat beberapa perkara yang harus anda pertimbangkan sebelum memulakan penitipan anak di rumah.

1

Periksa peraturan di negara Anda mengenai peraturan penitipan anak di rumah. Sebilangan besar negeri mempunyai maklumat ini dalam talian dari jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia mereka. Anda dan rumah anda mungkin perlu memenuhi piawaian tertentu agar anda layak sebagai pembekal jagaan harian berlesen. Anda juga perlu mendapatkan polisi insurans untuk melindungi anda dan perniagaan anda.

2

Bagi rumah anda untuk kanak-kanak, dan pastikan bahawa anda mempunyai ruang yang mencukupi untuk membiarkan anak-anak menjadi anak. Sekiranya tidak, buat penambahbaikan atau perubahan yang diperlukan di rumah anda.

3

Kumpulkan atau beli permainan, mainan dan peralatan yang anda perlukan untuk memenuhi keperluan anak-anak anda.

4

Dapatkan latihan perkembangan CPR dan anak yang anda perlukan untuk menangani sebarang masalah yang akan timbul. Anda bertanggungjawab untuk kesejahteraan dan perkembangan anak-anak, jadi anda perlu mempunyai kemahiran untuk melakukan pekerjaan dengan baik. Hubungi kolej komuniti tempatan dan sekolah malam untuk kelas psikologi kanak-kanak dan pendidikan awal kanak-kanak yang akan membantu anda memahami kanak-kanak di semua peringkat perkembangan.

5

Dapatkan fizikal dan pastikan bahawa anda berada dalam tahap kesihatan yang cukup baik untuk mengikuti sebilangan besar anak-anak. Anda akan mengangkat, berlari, membawa dan mendorong anak-anak sepanjang hari, yang memerlukan kekuatan dan daya tahan.

6

Tentukan jam berapa anda akan terbuka, berapa banyak anak yang dapat anda jaga secara sah dan realistik dan apa yang perlu anda bayar dengan melihat apa yang dilakukan oleh pertandingan anda dan apa peraturan negara. Pastikan bahawa yuran anda sama atau kurang daripada penyedia lain, terutamanya pusat yang mempunyai kakitangan profesional.

7

Dapatkan lesen perniagaan negeri dan tempatan anda melalui pejabat perbandaran dan nombor kad pengenalan tempatan anda dari IRS setelah mendapatkan lesen anda dan membuat dokumen yang tepat melalui peguam atau akauntan. Ini akan membolehkan anda mengendalikan cukai dengan betul dan mendapatkan produk tertentu untuk perniagaan anda secara borong. Ini juga membolehkan pelanggan anda membuat potongan untuk penjagaan anak pada penyata cukai persekutuan mereka.

8

Mulailah memasarkan perkhidmatan anda, bermula dari mulut ke mulut dan rujukan. Bercakap dengan orang di kawasan sekitar dan letakkan brosur di gereja atau rumah ibadat anda, sekolah anak-anak anda, pusat membeli-belah dan pasar raya tempatan, dan pusat komuniti. Anda juga boleh mencuba perniagaan tempatan yang menggunakan sebilangan besar wanita.