Apakah Mod Blackside Bedside?

Mod Bedside pada BlackBerry anda mematikan kemampuan telefon pintar anda untuk memberi tahu anda tentang panggilan masuk dan menjadikan peranti menjadi jam. Semasa berada di Mode Samping Tempat Tidur, BlackBerry anda juga tidak dapat memberi tahu anda tentang teks dan pesanan mel suara yang masuk. Mod Bedside berguna semasa menghadiri mesyuarat perniagaan, persidangan dan acara lain supaya BlackBerry anda tidak mengganggu anda atau orang lain.

Panggilan dan Mesej

Sebarang panggilan telefon dan mesej yang anda terima semasa BlackBerry anda berada dalam Bedside Mode disimpan dalam memori telefon anda untuk diambil kemudian. Mod ini tidak menghapus panggilan atau mesej, juga tidak memberi amaran kepada pihak yang memanggil atau menghantar pesanan kepada anda bahawa telefon anda tidak dapat memberi tahu anda tentang panggilan atau mesej.

Mengaktifkan Mod Samping Tempat Tidur

Aktifkan Mod Samping Tempat Tidur dengan menavigasi ke folder Aplikasi atau skrin Utama telefon anda, dan kemudian memilih ikon Jam. Tekan butang "Menu" untuk memilih utiliti Jam, dan kemudian pilih "Mod Samping Tempat Tidur." Jam BlackBerry anda memenuhi paparan telefon.

Menyahaktifkan Mod Tempat Tidur

Menekan kekunci Escape / Back pada papan kekunci telefon anda mematikan Mod Tempat Tidur. Skrin Utama BlackBerry anda muncul dan jam kembali ke kedudukan asalnya di skrin, sudut kiri atas.

Pilihan Mod Tempat Tidur

Seperti ciri dan utiliti BlackBerry yang lain, anda dapat menetapkan tetapan tertentu untuk Mod Tempat Tidur, termasuk memutuskan sambungan telefon anda ke rangkaian tanpa wayar dan pilihan peredupan skrinnya. Untuk mengakses pilihan Mod Samping Tempat Tidur, arahkan ke Skrin utama telefon anda atau folder Aplikasi, dan kemudian pilih ikon Jam. Tekan butang "Menu", dan kemudian pilih "Pilihan." Tatal ke Mod Bedside ke bawah dan kosongkan tanda centang di kotak di sebelah "Nonaktifkan LED" untuk menerima pemberitahuan berkedip ketika BlackBerry Anda berada dalam Mode Samping Tempat Tidur Untuk memutuskan sambungan telefon anda dari rangkaian tanpa wayar semasa berada di Mod Samping Tempat Tidur, tatal ke dan letakkan tanda centang di kotak di sebelah "Nonaktifkan Radio." Untuk mematikan pilihan peredupan layar BlackBerry anda ketika berada dalam Mode Samping Tempat Tidur, tatal ke bawah dan hapus tanda centang di kotak di sebelah "Skrin Dim." Tekan "Menu "butang, dan kemudian pilih" Simpan "untuk menyelesaikan tetapan.

Model BlackBerry

Mod Bedside terdapat pada telefon pintar yang mengandungi BlackBerry OS versi 4.6 dan lebih tinggi. Pilihan pertama kali diperkenalkan pada BlackBerry Bold 9000.