Cara Meletakkan Pencarian Kata dan Teka Silang Kata ke Penerbit Microsoft

Walaupun semua kerja dan permainan tidak dapat menghasilkan pengalaman yang membosankan, mana-mana pemimpin perniagaan tahu bahawa tidak ada kerja dan semua permainan boleh membawa kesan buruk pada intinya juga. Bagi syarikat yang ingin merangsang sel otak pekerja walaupun hanya untuk beberapa saat dalam satu masa, memasukkan permainan teka-teki seperti kata silang dan carian kata ke dalam komunikasi perniagaan boleh memberi manfaat. Sekiranya anda sudah menggunakan Microsoft Publisher untuk menghasilkan buletin, brosur dan dokumen lain, menambahkan teka-teki kata sebenarnya bukan teka-teki besar.

1

Mulakan Microsoft Publisher. Klik butang "Blank 8,5 x 11" pada layar "Templat yang Tersedia" atau pilih templat untuk menambahkan teka-teki. Untuk menambahkan teka-teki ke dalam dokumen Penerbit yang ada, klik tab "File", klik "Buka," lihat ke fail Penerbit dan klik dua kali.

2

Klik tab "Masukkan" di bahagian atas skrin.

3

Klik butang "Gambar" di bawah tab pada pita.

4

Semak imbas ke silang kata atau fail gambar carian perkataan di komputer.

5

Klik dua kali nama fail. Setelah beberapa saat, ia terbuka di skrin Penerbit.

6

Klik sekali pada teka-teki untuk menyerlahkannya. Seret ke tempatnya di halaman Penerbit jika mahu.

7

Ubah saiz teka-teki agar sesuai dengan halaman atau kawasan yang diperuntukkan dengan mengklik sekali pada gambar teka-teki. Tekan dan tahan kekunci "Shift". Klik sudut teka-teki dan seret ke luar untuk membesarkannya atau ke dalam untuk mengecilkannya. Lepaskan kekunci "Shift".