Cara Menyambung ke ReadyNAS Dari XP

Peranti Netgear ReadyNAS adalah pemacu penyimpanan yang dilampirkan di rangkaian yang menyediakan penyimpanan yang besar untuk semua data dan fail untuk rangkaian rumah atau perniagaan anda. Pemacu ReadyNAS berfungsi sama dengan cakera keras luaran tetapi mempunyai keupayaan tambahan untuk menyambung terus ke Internet, sehingga fail yang disimpan dapat diakses dari komputer mana pun di rangkaian. Netgear menyediakan klien jarak jauh untuk Windows XP yang membolehkan anda mengambil fail apa pun di ReadyNAS selagi anda mempunyai sambungan Internet.

1

Lawati halaman muat turun ReadyNAS dan klik "Muat turun ReadyNAS" di bawah bahagian "Windows XP, Vista dan 7". Klik pilihan "Simpan" pada prompt yang muncul untuk memuat turun fail pemasangan ke desktop anda.

2

Klik fail yang dimuat turun dan klik "Buka" pada arahan keselamatan. Klik "Next" di halaman persediaan ReadyNAS. Klik pilihan "Local Disk" untuk memasang perisian ke cakera keras komputer anda dan klik "Next."

3

Masukkan maklumat peribadi anda di ruang pendaftaran. Buat akaun pengguna di medan "Nama Pengguna" dan "Kata Laluan". Masukkan alamat e-mel anda di bidang "E-mel" dan klik "Seterusnya" untuk membuat akaun pengguna untuk komputer anda.

4

Klik ikon "ReadyNAS" pada dulang sistem Windows dan klik "Sambung ke ReadyNAS." Klik dua kali ikon pemacu "ReadyNAS" di tetingkap untuk mengakses fail pada pemacu storan.