Kaedah Pengiklanan Perniagaan yang Mampu

Banyak jenis iklan tradisional, termasuk televisyen dan surat terus, boleh menjadi sangat mahal. Kaedah pengiklanan ini sangat efektif untuk syarikat yang lebih besar, tetapi selalunya tidak termasuk dalam julat harga syarikat yang lebih kecil. Oleh itu, perniagaan kecil dan pengusaha mencari kaedah pengiklanan yang lebih menjimatkan - kaedah yang agak murah dan menghasilkan pulangan dolar yang besar. Terdapat sebilangan besar kaedah pengiklanan perniagaan yang berpatutan jika anda tahu di mana mencarinya.

Rangkaian sosial

Rangkaian sosial hampir percuma setelah anda belajar melakukannya. Salah satu jenis rangkaian sosial adalah blogging, di mana orang menulis mengenai topik dan dibayar mengikut lalu lintas yang dihasilkan. Sebagai orang perniagaan, anda boleh bergabung dengan laman blog yang berkaitan dengan perniagaan anda dan mengirim e-mel dan gambar produk anda kepada blogger, menurut artikel yang bertajuk "4 Strategi Iklan Terjangkau untuk Perniagaan Kecil" di morebusiness.com. Alltop.com adalah titik permulaan yang sangat baik untuk mencari laman blog yang menjual produk dan perkhidmatan yang serupa.

Iklan Video Dalam Talian

Iklan video dalam talian adalah strategi pengiklanan yang berpatutan. Sudah tentu, anda ingin menyasarkan video dalam talian anda ke laman web tertentu yang berkaitan dengan penawaran produk anda. Salah satu cadangan untuk meletakkan iklan video dalam talian di berbagai laman web adalah menyimpan mesej video anda sekitar 15 saat, menurut Entrepreneur.com. Anda boleh mendapatkan bantuan menargetkan iklan dalam talian anda melalui perunding iklan dalam talian tertentu, seperti PlaceVine.com, LiveRail.com dan YuMe.com.

Bayar Setiap Klik

Bayaran per klik iklan berpatutan kerana anda dapat memilih berapa banyak yang anda mahu belanjakan. Sebagai contoh, jika anda menetapkan kos 10 sen setiap klik, anda hanya akan dikenakan 10 sen setiap kali seseorang melawat laman web anda. Anda boleh memasukkan sejumlah dolar dalam akaun hanya untuk menguji laman web bayar per klik tertentu. Anda ingin mencari laman web yang menarik sejumlah besar lalu lintas. Bidvertiser.com dan Google.com adalah beberapa tempat untuk memulakan.

Pengiklanan Surat Khabar Surat Khabar

Walaupun peredaran surat khabar kota besar semakin menurun, surat khabar kampung halaman kecil dan penerbitan percuma, termasuk Pennysavour dan Thrifty Nickel, mempunyai asas pembaca yang sangat setia. Bahkan beberapa majalah pengambilan pekerjaan dapat memberikan cara yang menjimatkan untuk mempromosikan perniagaan anda melalui iklan rahsia. Kuncinya adalah menjalankan beberapa iklan dan menguji tindak balasnya. Secara beransur-ansur, bina jumlah surat kabar diklasifikasikan pulangan anda dengan pengiklanan di sejumlah penerbitan ini.

Flyers

Flyers akan selalu menjadi kaedah yang berpatutan untuk mengiklankan perniagaan anda. Yang perlu anda lakukan ialah mencetak beberapa risalah satu halaman dan menyebarkannya di papan buletin kedai runcit, di kaca depan kereta atau membagikannya di pameran atau acara besar. Di kedai runcit, banyak pengiklan mencantumkan nama dan nombor mereka secara menegak di bahagian bawah helaian, yang membolehkan pihak yang berminat merobeknya dan memanggilnya di kemudian hari.