Idea untuk Nama untuk Kedai Berjimat Cermat

Nama perniagaan berfungsi sebagai fungsi yang sangat penting untuk berjaya. Nama yang anda pilih untuk kedai barang bekas anda akhirnya akan mewakili jenama anda. Apabila pengguna melihat atau mendengar nama anda, gambaran mengenai apa yang ditawarkan dan diwakili oleh perniagaan anda akan terlintas di fikiran anda. Nama perniagaan yang tidak dipilih dapat mengelirukan pengguna, yang mungkin mendapat tanggapan bahawa anda menjalankan satu jenis perniagaan berjimat cermat sedangkan sebenarnya anda menjalankan perniagaan yang lain. Kedai berjimat cermat yang menjual pakaian jenama terpakai, tetapi diberi nama Second Seconds tidak akan menarik minat orang ramai untuk mencari pakaian jenama. Sebenarnya, ramai yang mungkin mengelakkan kedai menganggap barangnya terlalu murah. Pilih nama yang memproyeksikan dahulu gambar kedai anda ke pasaran yang ingin anda jual.

Terangkan Kedai Berjimat Cermat Anda

Tugas pertama nama perniagaan adalah memberitahu orang ramai tentang apa yang ditawarkan oleh kedai anda. Nama generik seperti ABC Store tidak menunjukkan apa yang dijual oleh kedai. Second Life Thrift Store memberitahu pengguna bahawa kedai anda menawarkan barang terpakai. Nama perniagaan anda juga dapat mendedahkan jenis barang tertentu. Contohnya, Kid Kaboodle Thrift Store akan menjual barang-barang terpakai kanak-kanak. Elegant Seconds mencadangkan sebuah kedai yang menawarkan pakaian berjenama mewah. Sekiranya kedai berjimat cermat anda mengkhususkan diri dalam produk tertentu seperti mainan, peralatan sukan atau elektronik, anda ingin memberitahu pengguna melalui nama perniagaan anda. Contohnya termasuk Mainan Lagi Mainan Terpakai, Barang Sukan Terpakai, atau Elektronik Buatan Tangan Bekas.

Gambar Kedai Berjimat Cermat Anda

Nama perniagaan tidak hanya memperlihatkan apa yang dijual oleh perniagaan, tetapi juga mempunyai imej. Nama profesional memproyeksikan imej yang berbeza daripada nama aneh atau lucu. Kedai Pakaian Bekas Bekas Tangan untuk Berjaya akan mempunyai imej yang berbeza daripada Kedai Barang Bekas Murah, Lebih Murah, Termurah Sama seperti menggambarkan apa yang anda lakukan, gambar anda berbicara terus ke pasaran anda, sama ada ibu muda, remaja hemat, atau warga tua dengan pendapatan terhad. Contoh nama gambar termasuk kedai Mommy's Helper Thrift, Reka Bentuk Fesyen Teratas dan Kali Kedua Sekitar Klasik.

Lokasi Kedai Anda

Sekiranya kedai berjimat cermat anda melayani kawasan tertentu, memasukkan lokasi ke dalam nama mungkin berguna, terutama jika memungkinkan pelanggan mengetahui bahawa anda berniaga di lokasi yang ingin mereka kunjungi. Lokasi boleh merujuk kepada bandar, atau kawasan kejiranan atau jalanan. Contohnya termasuk Kedai Barang Bekas Smallville, Barang Terpakai Elm Street, Penemuan Klasik Old Towne dan Pusat Bandar Thriftplex.

Semak ketersediaan

Sebaik sahaja anda mempunyai beberapa idea, sahkan bahawa nama itu belum diambil atau tanda dagang. Lihat senarai pernyataan nama rekaan di pejabat perniagaan kerajaan tempatan anda. Cari senarai nama perniagaan berdaftar setiausaha negara. Walaupun mungkin menggunakan nama yang sudah diambil jika bisnis tersebut berada di lokasi yang berbeda, Anda tidak dapat menggunakan nama yang memiliki tanda dagang tanpa risiko digugat. Lawati pejabat Paten dan Tanda Dagangan AS dalam talian untuk melakukan carian tanda dagangan pada nama perniagaan pilihan anda untuk mengesahkan bahawa ia tidak dilindungi.