Cara Membuat Perniagaan Runcit Tanpa Hadapan Kedai

Operasi runcit tradisional memerlukan etalase bata-dan-mortar untuk menjual barang dagangan. Namun, dengan munculnya Internet, cara inovatif lain untuk menjalankan perniagaan di peringkat runcit telah menjadi perkara biasa di kalangan pakaian runcit baru. Terdapat beberapa cara utama untuk menjadikan perniagaan runcit berfungsi tanpa memerlukan bangunan sebenar beroperasi sebagai kedai.

1

Pilih jenis perniagaan runcit anda. Sebelum anda dapat memilih jalan mana yang harus dilalui yang tidak melibatkan etalase, anda perlu mengetahui apa yang anda rencanakan untuk menjual dan rancangan perniagaan yang anda miliki untuk menyokong tujuan penjualan anda. Sebagai contoh, pakaian runcit pakaian mungkin mengebom di kios kecil, tetapi produk yang lebih kecil seperti cermin mata hitam atau telefon bimbit mungkin terbang dari rak.

2

Sediakan laman web. Sama ada anda memutuskan untuk menjual sebahagian inventori anda melalui kiosk atau meja di acara tempatan, anda masih boleh memanfaatkan laman web untuk menjual sebahagian besar inventori anda. Anda boleh menyewa pereka laman web atau membina sendiri laman web dari templat jika anda mempunyai kemahiran tersebut. Bekerja dengan pengeluar penghantaran yang membolehkan anda membuat pesanan dan mengirimkannya kepada pelanggan atau menyimpan cache inventori kecil di ruang penyimpanan luaran untuk dihantar apabila anda mendapat pesanan dalam talian.

3

Sewa ruang di kios kecil di tengah pasar terbuka atau pusat membeli-belah. Ini sesuai untuk peruncit yang tidak mampu memiliki kedai yang lengkap, tetapi mahukan kehadiran fizikal. Hartanah pasar atau pusat membeli-belah bertanggungjawab menyewa kios, walaupun anda boleh menugaskan syarikat kios untuk membuatnya jika anda berminat untuk membelinya dan memindahkannya.

4

Pertimbangkan pengkatalogan sebagai kaedah untuk mempromosikan perniagaan anda. Mungkin anda berpuas hati tanpa kedai, tetapi mahukan lebih daripada sekadar kehadiran dalam talian untuk pelanggan anda. Buat katalog. Bekerja dengan pereka grafik untuk membuat buku kecil dengan gambar dan keterangan produk dan menyebarkannya ke senarai mel anda. Anda biasanya dapat mengumpulkan maklumat untuk senarai mel melalui laman web anda dan kaedah pemasaran tradisional, seperti mendapatkan e-mel di acara atau melalui acara rangkaian runcit.